שתף קטע נבחר

בר חדש לנביעות: שקיות במקום כדים, יותר נקי - יותר יקר

מארז קרטון שמכיל שקית יחליף את הכדים? החברה השיקה בר מים מינרליים חדש וממוחשב בשם נוביה, הכולל מסך מגע ומערכת ניקוי במים רותחים. המחיר גבוה לעומת מחיר בר המים הקיים של נביעות: 2,484 שקל ו-16-11.5 שקל למארז מים של 7.25 ליטר (יש להזמין מינימום 6) בעוד שבברים הקיימים יש עלות רק לכדים ונפחם 18.9-11 ליטר

אחרי 3 שנים שנביעות הובילה קמפיין שמדגיש את נושא החיידקים במים שבמתקני סינון המים של מתחרותיה, נביעות חשפה השבוע מוצר בשם נוביה (NOVIA): בר מים מינרליים שפועל עם מארז קרטון הכולל שקית מים, שאמור גם לנקות את עצמו ולהיות עקב כך נקי לכאורה מחיידקים.

 

במקום כד מים יש בנוביה מארז שבתוכו שקית עם 7.25 ליטר מים. כשמניחים את הקרטון בתוך הנוביה, הוא מתממשק עם המתקן (יש ביניהם חיבור). מדובר במתקן מים ממוחשב, כשהמכלים והצינורות שלו עשויים מנירוסטה.

 

"מנגנון ייחודי שמפסטר את המתקן"

למכשיר מסך מגע (שנראה קצת כמו מכשיר סלולרי מיושן של נוקיה או אריקסון), אבל הוא מאוד נהיר ודי נוח לשימור. הפטנט הרשום במכשיר וגולת הכותרת בו, לפי נביעות, זה מנגנון טיפול שוטף אוטומטי, שמזרים לתוכו מים רותחים לאורך כל הצינורות בכל נקודה ונקודה "ומפסטר את כל המתקן כך שלא יהיו בו חיידקים", כך לפי מנכ"ל החברה, המהנדס יהודה פורטה. "כך המכשיר אמור לשמור על איכות המים. ההליך אמנם אוטומטי, אך את יכולה לקבוע באיזו שעה נעשה התהליך הזה, שלוקח מספר שעות. זה פטנט ייחודי לנו, ייחודי בכל העולם".

 (צילום: יורם אשהיים) (צילום: יורם אשהיים)
(צילום: יורם אשהיים)
 

בנביעות טוענים שמים מסוננים הם מים שרוב הכלור הוסר מהם, ועקב כך הוסרה מהם ההגנה מפני חיידקים. זו טענה נכונה, אך יחד עם זאת, ברגע שכוס מים, של נביעות או של כל חברת מים מינרלים או מסוננים אחרת, נמצאת במגע עם האוויר היא חשופה לחיידקים. כמו כן, לא ידוע מה מידת הנזק אותו מחוללים אותם חיידקים (אם בכלל), שכן נביעות לא הוכיחה תחלואה רבה יותר בקרב משתמשי מתקני סינון מים. כך או כך, ברשות המים ממליצים בכלל לשתות מי ברז.

  

את הנוביה ניתן לתכנת לפעולות בשעות מסוימות ולמנוחה בשעות אחרות – למטרת חיסכון באנרגיה. ניתן לקבוע בו את כמויות המים למזיגות. ניתן לקבוע את הטמפ' של המים ל"קרים" ו"חמים". לפי העדפה אינדיבידואלית (אופציית תכנות שקיימת גם במי עדן טאץ'). יש אפשרות לנעילת ילדים ולמזיגה לגודל בקבוק תינוק.המתקן מתקשר בשפות עברית, רוסית ואנגלית ובקרוב בערבית ואולי גם ביפנית שכן יש כוונה לחברה לייצאו ליפן.

 


הרגלי צריכת מים בבית (סקר של מרקט ווטש שנערך בקרב 500 איש והוזמן על-ידי נביעות)

הרגלי צריכת מים בבית (סקר של מרקט ווטש שנערך בקרב 500 איש והוזמן על-ידי נביעות)
בר מים מינרליים מים מקנקן לסינון מים מסנן מורכב על הברז מים מינרליים מבקבוקים מי ברז בר מים מסוננים
4% 7% 12% 21% 22% 33%

 

עד כה נביעות היתה חלשה בברי מים והכי פחות חדשנית

נביעות, שאמנם הצליחה לשפר את המכירות ב-2014, בין היתר בזכות השקת בקבוק בגודל בייבי (320 מ"ל – יותר גדול משל מי עדן) ובקבוק נוח בגודל 1 ליטר, מדשדשת מאחור בתחום מתקני המים הביתיים והמשרדיים. יש למי עדן פי 2 יותר לקוחות של ברי מים מאשר לנביעות. בכלל, רוב השוק בישראל הוא של ברי מים מסוננים, לפי ההערכות של נביעות (בעקבות סקר בקרב 500 איש שערכה עבור החברה חברת מרקט ווטש), כ-490 אלף בתים בישראל מחזיקים במתקן כזה. 85 אלף בתים מחזיקים במתקן של מי עדן ו-45 אלף מחזיקים במתקן של נביעות.

 

נביעות היא גם החברה הכי פחות חדשנית בברי מים – מי עדן השיקו מתקן עם מי סודה, יש לה יותר סוגי מתקנים והיא גם מוכרת ברי מים מסוננים. כעת, נביעות מנסה לעקוף את מי עדן בסיבוב, ובעיקר: את תמי 4.

 (צילום: יורם אשהיים) (צילום: יורם אשהיים)
(צילום: יורם אשהיים)
 

"בשנים האחרונות, חברות ברי המים דאגו לעיצוב ולחדשנות, לא לאיכות", טוען פורטה. "לעומת זאת, במים מינרליים דאגנו לאיכות והרבה פחות לעיצוב ולאיכות. לצרכנים חשובה האיכות. המים של נביעות דלים בנתרן, מכילים מגנזיום וסידן ופלואוריד טבעי ואין בהם חיידקים, אבל גם העיצוב, הנוחות והחדשנות חשובים. הברים שלנו ארכאיים. לא עוד.

 

כמה זה עולה?

לטענתו מטרתה של החברה היא למכור כמה אלפי מתקנים בשנה הראשונה ואחר כך – לייצא ולהגיע לנתח שוק שיפגע בעיקר בתמי 4.

 

המחיר של המכשיר גבוה: 69 שקל כפול 36 תשלומים - 2484 שקל. על שקיות המים תשלמו 16-11.5 שקל, תלוי בכמות שתזמינו, אך יש להזמין מינימום 6 שקיות כלומר: 96 שקל מינימום להזמנה ויש בהן 61%-34% פחות מים מאשר בכדים הקיימים של נביעות שנפחם 19-11 ליטר.

 

לשם השוואה, הנה מחירים שניתנו לנו בשירות הלקוחות לבר נביעות הקיים: 3 כדים של 18.9 ליטר ב-132 שקל לחודש, כולל מע"מ וביטוחלבר מים קומפקטי או מעוצב. בר מים קלאסי (שעומד על הרצפה) – 99 שקל לחודש ל-3 כדים, מחיר מבצע הכולל ביטוח ואחריות. 2 כדים של 18.9 ליטר: 88 שקל לחודש. כל כד נוסף של 19 ליטר: 33 שקל לחודש. 4 כדים של 11 ליטר לבר מעוצב או קלאסי: 109 שקל במקום 116 שקל לחודש מחיר מבצע.

 

עלות ההובלה למתקן 200 שקל (מבצע: 49 שקל, אבל אם "מתנתקים" בשנה הראשונה, אז משלמים קנס השלמה) וכן 79 שקל פיקדון על המכשיר (שלא קיים בנוביה, שכן הוא נמכר ללקוח, לא מושכר).

 

"היום את שוכרת את הבר ואת החדש אנחנו מוכרים כי ההשקעה בו גדולה ואת הקיימים אפשר לחדש ולמכור שוב", כך לפי פורטה. "המכשיר יותר יקר מבר המים הקודם, אך יותר זול מברי מים מסוננים. המחיר לליטר דומה למחיר של הכדים: כ-1.8-1.7 שקל בממוצע. בנוסף יש גמישות בהפצה: ניתן לקבל משלוח בין פעם ב-4 שבועות לפעם ב-16 שבועות.

  

"למרות שהצרכנים רוצים חדשנות, בחשבה להם האיכות. המתקן החדש נותן עוד יותר הגנה מפני חיידקים במי הברז את אמנם יכולה להיות סמוכה ובטוחה כי אין אף לא חיידק אחד. מאחר שיש בהם כלור, אך יש גם מתכות כבדות. לעומתם, מים מסוננים – הוצא מהם 75% מהכלור ומכאן טעמם הטוב, אך ברגע שהוצאת 75% מהכלור ומעלה הורדת את כל שכבת ההגנה של המים. מהרגע הזה היא מועדת לפורענות וצוברת חיידקים. מי נביעות הם ממקור מים שנמצא 580 מטר מתחת לאדמה ונטול חיידקים וכלור. בעצם הפעם הראשונה שמי נביעות מגיעים למגע עם חיידקים זה ברגע שאת פותחת את הבקבוק".

 

נציין שנביעות שואבת מים מאקוות ההר שבגליל העליון – מאגר שרוב המים שנשאבים ממנו מגיעים לברז באמצעות חברת מקורות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: יורם אשהיים
בר הנוביה החדש של נביעות
צילום: יורם אשהיים
מומלצים