שתף קטע נבחר

 

ייאוש מפוטרי ערד: "מציעים לנו להקים צימר"

אחרי 29 שנות עבודה החזיר אתמול משה בן שבת, אב לשישה, את המפתחות שהיו ברשותו כממונה הבטיחות ב"מגבות ערד". "הבנתי שלא יגיע צינור גז ולא יקום פה שום מפעל", אמר בדרכו לחפש עבודה בצפון הארץ. גם חבריו המפוטרים מנסים לשרוד

למשה בן שבת, נשוי ואב לשישה ילדים, לא נשאר דבר בערד. 29 שנים עבד ב"מגבות ערד", עד שנסגר המפעל לאחרונה. ההבטחות להקמת מפעל חדש מעולם לא הרשימו אותו, והוא ידע מראש שדבר לא יתממש. אתמול (יום ב') הגיע למפעל והחזיר את המפתחות.

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

במהלך סגירת המפעל בחודש אוקטובר פוטרו 180 עובדיו. חלקם יצאו להפגין נגד ההחלטה אך דבר לא הועיל. במקביל נסגר גם מפעל פלקסטרוניקס בעיר, ובהמשך הגיעו הבטחות מצדו של שר האוצר יאיר לפיד להקמת מפעל אסם - אך אלו לא מומשו.   

 

מפוטר בערד: מחפש עבודה בצפון, אין ברירה    (צילום: רועי עידן)

מפוטר בערד: מחפש עבודה בצפון, אין ברירה    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בן שבת. "לא האמנתי להבטחות" (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
בן שבת. "לא האמנתי להבטחות"(צילום: רועי עידן)

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

אוקטובר 2014: מפגינים נגד סגירת המפעל (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
אוקטובר 2014: מפגינים נגד סגירת המפעל(צילום: רועי עידן)
 

"כשהלכתי לשם אתמול פשוט כאב הלב לראות את המפעל סגור. יש עדיין צוות קטן שמפרק את המכונות. כנראה יעבירו חלק לירדן", סיפר בן שבת (52) בעצב. 29 שנים עבד בן שבת ב"מגבות ערד" והיה הממונה על הבטיחות במקום. "אני עדיין מחפש עבודה אבל זה לא קל, כך שאני מנסה למצוא מקום עבודה גם בצפון. אין מה לעשות. שמעתי שיש פרויקט להקים פה אלף צימרים. שאני והמשפחה נקים פה צימר? בדיחה, בקיצור. במקום להשקיע בתעשייה מדברים איתי על צימרים".   

 

"רוצים פרילנסר"

מפוטרי "מגבות ערד" פנו למקומות אחרים: "אנשים הלכו לעבוד ב'סודה סטרים' באזור רהט והם אומרים שזה בלתי אפשרי. 12 שעות עבודה. יוצאים בחמש וחוזרים בשמונה בערב ומקבלים שכר מינימום", סיפר. לדבריו, מפעל נוסף באזור התעשייה עומר קלט כמה מפוטרים לשורותיו, אבל "את רוב האנשים אני רואה מסתובבים בעיר ולא עושים כלום. בביטוח לאומי, חותמים בלשכה. אין פה הרבה מקומות עבודה. אין אופציות. יש שהלכו לעבוד בים המלח בבתי מלון. אבל אלה עובדים חדשים. לא ותיקים. אני מחפש משהו מתאים במקצוע".

 

לדבריו, הוא מחפש עבודה "במקום מסודר בתעשייה כממונה בטיחות. אני רוצה להשתלב בתעשייה אבל זה קשה. יש לי תעודות ויש ניסיון, אבל הרבה מקומות רוצים רק פרילנסר".

 

לפיכך הוא חש שנותר בדרך ללא מוצא באזור מגוריו. "חשבנו כבר לעזוב. אין לי פה אפשרויות אחרות". על ההבטחות להקמת מפעל חדש בערד ומציאת מקום עבודה למפוטרים אמר: "את חושבת שהאמנתי למשהו? תיארתי לעצמי שמפעל שטראוס לא יוקם פה. הבנתי שלא יגיע צינור גז ולא יקום פה שום מפעל. גם אחרי כל ההבטחות. כואב הלב. לבעל הבית פשוט נמאס".  

 

עיריית ערד מסרה בתגובה כי היא יוזמת מהלכים רבים לשיפור מצב התעסוקה בעיר. "לצד פעילות מול ממשלת ישראל, ישנה פעילות רבה נוספת: בעוד כחודש למשל ייפתח מפעל חדש למוצרי קוסמטיקה שיעסיק כ-40 עובדים בשלב הראשון וכ-150 עובדים בשלב השני להקמתו".

מעמותת תיירות ערד נמסר בתגובה כי "התכנית לעידוד הקמת צימרים בערד לא נועדה לפתור את מצוקתם הכואבת של מפוטרי 'מגבות ערד', אלא לסייע בפתרון מצבה הכלכלי והחברתי של העיר". עוד מסרו כי "לתכנית פוטנציאל עצום לשיפור משמעותי בכלכלה המקומית של העיר ולהפיכתה למוקד משיכה לזוגות צעירים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
משה בן שבת. עוזב את העיר?
צילום: רועי עידן
מומלצים