שתף קטע נבחר

 

מנכ"ל AIG: אין סיבה לייקר תשלומי ביטוח בישראל

לדברי שי פלדמן, פרמיית הסיכון בישראל לא עלתה למרות האירועים הביטחוניים, והמדינה גם לא נמצאת בסיכון מיוחד מחשש לאסונות טבע. הוצאות הביטוח למשק בית מוערכות בכ-800 עד 1,000 שקל בחודש בממוצע

האם האמירות הנשמעות אחרי אירועים ביטחוניים כמו מבצע "צוק איתן", או נזקי טבע בישראל, על הצורך בייקור פרמיות הביטוח – מוצדקות?

 

לכתבות נוספות בערוץ הכסף שלי :

אין פיצוי לקשישה שנפגעה מנפצים באוטובוס

>>>רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כיתבו לנו בטוויטר

 

לדברי מנכ"ל AIG, שי פלדמן, אין סיבה לייקור פרמיות הביטוח בישראל, לא בתחום ביטוח החיים ולא בתחום ביטוח הרכוש. "למרות מבצע צוק איתן והאירועים הביטחוניים בישראל, אין עליה בפרמיית הסיכון" אומר פלדמן ל ynet.

 

"בישראל קיים סיכון, אבל הוא לא מעל הממוצע. השינוי בפרמיה נובע בעיקר מהגדלת הסיכון של קטסטרופות (רעידות אדמה, שריפה, אסונות טבע וכו'), וההשפעה גדולה יותר בפוליסות רכוש. היתה עליה עולמית מסוימת בשנת 2012, והיא קשורה בשוק העולמי - בעקבות האסון שהיה ביפן (שנה קודם), אך אין כיום שום סיבה שמצדיקה עליית מחירים. הסיכון לא עלה".

 

לדברי פלדמן, בתקופה האחרונה חלה גם ירידה במחירי פוליסות ביטוח הרכב. "אני חושב שתחום ביטוחי הרכב נמצא בירידה שנובעת מכמה סיבות: התחרות גוברת, יש ירידה בשיעור הגניבות ויש גם עליה באיכות המיגון".

 

כפל ביטוחי הבריאות

הוצאות על ביטוחים למשק בית מוערכות בכ- 800-1000 שקל בממוצע (לא כולל ביטוח חיים), כאשר מתוך זה הוצאה על ביטוח רכב עומדת על כ-450 שקל בחודש וביטוח דירה נע בין 100-200 שקל בחודש.

 

בישראל, יותר מ-30% מהאוכלוסייה מחזיקה בביטוח בריאות פרטי כלשהו, כאשר קיימים שני סוגים של ביטוחי בריאות: הראשון, המהווה תחליף לשירותי הבריאות המשלימים של קופות החולים (שב"ן), מכונה "ביטוח מהשקל הראשון" - כאשר מחירו נע סביב 300-500 שקל למשפחה לחודש; והשני, ביטוח בריאות משלים לשב"ן, המציע כיסוי ביטוחי רק לאחר מימוש הזכאות במסגרת שירותי הבריאות המשלימים של קופות החולים - ומחירו נע סביב 200 שקל לחודש למשפחה.

 

שי פלדמן (צילום: רונן טופלברג) (צילום: רונן טופלברג)
שי פלדמן(צילום: רונן טופלברג)

הביטוח מהסוג הראשון מהווה למעשה כפל ביטוח, כאשר במחיר זול הרבה יותר ניתן לקבל את השירותים המשלימים של קופות החולים. במציאות, רבים מחזיקים לעיתים גם 3 ביטוחי בריאות במקביל (כגון ביטוח בריאות נוסף במסגרת העבודה), ומשלמים על כך פרמיה יקרה.

 

מתמקדים בביטוחי פרט

לדברי פלדמ, קשה לקבוע האם ההוצאה על ביטוח בישראל גבוהה או נמוכה. "בהשוואה לארה"ב, ההוצאה נמוכה. בהשוואה לאירופה, ההוצאה גבוהה. המספרים הם ממוצעים. ככל שאנחנו הולכים לעשירונים הנמוכים יותר, ההוצאה יורדת בצורה משמעותית".

 

יש לציין כי בתחילת 2014 החלה AIG למכור ביטוח בריאות משלים שב"ן, והיא מחזיקה כיום באחוזים בודדים מתוך כלל השוק.

 

בניסיון לחזק את פלח ביטוחי הרכב, החברה השיקה גם את מערכת ה- Safe Drive, המאפשרת לנהג (מיועדת לנהגים צעירים) לנטר את איכות הנהיגה שלו. התקנת המערכת מזכה בהנחה בתשלומי הפרמיה, כאשר לדברי החברה, 10% מהלקוחות החדשים בתחום הרכב התקינו את המערכת, "התורמת גם לאיכות הנהיגה בישראל".

 

במסיבת עיתונאים שקיימה היום (א') החברה, הציגה AIG בשנת 2014 שיעור גידול של 11% בתחום ביטוחי הרכב, וגידול של 13% בתחום ביטוחי החיים. בחברה מעוניינים לחזק את תחום הביטוח המסחרי ואף השיקו לאחרונה ביטוח נגד מתקפות סייבר.

 

בהתייחס לנתונים אמר פלדמן: "אנחנו ממשיכים לשמור על איזון שבין השגת שיעורי צמיחה גבוהים ובין שמירה על מדיניות חיתום זהירה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות מד"א
נזקים? אין סיבה לייקר פרמיות
צילום: דוברות מד"א
מומלצים