חיים ישראל מגיש שלושה שירים בבכורה
חגיגת ביכורים פה: כוכב הזמר המזרחי-דתי חיים ישראל מוציא אלבום כפול, סיבה טובה לשמוע ממנו על ההתמודדות עם תרבות הצריבות ("רוצה לראות את הקהל מעריך את המוזיקה וקונה אותה"), הקריירה הלחוצה ("משתדל לפצות את הילדים") וגם אייל גולן, חבר טוב ו"נפש של ציפור"
<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
זמני כניסת ויציאת השבת - ועוד על פרשת נשא
בשנתיים האחרונות במקביל להופעותיו, בילה ישראל אינספור שעות בהקלטות, בליווי שלושה מפיקים מוזיקליים - רמי רבא, יוני קיסר ואודי דמארי. התוצאה היא אלבום כפול המכיל, למעשה, שני דיסקים נפרדים: "סיפור חיי" שהוא גם שמו הרשמי של האלבום, הכולל 11 רצועות - ו"כוכבים" שגם בו 11 רצועות. קבלו שלושה שישרים בבכורה, מיוחד לגולשי ynet.
עוד כתבות בערוץ יהדות :
- החמלה של רות, הרוע של פרשת סוטה/
רוחמה וייס
הראיון עם ישראל - מי שמכונה ה"אייל גולן" של הדתיים - מתנהל באחת בלילה, קצת אחרי הופעה בפני חניכים של "בני עקיבא", ושעות ספורות לפני שהוא ממריא לניו-יורק, לקונצרט בכיכובו. ולמרות השעה, נראה שאצלו אמצע היום.
את ההשוואה לגולן הוא מקבל בטבעיות. "זו מחמאה בשבילי, כי אייל גולן הוא זמר גדול", כך שיראל. "לפי דעתי התקשורת דשה בפרשה יותר מדי, וחיפשה את הצהוב. אני מכיר אישית את אייל, והוא אדם מדהים. יש לו נפש של ציפור והוא יהודי כשר. מאחר ולא הוגש כתב אישום ולא נעשה שום דבר פלילי, מבחינתי הוא זכאי.
"אני לא רוצה לדמיין איזה פיתויים הוא עובר, ובסך הכל כולנו בני אדם. צריך לזכור את המוזיקה הטובה שלו - ולא לשכוח איך הכניס את המוזיקה המזרחית לכל בית".
"כבדו את המוזיקה, קנו אותה"
באלבום החדש מציג ישראל, אחיהם של הזמרים איציק ואבישי אשל, דואטים עם יואב יצחק, בשיר "אעופה אשכונה" שכתב רבי יצחק אבוחצירא, ועם הזמר החסידי דודי קאליש. "ניסינו לפגוע במגוון רחב של קהלים ועדות", הוא מסביר את התמשכות העבודה על האלבום, שכולל פופ קל, מזרחי-חסידי, רטרו, אתני ובלדות לצד הסגנון החסידי-הקלאסי.
עם יד על הלב, הרי אי אפשר להחזיר השקעה על אלבום, וממילא הכל עולה ליוטיוב. למה בכלל להדפיס אלבום, ולמה כפול?
"הוצאת האלבום אכן לא משתלמת מבחינה כלכלית, אבל אני מאמין שזמר חייב לשמור על המקום שלו, ולהתקדם כל הזמן בעלייה, כדי שלא יידרדר. לכן צריך להוציא אלבומים, להיות בתודעה, ליצור שירים חדשים, לייצר להיטים, לחפש קהלים נוספים - ובסופו של דבר זה כן משתלם, מכיוון שזה מעודד הזמנת הופעות.
"זו בהחלט הזדמנות לשוב ולקרוא לציבור לא לצרוב דיסקים, כי להוציא אלבום עולה כל כך הרבה, ויש השקעה אינסופית של זמן, דם, יזע ודמעות. הייתי רוצה לראות את הקהל מעריך את המוזיקה וקונה אותה".
מחיר ההצלחה
אם יש הבדל ברור בין כוכבים דתיים לחילונים, הוא שרוב הזמרים הדתיים המובילים לא רואים בעיה בהופעות בבר מצוות וחתונות. גם חיים ישראל נמנה על הז'אנר שמדלג בטבעיות בין מופע המוני בגדולי האיצטדיונים – לבמות גני האירועים.
"אני ממש לא רואה בכך פחיתות כבוד", הוא אומר, "מכיוון שהגישה שלי היא ששירה היא שליחות. הזמר צריך להיות שליח ציבור שמשמח את עם ישראל בכל מקום. כמובן שאתעקש על כך שהתנאים הפיזיים יהיו מתאימים, כלומר סאונד מקצועי ושההופעה תיערך בצורה מקצועית ואיכותית. אבל מעבר לזה, זמר צריך להופיע בכל מקום, ולשמח בכל מקום".
והוא אכן מופיע בכל מקום ובכל זמן, ומודה בעצב שבנו ובתו (10 ו-9, בהתאמה), משלמים את מחיר ההצלחה. "זה באמת קשה. בדיוק היום הבן שלי אמר כמה זה מעצבן שאני שוב טס. אני משתדל לפצות על כך, ולחזור אליהם במהירות ברגע שאני יכול. אבל אני מודה שבהחלט יש לכך מחיר, ולא תוכל לתפוס אותי, למשל, בימי הורים שלהם בבית הספר".
אם אתה מציב מטרות ודבק בהן, מהם היעדים הבאים שלך?
"האמת שיעד משמעותי אחד כבר כבשתי. לפני כשנתיים הופעתי ברחבת הכותל המערבי, דבר שככל הידוע לי, אף זמר אחר לא עשה לפני. זה
קרה כאשר נערכה שם הכנסת ספר תורה שבמסגרתה הוזמנתי להופיע. אני גם חושב שלהופיע בקיסריה זה דבר יפה, וגם להיות בנוקיה זה דבר טוב, אבל אני אשמח מאוד לשיר למשיח. יש שיר באלבום החדש שנקרא 'גאולה', וזה מדבר בעד עצמו".
ועד שהמשיח יגיע, אתה מתכנן להופיע בקיסריה?
"אני מאמין שאני אעשה את קיסריה - אם לא בחודשים הקרובים, אז לפחות בשנה הקרובה. בינתיים אני מתכנן סדרת הופעות בקרוב ברידינג ובזאפה, כי אני רוצה שהקהל שלי יורכב מכל עם ישראל - אשכנזים וספרדים, חסידים וליטאים, דתיים וחילונים, למרות שבאופן אישי אני לא אוהב את התיוג המפלג. וכן, אני בהחלט רוצה להופיע בקיסריה, המקום שפעם היה טמא, ולקדש אותו כמו שעשיתי עם יעקב שוויקי, כשהופעתי לצדו לפני כשנתיים".