ירושלים: קרקעות למשרדים יוסבו למלונאות
תוכנית חדשה של עיריית ירושלים והרשות לפיתוח ירושלים, מבקשת להתיר לבעלי קרקעות למגורים, למשרדים או למסחר לשנות את ייעודן בזמן קצר - ולהוציא היתרי בנייה לאכסון תיירותי. המטרה: להגדיל משמעותית את היצע מקומות הלינה בבירה ולאפשר לבעלי הקרקעות להיכנס לתחום התיירות
תוכנית חדשה בירושלים תנסה לתפוס שתי ציפורים במכה - להגדיל את היצע מקומות הלינה בעיר, ולספק פרנסה לתושבים. ל-ynet נודע כי עיריית ירושלים והרשות לפיתוח ירושלים (הרל"י) הציגו היום (ג') מהלך עירוני שמטרתו להגדיל את נפח מקומות הלינה בעיר. בכנס שנערך בבירה תחת הכותרת "קידום הקמת בתי מלון ויחידות אירוח בירושלים", הוצגה התוכנית, שתאפשר לבעלי קרקע למגורים, מסחר או משרדים לשנות את ייעודה בזמן קצר - ולהוציא היתרי בנייה לאכסון תיירותי.
כתבות נוספות על ירושלים בערוץ הנדל"ן :
- בקרוב בירושלים: 1,500 דירות חדשות
- ירושלים: אושרה תוכנית של כ-2,000 דירות
- ירושלים מתחדשת במגדלי משרדים ומלונות
- דירה בבירה: כמה עולה לקנות בית בירושלים?
כיום קיימים בירושלים 10,177 חדרי מלון, ועם תוספת דירות להשכרה מגיע היצע האכסון של העיר ל-13,998 חדרים. ואולם, בבירה סבורים כי מדובר במצוקה קשה של חדרי לינה. התוכנית החדשה, ששמה "מסלול ירוק לתוכניות מלונאות ע"פ תב"ע תקנונית", מבקשת לקצר את ההליך הבירוקרטי להוצאת היתרי בנייה משנתיים וחצי לשנה וחצי בלבד.
מלבד התוכנית החדשה, הציגה בכנס אילנית מלכיאור, הממונה על התיירות בעיריית ירושלים, את תוכנית פיתוח התיירות לשנים הקרובות. מדבריה עולה כי מרכז העיר צפוי לקבל תוספת של כ-1,500 חדרים ב-5 השנים הקרובות, וזאת בתוספת ל-1,019 החדרים הקיימים. עוד ציינה כי הכניסה לעיר, המאופיינת בבתי מלון יוקרתיים לתיירות וכנסים, לצד בתי מלון עממיים לקבוצות מאורגנות וצליינים, תיהנה מבנייה של 2,000 חדרים נוספים.
בלי הליך שינוי תב"ע
התב"ע התקנונית להוספת שימושים לאכסון תיירותי בירושלים אושרה בתחילת 2014. על פי התוכנית, היזם אינו נדרש לבצע שינוי תב"ע - הליך שגוזל זמן רב - אלא ניתן לגשת מיידית להוצאת היתר בנייה. התנאי הראשון להגשת בקשה להיתר כזה יהיה עריכת תוכנית שתתייחס לתקנים הפיזיים, לתכנון ולסיווג של משרד התיירות.
בנוסף, מספר החדרים שיזם יכול לקבל בשינוי מבנה לאכסון תיירותי לא ייקטן מ-4 חדרים ולא יעלה על 24 חדרים בכל בניין. תוספת של 11 עד 24 חדרים תזכה את היזם במענק ששיעורו עומד על 28% מהיקף ההשקעה.
"מבדיקות שערכנו עולה כי עד סוף 2016 יתווספו בזכות התוכנית מעל 1,226 יחידות אכסון בעיר", אמרה מלכיאור, "זו הפעם הראשונה שתוכנית כזו יוצאת לפועל ומציעה לבעלי דירות, בנייני משרדים ואחרים להיכנס לתחום התיירות - בזמן קצר יותר מאשר בעבר. ההיענות עד כה גבוהה, ואני מאמינה שבטווח של 3 שנים מהיום נראה צמיחה משמעותית בהיצע הלינות בעיר".
קובי כחלון, סגן ומ"מ ראש העיר, הוסיף כי "התוכנית מהווה תשתית להגדלת מקומות התעסוקה בתחום התיירות בבירה, ותוביל לשינוי תרבותי כנהוג בערי התיירות המובילות בעולם".