המדריך השלם לרכישות "בלאק פריידי"
כמו בשנה שעברה, גם השנה כנראה ייקבע שיא של רכישות ביום אחד - יום שישי השחור. חגיגת המכירות האמריקאית יצאה כבר מזמן מגבולות ארה"ב, וגם אתם יכולים ליהנות ממנה ברשת. החל ממבצעים וקופונים, דרך Cash Back ועד להנחות ברשתות מקומיות - כך תמצאו את ההטבות השוות
ב-2013 נקבע שיא רכישות ביום אחד: כ-92 מיליון איש רכשו מוצרים ביום המכירות של הבלאק פריידי (Black Friday), עם הוצאה ממוצעת של כ-407 דולר לאדם. בסך הכל הסתכמו הרכישות ב-57.4 מיליארד דולר ביום אחד. ב-2012 מספר הרוכשים הסתכם ב-89 מיליון איש, אך ממוצע הקניות היה גבוה יותר - 423 דולר לאדם; ואילו ב-2011 מספר הרוכשים הגיע ל-85 מיליון איש עם ממוצע קניות של 398 דולר לאדם בלבד.
עוד על "בלאק פריידי" בערוץ הצרכנות :
- טיפים לחגיגת בלאק פריידי בניו-יורק
- מחכים לבלאק פריידי? השנה הוא מקדים
- חג הרווקים הסיני עבר את הבלאק פריידי
- אחרי הבלאק פריידיי: מבצעי סייבר מאנדיי
לא מעט סיבות הביאו לצמצום היקף הרכישות, בהן כניסת הרכישות האינטרנטיות - שעלו ב-19% מאז שנת 2012 והגיעו לממוצע עולמי של כ-135.27 דולר לרוכש. אך נראה כי הסיבה העיקרית לירידה בסכום הרכישות היא תכנון מראש. הרכישות הפכו חכמות יותר, מתוכננות יותר - הרשימה נפתחת חצי שנה מראש - הקניות ממוקדות יותר גם בחנויות וגם באתרים, והפיתוי להגדיל את המכירה עם "עוד אוזנייה בזול" (Up-Sale) הצטמצם.
ובישראל? "בשנה שעברה נרשם זינוק של יותר מ-100% בקניות מקוונות במובייל", אומר אפי דהן, דירקטור אזורי ישראל ואפריקה בחברת PayPal. סכום הקנייה הממוצעת של ישראלי בבלאק פריידי הגיע בשנת 2013 ל-59 דולר, לעומת 47 דולר בשנת 2012 - פחות מחצי מהממוצע העולמי - אך בהחלט מכובד לצרכן שקונה במשך כל השנה.
ומאחר שחגיגת המכירות של הבלאק פריידי יצאה כבר מזמן מגבולות החנויות בארה"ב, ישראלים שמעוניינים להצטרף לגל המכירות מוזמנים לעשות זאת גם השנה דרך הרשת. רגע לפני שאתם מתיישבים על המחשב ומתחילים לגלול את העכבר, מומלץ לתכנן את הרכישות - ובהתאם לכך לחפש את המבצע הכי נכון לכם, מתוך החלטה ולא מתוך לחץ רגעי.
כמו כן, כדאי להכין מראש אמצעי תשלום בינלאומי; כתובת "עקוב אחריי" זמנית לשילוח בתוך אמריקה; רישום לאתר Cash Back; רשימת אתרים שצריכים להיות על קצות אצבעותיכם; ולבסוף, רשימת מוצרים סגורה של כל מה שאתם מעוניינים לרכוש ותקציב צמוד לכל אחד מהם.
צריך לזכור שלא מעט אתרים מפתים אותנו בהצעות מדהימות, אבל כשמגיעים לקופה מגלים שאין משלוח לישראל - גם לא בתשלום. אפשרות קלה אך פחות נגישה היא לשלוח את הרכישות לדוד או לחבר המתגורר בארה"ב, ולקוות שהמוצר יגיע אליכם. אבל ברשת אפשר למצוא לא מעט חברות שמציעות כיום פתרון יעיל ומהיר: הן מספקות ללקוחות כתובת אמריקאית מקומית, ובתהליך פשוט מבצעות "עקוב אחריי" של החבילות אליכם. עם חברות אלה נמנות Shipito, dealtas, mustop, קנה בארה"ב.
מבצעים עם קופונים, ומה לגבי Cash Back?
נוסף על שלל המבצעים באתרים, תוכלו למצוא הנחות נוספות בצורת קופונים. בלא מעט אתרים יעניקו לכם הנחות, לעתים מפתיעות בגודלן, למשל SavingStory, Coupons.com, DealSpl ו- DealsVario.
דרך נוספת לזכות בעוד "הנחות" היא באמצעות קבלת כסף מזומן בחזרה (Cash Back). קיימים כמה אתרים המספקים שירות זה, במסגרתו גם בבלאק פריידי ניתן לרכוש מוצרים המשתתפים במבצע - ולקבל החזר כספי בשיעור מסוים (עד 8%) על ידי צבירת העסקאות. אתר דובלי (Dubli), למשל, הוזיל את עלות הרישום עבור הלקוחות הישראלים ב-50% וסיפק לינק ייעודי לכך. ויש אתרים נוספים: TopBuy ו-eBates. ואפשר לקבל את ההטבה יחד עם מבצעים וקופונים.
היות והרשת מוצפת באתרים ובאפליקציות שבהם ניתן לרכוש מוצרים לקראת הבלאק פריידי, מומלץ להסתמך על כמה אתרים מרכזיים בלבד. תחילה כדאי לפנות לאתרים המתמחים במבצעי בלאק פריידי, בראשם The Black Friday ו-BlackFriday.com. לשניהם יש אפליקציות ומערכת התראות (למשל אם יש מבצע רק לשעתיים), והם מרכזים את מרבית המידע המופץ ברשת. אחרי כן כדאי לעבור לגוגל, eBay וכמובן אתר אמזון - שהיה הראשון ברשימת אתרי המכירות של שנה שעברה. משם ניתן לנדוד גם לאתרים ישראליים כמו זה טוב או Buy America.
בנוסף, ישנם אתרים שעומדים בראש רשימת האתרים שזכו למירב הביקורים בשנה שעברה, בהם האתרים שעליהם כבר המלצנו (Amazon, eBay) וכן אתר Walmart שמפרט מראש את ההטבות וההנחות עבור הבלאק פריידי. זאת על מנת שתוכלו לתכנן את הרכישה לקראת היום הגדול (באתר או בחנות).
אתר BestBuy מאפשר אף הוא "הצצה אל העתיד", כמו גם האתרים טויס אר אס ו- Target. באגף הסיני, האתר AliExpress, שגרף את מרבית הקופה בחג הרווקים הסיני (שחל בתאריך 11.11 השנה), פותח את שעריו בשנית למבצעי בלאק פריידי, בעוד שהמתחרה deal extreme הותירה את האתר ריק מכל זכר למבצעים (גם ב-11.11).
ומה לגבי הנחות כחול-לבן?
גם בישראל הטרנד האמריקאי תפס תאוצה, וקמעונאים רבים החליטו להצטרף לחגיגה. ברשת בגדי האופנה לילדים "סולוג", למשל, יצאו במבצע לקראת הבלאק פריידי, במסגרתו קונים ב-300 שקל ומשלמים 200 שקל בלבד, ואם אתם חברי מועדון או מצטרפים חדשים תוכלו לקנות פריטים ב-400 שקל ולשלם רק חצי (על קולקציית סתיו-חורף 2014/15).
ברשת "המשביר לצרכן" יעניקו לרוכשים 20% הנחה בכל המחלקות (בנוסף להנחות הקיימות), החל מיום שישי 28 בנובמבר ועד יום ראשון 30 בנובמבר. תוכלו למצוא, בין השאר, סמארטפון 4 של חברת "סנסוי" ב-399 שקל, טאבלט 7 של חברת "אקאי" עם ליבה כפולה ב-199 שקל ומבצעים נוספים במחלקות החשמל והאופנה השונות.
רשת ההמבורגרים "בורגרס בר" מעניקה אף היא ללקוחותיה 50% הנחה על כל התפריט, ביום שישי 28 בנובמבר. חברת המשלוחים "תביא לי" תעניק 20% הנחה למי שישתמש בשירותי האפליקציה של החברה.
ברשת מחסני חשמל תוכלו למצוא הנחות של 50% על פריטים במחלקות הסלולר, המחשוב, צילום והאלקטרוניקה.
אתר buy2usa מציעים לצד השילוח האווירי גם אפשרות של שילוח ימי, היכול להוזיל את עלויות המשלוח ב-50%. כמו כן הוקם תוכלו למצוא שם אתר ייעודי המעדכן און ליין על כל המבצעים שקורים בארה"ב.
באמצעות אתר ה-Global Shop הבלעדי למחזיקי כרטיס אמריקן אקספרס, ניתן לרכוש פריטים מאתרי המותגים המובילים בארה"ב וליהנות מהנחות נוספות המוצעות רק למחזיקי הכרטיס.
אתרי הסחר של ynet מציעים מגוון הנחות משתלמות לכבוד הבלאק פריידי: מיזם "עברית-ספרים דיגיטליים" יציע עשרות ספרים ב-20 שקלים בלבד.
האתר ynetart יציע מגוון יצירות אומנות של אמנים מוכרים מהארץ ומהעולם בהנחות של 20%.
ניופאן וניופאן גורמה מציעה הנחות של 30%-60% על מאות מוצרים בסניפי הרשת. המבצע יתקיים ביום שישי בין השעות 7:00-15:00.
גם אתר הדילים Bigdeal.co.il, יציע מגוון מוצרי חשמל וגאדג'טים בהנחה של מאות שקלים.
אתר הבית של ערוץ הקניות מציע עד 50% הנחה על מגוון מוצרים שייחשפו ביום המבצע. המבצע יהיה תקף לכל סוף השבוע.
אתר השופינג Adika מציע הנחות של עד 70% על מגוון פריטים מכל המחלקות באתר.
רשת אוריג'ינלס מציעה ביום המבצע 20% הנחה על מותג המגפיים האוסטרלי UGG.
רשת קולומביה מציעה 28% הנחה על מוצרי המותג. בתוקף ברשת קולומביה ובחנויות אאוטסיידרס ושביל ישראל.
בחנות של טומי הילפיגר בשרונה מציעים ביום המבצע פריט שני ב-50% לחברי מועדון ולמצטרפים חדשים.
לסיכום, נצלו את ההטבות המרחיקות של שבוע הרכישות והתאימו אותו לתקציב המתאים לכם. זכרו לכלול בתקציב את המסים המקומיים, ההובלה והשינוע, את ההוצאה מהמכס והעלויות הנלוות. מומלץ לקרוא את המדריך לנוסע השב מחו"ל ואת טבלת המסים לאלה המזמינים מוצרים דרך הדואר או דרך חברות בלדרות. אמנם חלק מחברות "עקוב אחריי" או חברות הבלדרות ינהלו זאת בשבילכם, אך רובן לא. והכי חשוב: תיהנו מהרכישה ותתחדשו על הקנייה.