טובעים במים: מיליון בוסנים נפגעו בשיטפונות
בתים קרסו או שקעו בבוץ, עצים נעקרו ועשרות נהרגו: בבלקן חווים את השיטפונות הכבדים ביותר ב-120 השנים האחרונות. בבוסניה משווים את ההרס לזה של המלחמה משנות ה-90: רבע מהאוכלוסייה נפגע מההצפות
עוד חדשות בעולם :
המנצח הגדול בעיראק: השיעי עשה זאת שוב
אישום בארה"ב: צבא סין ריגל וגנב סודות
יהיה מספר 10: הנשיא חתם בקבוצת כדורגל
היעד הבא של ההאקרים: חטיפת ספינות
גם בסרביה השכנה מתמודדים עם נזקים גדולים בעקבות מזג האוויר הקשה - בתים קרסו או שקעו בבוץ, עצים נעקרו מהשורש וגופות של בעלי חיים מפוזרות בכל מקום.
על פי השירות המטאורולוגי באזור, השיטפונות היו הכבדים ביותר ב-120 השנים האחרונות. הם נוצרו בעקבות מערכת גשם אינטנסיבית - כמות תלת-חודשית שירדה תוך ימים אחדים וגרמה לנהרות לעלות על גדותיהם - תופעה שלפי החזאים הסרבים מתרחשת פעם ב-100 שנה. לפי שעה עומד מספר ההרוגים באסון הטבע על 40.
"ההשלכות מבהילות"
"ההשלכות מבהילות", אמר שר החוץ הבוסני זלטקו לגומדז'יה במסיבת עיתונאים. "ההרס הפיזי הוא לא פחות מההרס שנגרם על ידי המלחמה". שר החוץ אמר כי יותר מ-100 אלף בתים ובניים בבוסניה יצאו מכלל שימוש ושיותר ממיליון בני אדם נותקו מאספקת מים. "במהלך המלחמה, אנשים רבים איבדו הכול", אמר לגומדז'יה. "היום, שוב אין להם דבר".
הממשלות בבוסניה ובסרביה ניצבות זה תקופה ארוכה בפני בעיה של תזרים מזומנים, ומאמצי החילוץ והסיוע, כמו גם פעולות השיקום העתידיות, יעלו להן כסף רב.
ראש ממשלת סרביה אלכסנדר ווצ'יץ אמר כי אסון הטבע יעלה למדינה מאות מיליוני אירו. הנשיא טוימסלב ניקוליץ' כבר פנה לקהילה הבינלאומית וביקש סיוע כלכלי. "אנו מצפים לסיוע גדול משום שלא הרבה מדינות חוו קטסטרופה שכזו", אמר ניקוליץ'. אף שמזג האוויר נרגע בכמה אזורים, עליית נהר הסאווה על גדותיו מאיימת בהצפות נוספות.
בבוסניה, עוזר שר הביטחון סאמיר אגיץ' אמר לסוכנות הידיעות רויטרס שכ-35 אלף בני אדם פונו מבתיהם המוצפים במסוקים, סירות ומשאיות, וכחצי מיליון עזבו את בתיהם בהסכמה מחשש לבאות - דבר שהזכיר לרבים את עקירתם של מיליון בני אדם במלחמת בוסניה לפני שני עשורים על רקע הטיהור האתני במדינה.
בסרביה פונו 25 אלף בני אדם מבתיהם והמספר צפוי עוד לעלות. מאות מתנדבים בבירה בלגרד מילאו שקי חול והציבו אותם לאורך גדול נהר הסאווה.