שתף קטע נבחר
 

ראשי הרשויות: נתניהו מפקיר את העובדים

ראשי הרשויות מצטרפים למאבק נגד פיטורי 140 עובדי תרכובות ברום: "ניצול ציני של המצב הפוליטי כדי לקבל הטבות מהממשלה". ראש עיריית ערד: "תוצאה של המדיניות הלקויה של הממשלה". ביום ראשון יקיימו דיון חירום בלשכת ראש עיריית באר שבע

שבועיים לאחר פתיחת מאבק עובדי כיל נגד פיטורי 140 עובדים במפעל תרכובות הברום, מצטרפים גם ראשי הרשויות בדרום הארץ למאבק העובדים נגד הנהלת המפעל וכנגד מדיניות הממשלה, המזניחה לטענתם את עובדי הדרום.

 

כתבות נוספות בנושא בערוץ הקריירה:

 

>>> רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כיתבו לנו בטוויטר

 

ראש העיר ערד טלי פלוסקוב, שהצטרפה לאחרונה למפלגת כולנו, אמרה ל-ynet: "אני פונה למדינת ישראל, אלה שמקבלים החלטות עבורנו - עניין התעסוקה בדרום הופך לבעיה מתמדת, ומדיניות הממשלה היא כזו שלא נותנת עדיפות לערי פריפריה. מה שקורה כרגע זו התוצאה של המדיניות הלקויה של הממשלה שמזניחה את תושבי הדרום, וצריך לשנות אותה. חייבים לתת אלטרנטיבות בנגב".

 

הפגנה נגד סגירת מפעל תרכובות ברום. "נראה כמו נקמה לא הגיונית ולא מכובדת בעקבות המלצות ועדת ששינסקי" (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
הפגנה נגד סגירת מפעל תרכובות ברום. "נראה כמו נקמה לא הגיונית ולא מכובדת בעקבות המלצות ועדת ששינסקי"(צילום: הרצל יוסף)

"בכיל מפטרים למרות שהמפעל לא מפסיד, רק מרוויח פחות", הוסיפה. "זה נראה כמו נקמה לא הגיונית ולא מכובדת בעקבות המלצות ועדת ששינסקי, ואני מקווה שאני טועה. צריך לחשוב על האנשים שיישארו בלי עבודה ובלי אלטרנטיבה. כיל זה ארגון גדול, ולא כל העובדים בו מרוויחים הון כמו שחושבים. ראיתי את המשכורות של העובדים ורבים מהם מרוויחים פחות מעשרת אלפים שקלים".

 

בני ביטון, ראש העיר דימונה, אמר כי "הנהלת כיל צריכה לעצור את המאבק הזה לפני מערכת הבחירות. עליה להיכנס למו"מ מיידי עם העובדים. ההנהלה לא נוהגת בהגינות כלפי הוועד. שוחחתי עם מנכ"ל משרד רה"מ, הראל לוקר, וביקשתי ממנו לעצור את התנהלות ההנהלה כלפי העובדים, במיוחד במפעל תרכובות ברום שעלול להוביל לתגובת שרשרת ולפגוע במפעלים האחרים".

 

"אני מאמין שנמצא פיתרון", הוסיף. "מדובר בעובדים עם ותק של 30 שנה ויותר במפעל. גם אבא שלי עבד בכיל, וגם אני. 40% מעובדי כיל גרים בעיר שלי. המאבק של העובדים צודק, ואנחנו איתם".

 

"למדינה יש מחויבות כלפי הנגב ותושביו"

ביום ראשון יקיימו ראשי הרשויות דיון חירום בלשכתו של ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', ששוחח גם הוא השבוע עם לוקר וביקש את מעורבותו בנושא. ״כימיקלים לישראל הוא מפעל עוגן בנגב, ועובדיו המסורים הם שהובילו את החברה להישגים ולהצלחות בינלאומיות", אמר. "אסור להפקיר אותם. למדינת ישראל יש מחויבות כלפי הנגב ותושביו. זהו המבחן של כולנו - הממשלה והרשויות - מכיוון שמדובר במחצבים ששייכים למדינה".

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

"אני קורא להנהלת כימיקלים לישראל לנהוג בתבונה ולפעול באחריות, יחד עם העובדים", הוסיף דנילוביץ'. "במקום להשקיע כאן את הרווחים ולייצר מקומות עבודה חדשים בנגב, בונים את המפעלים החדשים בחו״ל ומפטרים אצלנו עובדים".

 

ראש מועצת רמת נגב שמוליק ריפמן, אמר כי "הנהלת כיל מנצלת בצורה צינית את המצב הפוליטי כדי לקבל הטבות מהממשלה. מבחינתם, הם היו מוכנים להחזיר את השליטה בתרכובות ברום לממשלה מחר בבוקר ולהוציא את מה שהשקיעו במו"פ. כל זה מתבצע לצערי על גבם של העובדים, שמשקיעים שנים מחייהם למפעל ולא משתכרים משכורות גבוהות".

 

"הייתי פונה להנהלה בדרישה להחזיר את כל העובדים לעבודה מיידית, על מנת שהממשלה הבאה שתיבחר תוכל לטפל בסוגיה בצורה רצינית", הוסיף ריפמן.

 

"מדובר במפעל חשוב לתושבי הנגב כולו", אמר גם ראש העיר אופקים איציק דנינו. "זה אחד מהמפעלים המשמעותיים באזור, ומן הראוי שממשלת ישראל תיתן יחס מעודף למפעלים הקיימים והחדשים אשר עתידים לקום בנגב כדי לתת מענה לפיתרון בעיית האבטלה שהולכת וגדלה בישובי הנגב".

 

סיגל מורן, ראש מועצת בני שמעון, אמרה: "אין ספק שכיל הוא אחד ממקומות העבודה המשמעותיים ביותר בדרום. תושבים רבים של המועצה עובדים שם. הנהלת כיל מקבלת הרבה מאוד הטבות מהממשלה, והיא צריכה להגדיר מה היא דורשת ממפעל כזה. אם ההנהלה תבקש לפגוע בעובדים הקיימים הדבר חמור ודורש את התערבות הממשלה. חייבת להיות הדדיות בין תמיכת הממשלה לפעילות המפעל".

 

 ( ) ( )

ראש המועצה האזורית מרחבים שי חג׳ג׳, שאף ביקר באוהל המחאה של עובדי כיל, אמר כי "מוטלת החובה על הממשלה, על ההנהלה ועל וועד העובדים לנהל מו״מ הוגן ולהגיע לפתרון מיידי. פיטורי העובדים יגרמו לנזק לנגב ובסופו של דבר, יעלו יותר למדינה. אסור להגיע למצב הזה".

 

בפוסט שפרסם אמש ראש הממשלה בעמוד הפייסבוק שלו, הוא ציין כי "אני רואה בחומרה רבה את הדרך הבלתי ראויה, שבה משתמשות הנהלות כיל והחברה לישראל, בפיטורי עובדים בחברת הברום כמנוף ללחץ על הממשלה בכדי להוציא מהמדינה הטבות כלכליות וכספיות בהיקף עצום בתקופת בחירות". עם זאת נזכיר, כי לפני כשנתיים תמך נתניהו ביוזמה שכשלה, למכירת כיל לענקית הדשנים הקנדית, פוטאש, ואף שוחח בנושא בפגישה שערך עם ראש ממשלת קנדה.

 

נתניהו: לחץ בלתי ראוי על הממשלה

עובדי תרכובות הברום שובתים מזה 10 ימים, לאחר שההנהלה זימנה לשימוע לפני פיטורים כ-140 עובדים. זאת במסגרת תוכנית התייעלות, במסגרתה מתכננת ההנהלה לפטר כ-300 עובדים בסך הכל מתוך 830 עובדי המפעל. בסוף השבוע שעבר החלה החברה לשלוח מכתבי פיטורים ישירות לבתי העובדים השובתים.

 

נזכיר, כי אף שבהנהלה טוענים כי הליך ההתייעלות והפיטורים נדרש בשל הפסדים כבדים של הקבוצה - העובדים טוענים כי הסיבה האמתית היא מסקנות ועדת ששניסקי ולא פגיעה ברווחים. ואכן, כפי שהראו הדוחות שהתפרסמו אתמול - חרף צניחה בהכנסות וברווח הנקי של הקבוצה - היא עדיין מאוד רווחית.

 

כזכור, בחודשים האחרונים ניהלה החברה מאבק עיקש נגד מסקנות ועדת ששינסקי, ואף איימה לאחר פרסום המלצות הביניים של הוועדה כי אם יוטל עליה מס רווחי יתר, כפי שהמליצה הוועדה, היא תפסיק להשקיע בישראל ותסגור מפעלים המעסיקים מאות ואלפי עובדים.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
  צילום: דוברות עיריית ערד
הפגנה בערד נגד סגירת מפעל מגבות ערד. "הממשלה מזניחה את תושבי הדרום"
צילום: דוברות עיריית ערד
מומלצים