שתף קטע נבחר
 

מוכרים דירה? כל מה שצריך לדרוש מהמתווך

החלטתם למכור נכס - רגע לפני שאתם מפרסמים מודעה ברשת, קחו בחשבון שהטלפון הראשון יהיה ממתווך. האם כדאי להיעזר בו ומה לדרוש ממנו? מדריך

החלטתם בשעה טובה להשתדרג ולמכור את דירת המגורים שלכם. רגע לפני שאתם מפרסמים מודעת מכירה ברשת, יש כמה סוגיות חשובות שצריך לשים אליהן לב - בעיקר אם אתם מחליטים לפנות למתווכים, כדי שאלה יסייעו בידיכם לבצע את עסקת המכירה.

 

מדריכים נוספים בנושא תיווך בערוץ הנדל"ן :

 

על מנת לנקוב במחיר הרצוי, מקובל אצל מוכרי דירות להיכנס ללוחות המודעות באינטרנט כדי ללמוד באיזה מחיר מוכרים דירה דומה לשלהם באותו האזור. "המהדרין" נכנסים לאתר רשות המסים כדי למצוא עסקאות נדל"ן, במטרה לתמחר את דירתם באופן מדויק קצת יותר.

 

סביר להניח שגם לאחר שנקבתם במחיר, יעלו בראשכם תהיות: "אולי תמחרנו נמוך מדי?", "שלא נצא פראיירים..." ו"אולי כדאי לבקש מחיר קצת יותר גבוה כי הרי להוריד מחיר תמיד אפשר - אבל להעלות מחיר זה בלתי אפשרי". אחרי שבכל זאת תפרסמו את המודעה בלוח - מבול של מתווכים יתקשר אליכם כדי להגיע ולראות את הנכס. גם כמה רוכשים פרטיים יגיעו לביקור והתחושה תהיה שהליך המכירה יתבצע בקלי קלות. האמנם?

 

המתווכים, כל אחד וסגנונו, יתחילו להציע את מרכולתם ולהבטיח הבטחות. האחד יאמר: "המחיר שלכם גבוה, אין מצב לקבל על הדירה שלכם סכום כזה", והאחר יבטיח: "תנו לי שבוע, אני משיג לכם יותר". וכך יגיע הבלבול - הבית הופך ל"טיילת", הטלפון לא מפסיק לצלצל, המהומה גדולה ואתם קצת אבודים בתוכה.

 

אז איך עוקבים אחרי כל מה שקורה ודואגים לשמור על מומנטום? ראשית, התייחסו להליך מכירת הדירה כאל מכרז או כראיון עבודה. סמנו את משווקי/מתווכי הנדל"ן המקצועיים ביותר שפעילים באזורכם, או שיש להם מוניטין טובים במיוחד, וקבעו עמם שיחות בביתכם.

 

בדקו מה יש להם להציע, עד כמה הם מכירים את האזור, מה התוכנית השיווקית שלהם כוללת ומהן אפשרויות ביטול ההתקשרות עמם במידה שאינכם מרוצים. רק אחרי שתקבלו מענה שישביע את רצונכם, בחרו את האחד שמוצא חן בעיניכם ונראה לכם שיעשה הכל למען הצלחת העסקה, והכי חשוב - שיהיה לכם נעים לעבוד איתו ולדרוש ממנו דיווח שוטף.

 

מה חשוב לבדוק מול סוכן הנדל"ן?

  1. כמה שאלות בסיסיות כדי להבין אם המתווך מכיר את האזור. סוכן אזורי ידע לענות טוב יותר על שאלות הקונים ועל שירותים באזור, כגון מוסדות חינוך, קופות חולים, בתי כנסת ועוד.
  2. בדקו האם המתווך עובד בשיתוף פעולה מלא עם מתווכים אחרים. שיתוף פעולה מסוג זה יגרום לחשיפה גדולה יותר של הנכס, ויבטיח שכל לקוח שהדירה מעניינת אותו יכול לבקר בה.
  3. בדקו את התוכנית השיווקית של המתווך והחתימו אותו עליה. התוכנית צריכה להכיל את כל דרכי הפעולה שהסוכן מתחייב לקיים בתהליך שיווק הנכס (פרסומים, שיתוף מתווכים, אפשרויות לבית פתוח ועוד).
  4. בקשו להיות מדווחים על כל הצעת מחיר. אם מדובר בסוכנות תיווך, רצוי לבקש סיור סוכנים בדירה כדי שכמה שיותר סוכנים יראו אותה.
  5. ודאו שזוהי עבודתו היחידה של סוכן הנדל"ן, ולא עבודה נוספת או "חלטורה".
  6. ודאו שאתם מתנהלים רק מול סוכן אחד שמנהל את הביקורים בדירה. אם תעבדו מול כמה מתווכים, אף לא אחד מהם מחוייב לתוכנית השיווק.
  7. בדקו מהסוכן לבצע דו"ח תמחור וחשיבה משותפת על מחיר יציאה לשיווק.

 

לסיכום, עבור מרבית מוכרי הדירות, פרידה מנכס היא העסקה הגדולה ביותר שהם יעשו בימי חייהם. לעתים, טעויות הנובעות מהתנהלות לא מקצועית או מחוסר הבנה עלולות "לסמן" דירה, וכך ככל שהיא תימצא יותר זמן בשוק - כך ערכה יירד.

 

הכותב הוא זכיין רימקס פרימיום בגבעתיים-רמת גן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים