הטוסט המשודרג: ברוסקטת עגבניות וגבינות
פרוסות לחם יבשות הופכות תוך דקות ספורות למצע פריך ומושלם לגבינות מעודנות שמצטרפות לחגיגה, הוסיפו לזה תבלינים וירקות והרי לכם ברוסקטה לוהטת עם גבינות נמסות ועגבניות צלויות
סך הכל מדובר בפרוסת לחם שאחרי כמה ימים הופכת ליבשה מעט, אבל כשמכניסים אותה לתנור לכמה דקות היא הופכת לטוסט פריך וטעים שמקבל בשמחה כל ממרח מתאים. הפעם אנחנו מציעים לכם ברוסקטה מלחם שאור אליה מצפות עגבניות וגבינות מעודנות - כמה דקות בתנור ויש לכם מנה שהיא תענוג לחיך.
עוד כתבות בערוץ האוכל :
- הגליל מגיע לעיר
- מזון מהיר על גלגלים: תרבות הפוד-טראקס
- ביס פריך: מאפה פורטובלו עם פטה עזים
- שני פנים לה: 3 מתכוני פיצה-פיתה
ברוסקטה לחם שאור עגבניות וגבינה צפתית
המרכיבים:
1 כיכר לחם שאור (בת יום-יומיים עדיף)
1ק"ג עגבניות בשלות, מזנים שונים
מלח ים גס, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי, לפי טעם
1/2 כוס שמן זית עדין
עלים מ-1 גבעול מרווה
250-300 גרם צפתית מעודנת
גבינת בייבי מוצרלה פרוסה לפרוסות (אופציונאלי ולפי הטעם)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום הגבוה ביותר.
- חוצים את העגבניות ומניחים אותן בתבנית, החלק החתוך כלפי מעלה. בוזקים עליהן מלח ופלפל לפי הטעם. מטפטפים מעט שמן זית ומפזרים מלמעלה כמה עלי מרווה. צולים בתנור כחצי שעה עד שהעגבניות מצטמצמות וצרובות כהלכה.
- בינתיים פורסים את הלחם ומטפטפים על הפרוסות מעט שמן זית (ניתן למרוח חמאת עיזים מומסת). בוזקים עליהן מלח גס וצולים בתנור החם עד שהפרוסות מזהיבות (אפשר לצלות על הפלאנצ'ה).
- מסירים מהעגבניות את הקליפות, קוצצים גס ומפזרים אותן על הברוסקטות. מפוררים מעל העגבניות את הצפתית והמוצרלה ומכניסים לתנור לעוד כדקה. מפזרים מעל עלי מרווה קרועים ומגישים מייד.
- ניתן להוסיף קונפי שום למנה.
- רוצים לטעום את המנה הזו לפני שאתם מכינים אותה? ארז קומרובסקי מבשל ומביא אותה עד אליכם עם הגליל-מובּיל
המגיע מחר (16.5) לקניון גבעתיים בין השעות 10:00-14:00
ברוסקטה לחם שאור עגבניות וגבינה צפתית
צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר
מומלצים