שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, shutterstock

איפה מוכרים בעולם קרטון חלב ב-42 שקל?

בשביל להגיע לעיר בארו באלסקה, המקום הצפוני ביותר בארה"ב, נדרשת נסיעה של 22 שעות ומעבר בארבעה שדות תעופה. מיקומה לא מרתיע את המועמדים לסנאט שצדים אחר כל קול במקום שבו צדים לווייתנים וכלבי ים

22 שעות נסיעה וארבעה שדות תעופה נדרשים בשביל להגיע מהבירה וושינגטון לעיר הצפונית ביותר בארצות הברית, שם תשקע השמש שבועיים לאחר בחירות האמצע לקונגרס ותזרח בפעם הבאה חודשיים לאחר מכן.

 

בחירות האמצע מתקרבות - כותרות אחרונות:

אז מה אם הם ישבו בכלא. גם הפושעים רצים

הדמוקרטים מעדיפים שאובמה יישאר בבית

הקנדי הזה עוד יהיה נשיא ארה"ב. ראיון מיוחד

סקנדל המין ששינה את הפוליטיקה בארה"ב

 

העיר בארו היא מקום שבו תשלמו שבעה דולרים עבור ליטר דלק, תוציאו קרוב לאחד עשר דולרים על קרטון חלב שלא שייך למותג מוכר (ובמקומות אחרים נחשב זול מאוד), ותמצאו דובי קוטב משוטטים באזור. הכבישים בעיר לא סלולים משום שלא יחזיקו מעמד בחורף הקר, וקיצור הדרך למרכז העיר הוא מסלול שעובר בלגונה קפואה.

 

 (צילום: shutterstock, wikipedia) (צילום: shutterstock, wikipedia)
(צילום: shutterstock, wikipedia)

המרוץ לסנאט האמריקני באלסקה הוא בין הצמודים ביותר וכל קול קובע. מסיבה זו עושים המועמדים מאמצים רבים להגיע גם למקום הצפוני ביותר במדינה על 4,700 תושביו - בני העם האינואיטי - שמתקיימים למחייתם מציד לווייתנים, איילי צפון וכלבי ים.

 

עוד חדשות בעולם :

התביעה: עונש מוות לקפטן המעבורת שטבעה

אונסים ומתחתנים בטלוויזיה בתאילנד

בנו של ג'ב בוש: אבי ירוץ לנשיאות ב-2016

 

"זה מרגש שאנשים בקהילה הקטנה כאן יכולים לעצב את אמריקה", אמר גייבּ טגוסיק. "אבל זו האמת".

 

טגוסיק הוא פעיל שטח עבור הסנאטור הדמוקרטי מרק בגיץ'. הצעיר בן ה-29 עובר ברחובות החלקלקים מקרח, דופק על דלתות ומחפש אחר מצביעים. בארו לא זרה לטגוסיק. הוא נולד וגדל בה ומכיר רבים מתושביה ואת קצב החיים שלה. הוא הצליח לגייס כמה תומכים עבור הסנאטור הדמוקרטי בגיץ', אבל גם נתקל באנשים שיתנו את קולם לתובע לשעבר באלסקה, דן סאליבן, מהמפלגה הרפובליקנית. "אבל זה היופי של כל זה", אמר טגוסיק. "האנשים יכולים להיות מעורבים, באמת, בדברים שמרגשים אותם".

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

אף שרוב המצביעים באלסקה הם עצמאים, הרפובליקנים הגדילו את אחיזתם במדינה הצפונית ואת הפער מהדמוקרטים מאז 2008, אז ניצח בגיץ' את הסנאטור טד סטיבנס כשקיבל 4,000 קולות יותר ממנו.

 

בגיץ' כבר גייס תמיכה מתושבים רבים באלסקה, מארגוני דייגים וממחוזות מפתח. אבל במקומות כמו בארו, מה שעושה את ההבדל זה הדפיקה מדלת לדלת, המפגשים פנים אל פנים. כאן מה שקובע זו עבודת השטח.

 

טגוסיק עזב את בארו אחרי שסיים את לימודי התיכון שלו ושב לעיר לפני שנתיים כדי לתת לבתו הזדמנות להכיר את התרבות האינואיטית. הוא דואג מקידוחי הנפט לאורך החוף ומהשפעתם על ציד הלווייתנים. לדבריו, בגיץ' זכה בתמיכתו בגלל דעתו שצריך לבצע קידוחים, אך באופן מדוד, ותמיכתו בשימוש באנרגיה חלופית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מגיעים גם למקומות המרוחקים ביותר. בארו, אלסקה
צילום: AP
מומלצים