אישה תשלם 3,000 שקל בחודש עד שתתגרש
במשך כשני עשורים מסרבת אישה לקבל גט מבעלה, בטענה שבכך היא תאבד את הפנסיה שלו. שופט: היא תשלם על עוגמת הנפש שהיא גורמת
במשך כשני עשורים סירבה אישה להתגרש מבעלה משום שרצתה לזכות בכספי הפנסיה שלו. בתום שנים ארוכות של עגינות קבע בית המשפט שהאישה תשלם מעכשיו לבעלה 3,000 שקל מדי חודש עד שתסכים להתגרש.
בתביעה הוא זכה לפיצוי של 15 אלף שקל בתוספת 350 שקל לחודש בגין כל חודש שהיא תעמוד בסירובה.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- הייטקיסט שכיר – אין לך זכות על הפטנט שלך
- כך גבו מכם עמלה כפולה ב-200 כספומטים
- סערה בבית הדין: משוב השופטים – בעד ונגד
- עובד נפצע במפעל מי עדן ויקבל 486 אלף שקל
ב-1997, אחרי 23 שנות נישואים, ביקש גבר להתגרש מאשתו. היא סירבה אף שחויבה בגט על ידי בית הדין הרבני הגדול. ב-2008 במהלכו של מאבק משפטי ארוך, קיבל הבעל היתר מיוחד לשאת אישה נוספת, והגיש נגד הסרבנית תביעה לפיצויים.
די לסירוב
העונש לסרבנית גט: הגבלה של חשבון הבנק
מערכת PsakDin
במשך ארבע שנים מסרבת אישה לקבל גט מבעלה עד שירכוש עבורה דירת 3 חדרים באלעד. דייני בית הדין הרבני החליטו שהיא מזלזלת בהחלטותיהם
ביולי 2013 הגיש הבעל תביעה נוספת לבית המשפט לענייני משפחה ברמת גן. הפעם הוא טען שהתגרש מבת זוגו השנייה, אבל מצבו החמיר משום שנשים נמנעות מליצור עמו קשר כשהן מגלות שהוא עדיין נשוי לאישה הראשונה. בנסיבות חדשות אלה, הוא ביקש להגדיל את הפיצוי החודשי מאשתו הסרבנית ל-3,000 שקל מדי חודש.
הנתבעת טענה בתגובה שאם תיעתר לבקשתו היא עלולה להיפגע כלכלית. לדבריה, כיום היא מקבלת מחצית מגמלת הפנסיה שלו, והיא תהיה זכאית ליהנות ממנה גם במותו, אבל אם תתגרש ואז הוא ילך לעולמו - היא תפסיד את הפנסיה.
פנסיה לא מצדיקה עיגון
השופט נפתלי שילה קבע שהתרחש שינוי נסיבות מהותי המעצים את הפגיעה בתובע. הוא קבע שכיום, הנזק מסירוב הנתבעת להתגרש גדול הרבה יותר, מה גם שמדובר באישה שסרבנותה משתרעת על פני שנים רבות והיא עדיין אינה מראה סימני שיתוף פעולה. לעמדת השופט, מדובר בעוגמת נפש ועל הנתבעת לפצות את בעלה על הנזק שהיא גורמת לו.
השופט הודיע לאישה שעל פי החוק לא ניתן לכפות על אדם לקנות את חירותו על ידי חיובו לשלם תשלומים גם לאחר מותו. הוא הדגיש בפניה שהחשש מאי קבלת הפנסיה לא מצדיק את עיגון בעלה, בפרט כששלילת הזכאות במקרה זה נובע מהוראות הדין.
לבסוף נעתר השופט לבקשת התובע וחייב את הנתבעת לשלם לו מדי חודש של סרבנות 3,000 שקל, החל מיום הגשת התביעה. בנוסף חויבה הנתבעת בהוצאות ובשכר טרחת עו"ד של 10,000 שקל.
בית המשפט צדק בהחלטתו, המגלמת את הנזק שנגרם למסורב גט ועשויה גם להוות הרתעה למקרים חוזרים ונשנים כמו המקרה הנדון, שבהם תהיה אפשרות לאחד מבני הזוג לסרב גט תוך עיגון האחר מתוך שיקולים כספיים ותו לא.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- עו"ד מיטל כסיף עוסקת בדיני משפחה
- הכותבת לא ייצגה בתיק
- ב"כ התובע: עו"ד גרוס
- ב"כ הנתבעת: עו"ד קליג'
מומלצים