חופש בריא: איך להיערך לנסיעה עם הילדים
אם הצלחתם לתפוס את ההזדמנות האחרונה לקצת חופש עם הילדים, אל תשכחו לארוז לצד הבגדים גם תרופות נגד כאבים, משחות נגד עקיצות ואפילו מסטיקים נגד בחילה. המדריך המלא של כל הציוד שכדאי לכם לקחת כדי ליהנות מטיול בריא
המלחמה הרסה לנו את תוכניות הקיץ לחלוטין, ורבים מנסים לתפוס דיל של הרגע האחרון. אבל הבעיה הגדולה בנסיעה עם הילדים שיש צורך בהיערכות לא פשוטה, כדי להצליח לסיים את הטיול בריאים ושלמים.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
"הכל יכול לקרות בטיולים", אומרת שירלי קטרון, רוקחת סופר-פארם. "האוכל יכול להשפיע עלינו, שינויי מזג האוויר יכולים להשפיע עלינו לרעה, וגם הטיסה עצמה עלולה לגרום לבעיות כמו כאבי אוזניים, שיניים, כאבי ראש, הקאות ועוד. הדרך הטובה ביותר היא להיערך מראש", היא מסבירה.
עוד כתבות בריאות בערוץ פארם נט
בלי פלואור: איך לשמור על שיניים בריאות
רכיבה על אופניים: איך למנוע פציעות וכאביםאומגה 3 עוזרת לריכוז? כל התשובות
הדברים שכדאי לא לשכוח בבית
ד"ר אבנר גורן, רופא ילדים ומומחה לאלרגיה, מסביר כי לפני הנסיעה כדאי להצטייד בדברים הבאים:
משככי כאבים: קטרון מפרטת איזה משככי כאבים קיימים ומוסיפה כי מומלץ להתייעץ עם הרוקח לגבי המינונים לילדים. ממשפחת האיבופרופן (נורופן, אדוויל, אדקס, איבופורפן לייף, ארטופן), נפרוקסן (נרוסין, פוינט, נפרוקסן לייף) ודיקלופנק (וולטרן אקטי גו).
גם משככי כאבים ממשפחת הפאראצטמול ( אקמול, דקסמול, פראמול) ודיפירון (אופטלגין, וי-דלגין), (קוד אקמול, רוקסט), קפאין (דקסמול פלוס, פראמול פלוס) ואספירין (פראמול טרגט, אקמול פוקוס ואקסידול).
טיפות לדלקת אוזניים: במיוחד אם מתוכננת פעילות הקשורה למים. קטרון מפרטת: תכשירים מומלצים הם דזורן, דקס-אוטיק, דתהמיצין, אוטידין, אנסטטיק, טראומיל, אוטיקון ועוד.
תכשירים נגד עצירות: המתאימים גם לתינוקות מעל גיל חצי שנה, כמו למשל: פגלקס, נורמלקס, אבילאק ועוד.
תכשירים המתאימים לטפל בעקיצות ופריחות:
תכשירים המכילים חומרי חיטוי: כגון ויטה-מרפן, מרפן ספריי, בפאנטן פלוס, טריפלדרם פלוס של לייף וסביעור של טבע.
תכשירים המכילים אלוורה: ד"ר פישר, לייף פרופשיונל, לייף, ד"ר מלומד, סקין-גארד, אתוש, זר הייטק, ד"ר סטורז. חלק מתכשירי האלוורה מכילים ריכוז גבוה יותר של אלוורה כגון ג'ל אלוורה פורטה של לייף פרופשיונל, ג'ל אלוורה 97.5% של ד'"ר סטורז ושל זר הייטק.
תכשירים המכילים קלנדולה: הקלנדולה (או בשמה העברי, ציפורני החתול) היא מתנה נוספת מהטבע, ויכולה לסייע בהרגעת המקום וגם מסייעת לריפוי ואיחוי העור. מוצרים של קלנדולה יש לחברות שונות כגון לייף פרופשיונל, וולדה וחברת היל.
רצוי לקחת גם ציוד בסיסי לפציעות הכולל: חומר חיטוי, פלסטרים, גזות ומדחום.
מה לקחת למטוס?
1. תרופות ייחודיות לילדים עם בעיות כרוניות שיכולות להחמיר בעת הטיסה (כגון וונטולין או בריקלין לסובלים מאסתמה או מזרק אפיפן לאלרגיים)
2. משככי כאבים לתינוקות וילדים.
3. משחות להחתלה.
4. מזון לתינוקות, ומזון לילדים גדולים יותר.
5. מוצצים או בקבוק לתינוקות ומסטיק וסוכריות לגדולים יותר להפחתת כאבי אוזניים בזמן המראה ונחיתה.
6. בגדים חמים בנוסף לביגוד שארזתם למקרה שסביבת המטוס קרה.
מאיזה גיל תינוקות יכולים לטוס?
תינוקות בריאים יכולים לטוס בכל גיל. כדאי לדחות טיסות רק לקבוצת הפגים שסבלו ממחלת ריאות לאחר הלידה.
איך להתמודד עם כאבי אוזניים בטיסה?
בזמן המראה ונחיתה יכול להיווצר כאב אזנים עקב לחץ על עור התוף הנובע מחוסר איזון בלחצים בין שני צדי עור התוף ובמיוחד בתינוקות וילדים עם נזלת כרונית.
ניתן להחיש את איזון הלחצים על ידי אכילה (הנקה או בקבוק) ומוצץ בתינוקות ולעיסת מסטיק, מציצת סוכריות ופיהוק יזום וכו' בגדולים יותר. ניתן גם לבקש מהרופא טיפות-אף להפחתת גודש מי מלח לתינוקות ותרופה לגדולים יותר שניתן לתת סמוך להמראה.
האם תרופות הרגעה לפני טיסה מומלצות?
קצת תלוי בהורים. יש הורים שמעדיפים להתמודד עם השעמום ואי השקט בעזרת אמצעים להעסקה והסחת דעתם – צעצועים, ספרים, משחקי מחשב וכו'.
הורים אחרים יעדיפו לתת תרופת הרגעה שתאפשר שינה ורגיעה. במקרה זה יש להתייעץ עם הרופא. קיימת אפשרות לשימוש בתכשירים טבעיים שאינם מחייבים התייעצות עם רופא.
האם יש סיכון יתר להידבקות במחלות בטיסה?
האוויר עובר בכל פעם סינון המרחיק חיידקים, פטריות וחלק מהווירוסים. לאור זאת, למרות השהייה הארוכה באזור סגור והקירבה הרבה בין הנוסעים, סיכויי ההידבקות אינם גדולים.
האם ניתן למנוע תופעות של "מחלות נסיעה"
מחלת נסיעה מתבטאת בחולשה, בבחילות ובהקאות בעת נסיעה. קיימים מספר גורמים למחלה זו בטיסה: המראה ונחיתה, קפיצות המטוס, תנועתיות יתר יחסית של המטוס בחלקו האחורי, חרדה, רעב וכו'. ניתן למנוע או להפחית את התופעות על ידי נקיטת מספר פעולות לפני הטיסה. ד"ר גורן ממליץ:
1. לאכול ארוחה קלה לפני הטיסה. צום ואכילת ארוחה גדולה לפני טיסה מחמירים את התופעות.
2. ישנם מומחים שממליצים לעסוק בפעולות המחייבות תנועתיות רבה כגון קפיצה על טרמפולינה במשך תקופה לא קצרה לפני הטיסה.
3. לתת תרופה מונעת בחילה בסמוך להמראה, במקרים בהם ידוע על נטייה זו בטיסות קודמות, בנסיעה במכוניות או מחלת ים. (ניתן להשתמש גם בצמידים נגד בחילות)
4. לעיסת מסטיק בטעם מנטה.
5. כדורי זנגביל (ג'ינג'ר) לפני טיסה.
6.לשבת בכיסאות הסמוכים לכנפיים בהם התנועתיות פחותה.
7. הימנע מקריאה בזמן הטיסה.
8. האזנה למוסיקה לעיתים עוזרת.