שתף קטע נבחר
 

השוכרים שצריכים לבקש סליחה מבעל הבית

שוכר שניסה למכור בית של תושב חו"ל; שותפה שנתנה לכלבה שלה לעשות צרכים בדירה; ודייר שלא הסכים לעזוב את הנכס - למרות שבעל הבית רצה למכור אותו. לרגל יום כיפור: מצאנו שוכרים שצריכים בדחיפות כפרת עוונות

שוק הדירות להשכרה בישראל לא נמצא תחת פיקוח ממשלתי, ומחירי השכירות נמצאים במגמת עלייה מדי שנה. שוכרים רבים מתלוננים על חוזי שכירות דרקוניים מצד בעלי הדירות, על דירות מתפרקות, קירות מתקלפים, חדר רחצה באלכסון ומה לא. אבל לא רק השוכרים סובלים - גם בעלי הדירות מתלוננים לא אחת על הדיירים שלהם השכירו את הנכס. לרגל יום כיפור, לפניכם כמה מקרים שבהם השוכרים צריכים לבקש סליחה מהמשכירים.

 

השוכר קרא לי פּוּטה: מצעד השוכרים ההזויים

כביסה בסיר ועקבות דם: השותפים הכי הזויים

"השותף חשב שאני מכשפה": שותפים מהגיהנום

 

"אני הייתי שוכרת לתפארת", מחייכת ס' מתל-אביב, "אבל השותפה שלי, לעומת זאת, זה כבר סיפור אחרי לגמרי. כחודש וחצי אחרי שעזבתי את הדירה, ובמקומי נכנס בן הזוג של השותפה, היא החליטה לסבלט את הנכס - בניגוד לחוזה השכירות. בעלת הדירה תפסה אותה ומאחר שהיא הפרה סעיף בחוזה - ביקשה שתפנה את הדירה תוך שבוע".

 

או אז, מספרת ס', החליטה השותפה לנקום - ורגע לפני שיצאה מהדירה היא פשוט שברה דלתות, גנבה את אחד הארונות, קדחה חורים בקירות וחתכה את צינור הגז. "גולת הכותרת הייתה כשהיא נתנה לכלבה שלה לעשות את הצרכים בבית", היא מוסיפה, "בסופו של דבר בעלת הבית תבעה אותה, ועד כמה שידוע לי - הנזק הוערך בסביבות כ-6,000 שקל".

השותפה רצתה לנקום - והשתמשה בכלבה שלה. אילוסטרציה (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
השותפה רצתה לנקום - והשתמשה בכלבה שלה. אילוסטרציה(צילום: גלעד מורג)

ד' מתל-אביב מספרת גם היא על מקרה שבו נגרם נזק לדירה בגלל כלב - אם כי לא במכוון. "הבאתי גור לברדור שננטש וסבל מחרדות בכל פעם שעזבתי את הבית", היא משתפת, "אז בכל פעם שיצאתי - הוא היה מנסה לצאת אחרי מהדלת הסגורה, ופשוט פירק את הקיר ליד הדלת. זה הצריך תיקוני גבס והשלמת קיר כמה פעמים, כי הוא חזר על זה בכל פעם מחדש".

 

השוכר התחזה לבעל הבית

גם איתן שמש, בעלי משרד התיווך התל-אביבי בית הנדל"ן בע"מ, יודע לספר על שוכרים שצריכים לכפר על עוונותיהם מול המשכירים. "במסגרת עבודתי כמתווך באזור הצפון הישן בתל-אביב, פרסמתי לפני כמה שנים דירה להשכרה באזור כיכר המדינה. בעקבות המודעה, פנה אלי שוכר פוטנציאלי, ואחרי שהראיתי לו את הדירה החליט לשכור אותה", הוא מספר. בשלב ההוא שמש לא חשד בדבר, אולם "כשנתיים לאחר מכן היה לי ביקור במשרד מהמשטרה", הוא אומר.

 

לדברי שמש, "השוטרים ביקשו ממני פרטים לגבי אותה עסקה ספציפית ורצו לראות חשבוניות. לשאלתי מדוע הם צריכים לדעת את הפרטים הללו, נאמר לי שהשוכר התחזה לבעל הבית - ופשוט התחיל תהליך של מכירת הדירה". שמש מוסיף כי רק בזכות זהירותו של עורך הדין שליווה את הקונה, הוא הבין כי מדובר במתחזה. "זו הייתה דירה ששווה הון", הוא מציין, "ועד כמה שידוע לי תפסו את אותו השוכר". לגבי בעל הבית, אומר שמש, מדובר היה בתושב חו"ל שלא היה בנמצא כדי לפקח על המצב. "העוקץ נמנע בזכות זהירות ומזל", הוא מסכם.

כיכר המדינה בת"א. הדירה הייתה שווה הון, השוכר ניסה לעקוץ (צילום: אילן ארד ) (צילום: אילן ארד )
כיכר המדינה בת"א. הדירה הייתה שווה הון, השוכר ניסה לעקוץ(צילום: אילן ארד )

שמש מצביע על מקרה נוסף של שוכר שגרם לנזק מכוון לבעל הבית. "מכר שלי השכיר את דירתו לדיירת שהופנתה אליו על ידי מכר אחר, ומכיוון שכך הוא הסכים להשכיר לה את הנכס ללא קבלת ערבויות", הוא מסביר. אלא שכאן הייתה הטעות המרכזית של בעל הבית: זמן קצר לאחר שחתם עמה על חוזה השכירות, מספר שמש, הדיירת הפסיקה לשלם את שכר הדירה.

 

"כשבעל הבית הגיע לדירה כדי לבדוק מדוע היא אינה משלמת את השכירות כנדרש, קיבלה אותו הדיירת במטר צעקות וקללות ואף איימה לפנות למשטרה עם תלונה כוזבת של איומים", מוסיף שמש, שמספר כי למכר שלו לא נותרה כל ברירה, והאחרון נאלץ לפנות לעו"ד לצורך ביצוע הליך פינוי מהדירה - "דבר שעלה לו כסף בנוסף להפסד שכר הדירה".

 

סיפור דומה, אומר שמש, קרה למכר שלו העוסק בעריכת דין. "לקוח של עו"ד מוכר השכיר לפני מספר שנים דירה לשוכר, אלא שאותו שוכר הפסיק בשלב מסוים לשלם את שכר הדירה ואף סירב לפנות אותה - למרות שהבעלים ביקש למכור אותה. בנוסף, סירב אותו השוכר להציג את הדירה לרוכשים פוטנציאליים", משתף שמש. כיום, הוא מוסיף, מתנהל נגדו הליך משפטי שהחל לפני כשנתיים וטרם הסתיים. "מיותר לציין כמה עגמת נפש ואולי אף הפסד כספי נגרם לבעלים בשל כך", הוא מסכם.

 

מאיטליה - לא באהבה

איתי פרי, מנכ"ל חברת קרדיט סקור המתמחה בהנפקת דו"חות פיננסיים אודות השוכרים עבור בעלי דירות, נתקל בלא מעט סיפורים מטרידים שסיפרו לו לקוחותיו, על דיירים סוררים. אחד הסיפורים הוא של יעל מקריית מוצקין, המטפלת בדירה להשכרה של סבתה המתגוררת כיום בבית אבות. "בשנת 2010 פינו את סבתה של יעל לבית אבות, ומיד היא פרסמה בעיתון המקומי מודעה להשכרה", מספר פרי. "יום אחד בלבד לאחר הפרסום התקשר אדם עם מבטא איטלקי, שסיפר כי הוא ומשפחתו חזרו ארצה מאיטליה, פתחו עסק חדש בקריות - ומחפשים דירה למגורים בשכירות".

 

"למחרת נפגשה יעל עם האיטלקי בחנות הקרמיקה החדשה שבבעלותו", ממשיך פרי, "התרשמה ממנו עמוקות, ואפילו פגשה את רעייתו. בסך הכל, האמינה יעל, מדובר במשפחה טובה ובשוכרים פוטנציאליים מצוינים". לאחר המפגש, ערכה יעל חוזה שכירות עם הדייר מתוך רשת האינטרנט. "מאחר שהייתה זו הפעם הראשונה שבה השכירה יעל את דירת סבתה, היא לא לקחה ביטחונות ולא בדקה את ההיסטוריה של השוכרים", מבהיר פרי. זו, כמובן, הייתה טעות: לאחר 3 חודשים החלו הצ'קים לחזור.

 

לדבריו, "כשיעל יצרה קשר עם הדייר, הוא הבטיח שבעוד כמה ימים הצ'ק יכובד - ואכן כך קרה. אלא שחודש לאחר מכן שוב הצ'ק חזר, ושוב הדייר ביקש לחכות כמה ימים עד שיכובד. בחודש השישי חלה תפנית בסיפור - הצ'ק שוב חזר, אך השוכר הפסיק לענות לטלפונים של יעל, לא חזר לסמסים ולא למיילים. לאחר כמה שבועות נסעה יעל לחנות הקרמיקה של השוכר, אך לתדהמתה גילתה שהחנות נסגרה. מיד נסעה לדירת סבתה, לנסות לדבר עם השוכרים, אולם כאשר הגיעה לדירה, איים עליה השוכר ודרש ממנה שלא תתקרב לדירה ולא תתקשר אליו, ואף שתמתין בסבלנות עד שיפתור את בעיותיו". 

 

הסיפור לא מסתיים כאן. פרי מספר שאחרי חודש נוסף שבו הדייר לא ענה לטלפונים, שוב נסעה יעל לדירת הסבתא, רק כדי לגלות שהשוכרים החליפו מנעול. אחרי גידופים וצעקות מצד הדייר, היא קיבלה יום למחרת לתדהמתה צו הרחקה מהדירה שבבעלות סבתה. "למעשה, השוכרים פנו למשטרה בטענה שבעלת הדירה ניסתה לפרוץ לביתם", הוא אומר, "למרבה המזל אחרי חצי שנה נוספת עזבו השוכרים מרצונם - אולם כשיעל נכנסה לדירה, היא גילתה שהשיש של המקלחות היה שבור לחלוטין, ונראה כאילו נשבר בזדון; והקירות בסלון קולפו, כך שטיפת צבע אחת לא נשארה". 

הצ'קים פשוט התחילו לחזור (צילום: Index Open) (צילום: Index Open)
הצ'קים פשוט התחילו לחזור(צילום: Index Open)

"בבדיקה שערכנו על השוכר בסופו של דבר, התברר שהוא לא איטלקי ושהוא ובני המשפחה הם שוכרים סדרתיים", משתף פרי, "גם לבעל וגם לאישה יש כמה תיקים בהוצאה לפועל, ולאישה אף חשבון מוגבל חמור. ואם זה לא מספיק, עד היום יעל ומשפחתה לא הצליחו לקבל את סכום הכסף שהיו חייבים להם אותם שוכרים עבור הנזק ותקופת השכירות ללא תשלום".

 

פרי מספר על לקוח נוסף - ראובן תושב כפר סבא, שהחליט להשכיר את דירתו בת ה-3 חדרים אחרי שהתגורר בה כ-15 שנה עם משפחתו - ולקנות בית קרקע. "ראובן מצא שוכרים, בעל ואישה ללא ילדים בשנות ה-30 לחייהם, וקיבל מהם 12 צ'קים מראש, כולל ערבות בנקאית, ואז חתם עם השוכרים החדשים על החוזה", הוא אומר.

 

לדבריו, לצורך רכישת בית הקרקע, נטל ראובן משכנתא ותכנן לשלם אותה באמצעות הכסף שיקבל משכר הדירה. אבל החדשות הרעות החלו להגיע: "אחרי חצי שנה, התחילו לחזור הצ'קים של השוכרים, והתברר שראובן נפל בפח של נוכלים מקצועיים", אומר פרי, "כמעט שנה שלמה הם נשארו לגור בדירה של ראובן - מבלי לשלם, ובעל הבית נקלע למצוקה כספית ולא הצליח לעמוד בהחזרי המשכנתא - עד כדי כך שהבנק החליט להוציא את ביתו החדש לכינוס נכסים".

 

ראובן ומשפחתו נלחמו משפטית בהחלטה להוציא לכינוס את ביתם החדש, וגם נגד השוכרים הסוררים, ללא הצלחה. בצער רב הם איבדו את בית הקרקע, "ועד שסוף סוף קיבל את פקודת הפינוי לדירה שהשכיר - גילה ראובן שהשוכרים הרסו לגמרי את דירתו וגרמו לנזק בהיקף של 85 אלף שקל", הוא מוסיף. בסופו של דבר, השוכרים ברחו עם הערבים, צ'ק הביטחון חזר ועד היום ראובן מתקוטט עמם בבתי משפט ללא כל התקדמות. "מהבדיקה שערכנו עולה כי השוכרים הודיעו בעבר על פשיטת רגל, ובנוסף הייתה להם היסטוריה של צ'קים חוזרים בכמה בנקים", מסכם פרי.

 

גם אתם נתקלתם בשוכרים סוררים? טקבקו לנו או ספרו לנו על כך בדואר האדום

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים