שתף קטע נבחר
 

נינט, עזבי כתובה, חתמי על הסכם קדם נישואין

כדאי מאוד שלפחות בתחום אחד נינט תזנח את המסורת, ותדאג לא להסתפק רק בנוסח הכתובה המסורתי, אלא לחתום מראש על הסכם טרום-נישואין. למה? משום שבתי הדין הרבניים נמנעים פעמים רבות מלאכוף את הכתובה, ומשום שהיא לא נותנת כל מענה לעגינות, סחטנות וסרבנות

הבשורה על אירוסיה של נינט עם בחיר ליבה משמחת לא רק את מדורי הרכילות, אלא גם רבים במגזר הדתי, שיודעים להעריך את העובדה שכוכבת ענקית כמוה ממשיכה לשמור שבת.

 

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

דווקא לאור העובדה שצפויה לבני הזוג חתונה יהודית כדת וכדין, כדאי מאוד שלפחות בתחום אחד נינט דווקא תזנח את המסורת, ותדאג לכך שהיא ובן-זוגה יחתמו מראש על הסכם טרום-נישואין, ולא יסתפקו בנוסח הכתובה המסורתי.

 

עוד דעות בערוץ היהדות :

 

למען הסר ספק – הכתובה היא הוכחה ניצחת לנאורות של חז"ל, דווקא בעת העתיקה שבה האישה הייתה רכושו של הבעל. זה עצוב ומדכא, אבל עד מאה השנים האחרונות, בכל העולם מעמדה של האישה היה עלוב.

 

יש שני כללים בחיים שלאורם אני מחנך את בתי ואותם אני מקווה להנחיל גם לנינט: אל תעזי להתחתן בלי הסכם קדם נישואין, ו"אף אחד לא הורס את החופשה המשפחתית חוץ ממני" (צילום: אור גפן) (צילום: אור גפן)
יש שני כללים בחיים שלאורם אני מחנך את בתי ואותם אני מקווה להנחיל גם לנינט: אל תעזי להתחתן בלי הסכם קדם נישואין, ו"אף אחד לא הורס את החופשה המשפחתית חוץ ממני"(צילום: אור גפן)

 

החוק האנגלי, למשל, המבוסס על המוסר הנוצרי, קבע בעבר כי אי אפשר להאשים גבר באונס של אשתו. פוסקי הלכה מוסלמיים רבים התירו (ומתירים) הכאת נשים, וגם הפשע הנוראי שמכונה "רצח על כבוד המשפחה", טרם פס מהעולם.

 

בהסכם העתיק: תכשיטים ואיפור

גם ביהדות היחס לנשים עבר שינוי לאורך השנים. לצד פסוקי "אשת חיל" המהללים את האישה, פסק הרמב"ם, למשל, כי "כל אשה שתימנע מלעשות מלאכה מן המלאכות שהיא חייבת לעשותן, כופין אותה ועושה אפילו בשוט" (אישות כ"א, י'). ומאידך גיסא, כבר בימי הביניים היו בתי דין יהודיים שדאגו להחרים ולהעניש גברים מכים.

 

כאמור, הכתובה היא מנהג יהודי עתיק בן יותר מאלפיים שנים, שבו הגבר מתחייב לא רק לדאוג לאשתו לקורת גג, מאכל ומשקה - אלא אף מתחייב לקנות לה תכשיטים ואיפור(!) בנוסף לכך, התעקשו חכמינו לעגן בהסכם הזה מחויבות של הגבר אפילו בתחום שבינו לבינה. למקרה שתהיתם, המינימום שנקבע בתקופת הגמרא הוא קיום יחסים בתדירות של פעם בחצי שנה אם אתם מלחים, ולפחות פעם בשבוע אם אתם רבנים ("תלמיד חכם משמש מיטתו מערב שבת לערב שבת", כתובות ס"ב ע"ב).

 

הבעיה היא שלמרות שהמחוקק הכיר בכתובה כחוזה מחייב, גם אם הבעל התחייב בכתובה לשלם לאשתו מיליון שקל במקרה של גירושין - בתי הדין הרבניים נמנעים פעמים רבות מלאכוף את הכתובה, מחשש שמדובר ב"גט מעושה", כלומר שהבעל לא מעניק את הגט בלב שלם, והאישה נותרת מבחינה הלכתית אשת איש.

 

נייר חסר ערך

למרות שחז"ל קבעו שהכתובה תגן על זכויות האישה, ניצלו גברים לאורך כל הדורות גברים את עליונותם, כדי לכפות על נשים שרצו להתגרש ויתור על הכתובה ועל חלק מדמי המזונות.

 

יתירה מכך, הכתובה שנועדה להגן על האישה, לא מתמודדת עם האפשרות שאישה תהיה עגונה. היתרון של הסכם קדם-נישואין הוא בצמצום של הסכנה לעגינות, ולכן ההסכם יכול למשל לקבוע מראש תשלום קנס כספי גבוה בכל יום של סרבנות או עיכוב במתן הגט.

 

ההסכם אף מעודד חלוקה שוויונית של הנכסים, ומונע מאבק משפטי ממושך על אופן חלוקת הרכוש, כמו שחלק מעורכי הדין אוהבים, במידה והם מקבלים שכר לפי שעה ולא גלובלי.

 

בשורה התחתונה, למרות שהמאמר הזה הוא לא תחליף לייעוץ משפטי (עוד שטות שעורכי דין מלמדים אותך להגיד), יש שני כללים בחיים שלאורם אני מחנך את בתי ואותם אני מקווה להנחיל גם לנינט: אל תעזי להתחתן בלי הסכם קדם נישואין, ו"אף אחד לא הורס את החופשה המשפחתית חוץ ממני". כן, אני יודע שאת הכלל השני קבע הומר סימפסון, אבל אני אף פעם לא מתבייש ללמוד מאנשים חכמים ממני.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יצחק טסלר
צילום: shutterstock
הקדימה את זמנה, אבל זמנה עבר. כתובה
צילום: shutterstock
מומלצים