שתף קטע נבחר
 

חדש בחברון: מנהרת הזמן להיסטוריה היהודית

מיליוני שקלים הושקעו במרכז המבקרים החדש לתולדות יהודי חברון, שיחנך היום במעמד נשיא המדינה והרב הראשי. במקום: מוזיאון ומיצג אינטראקטיבי המספר את ההיסטוריה מאז ימי אברהם אבינו. המטרה: "להמחיש לכל יהודי וישראלי איפה שורשיו, איפה הזהות שלו, ואיפה המורשת שלו"

 

 

מאות שנות חיים יהודיים נגדעו בפרעות תרפ"ט (1929) – אז התרוקנה חברון מיהודיה. מרפאת "בית הדסה" המשמשת בשנים האחרונות כמוזיאון לתולדות היישוב היהודי ב"עיר האבות", עולה דרגה – ועימה התצוגה. בטקס חגיגי שייערך הערב (ב') תיחשף התערוכה המחודשת, במטרה "לחבר כל יהודי וישראלי אל הסיפור, אל המורשת, ואל השורשים של עצמו".

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

מיליוני שקלים הושקעו במרכז המבקרים החדש, רובם מכספי תרומות, והוא כולל מוזיאון מחודש ומיצג אור-קולי המועשר באפקטים רבים. הערב יגיעו לחנוך אותו, בין היתר, נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין והרב הראשי לישראל דוד לאו. המיצג ממוקם במתחם המוזיאון לתולדות קהילת חברון, ומספר את הסיפור היהודי-ישראלי בעיר מתקופת התנ"ך עד ימינו, ומלווה בצילומים מקוריים ותמונות אמנותיות פרי מכחולו של האמן החברוני שמואל מושניק.

 

עוד בערוץ היהדות - קראו:

 

דני שטג, מי שמככב בסרט "לגעת בנצח" על תולדות היישוב היהודי, מספר ל-ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית", כי כשקיבל את התסריט, נמלא בשמחה: "למה שרק האנגלים יגידו שיש להם את שייקספיר? למה שרק האמריקאים ישוויצו ברוזוולט? לנו יש את אברהם אבינו".

 

"הישראלי הממוצע מרגיש איזשהו חיבור למסורת, אבל הרבה פעמים החיבור הזה לא מספיק מבוסס", אומר נועם ארנון, דובר היישוב היהודי בחברון. "המקום הזה ייתן את התשובות, וימחיש לכל יהודי וישראלי איפה שורשיו, איפה הזהות שלו, ואיפה המורשת שלו".

 

"לרוב האנשים יש קשר עם חברון", אומר שטג. "ולא סתם - קשר מתמשך עם דוד המלך, שלמה המלך, שאול, אבנר בן נר וכן הלאה לכל אורך ההיסטוריה. זאת הייתה עיר מלוכה, וזו עיר ששייכת לעם ישראל, אז זה היה עיקר הטריגר שלי לעשות את הסרט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורות
מתחבר. דני שטג
צילום: אורות
צילום: אורות
מוזיאון חברון
צילום: אורות
מומלצים