שתף קטע נבחר
 

בית המשפט: מי עדן כבר לא "השמפניה של הטבע"

שופט בית המשפט המחוזי בת"א קיבל עתירת תאגיד צרפתי ואסר על מי עדן להשתמש בסיסמה. בנוסף הוא הורה לפצות את הצרפתים במאות אלפי שקלים

בית-המשפט המחוזי בתל-אביב קיבל היום (ג') את תביעתו של התאגיד הצרפתי המאחד מגדלי ענבים וייצרני יין מחבל שמפיין (Champagne) בצרפת נגד מי עדן ומעיינות עדן והורה לייצרן המים המינרליים, שמקורם ברמת-הגולן, להפסיק כל שימוש במילה שמפנייה במסגרת הסיסמה "מי עדן השמפניה של הטבע".

 

התאגיד הצרפתי (Comite Interprofessionel du Vin de Champagne (CIVC טען, כי בשימוש בסיסמה מפירה מי עדן את זכויותיו בכינוי המקור "שמפניה" המוגנות מכוח חוק הגנת כינוי מקור וציונים גיאוגרפיים הישראלי וכן מכוחה של אמנת ליסבון, שישראל חברה בה (בין השאר כדי להגן על כינוי המקור "תפוזי יפו").

 

 

השופט גדעון גינת קיבל את טענות מגדלי היין במחוז שמפיין, נתן צו מניעה קבוע וצו המחייב את רשם סימני המסחר למחוק את סימן המסחר לגבי הסיסמה, שנרשם על שם מי עדן. כן חוייבו הנתבעים בתשלום פיצוי בסך 400 אלף שקל, בהוצאות המשפט ובשכר טרחת עורך-דין בסך 200 אלף שקל.

 

השופט גינת הסתמך על פסיקות בבריטניה ובגרמניה (שם נאסר שימוש בסיסמה "פריה - השמפניה של המים המינראליים"), וציין, כי

 לא הובאו בפניו ראיות של ממש לגבי הדרך שהביאה לבחירת הסיסמה על ידי מי עדן. השופט גם שקל לחובת הנתבעים את העובדה שלאחרונה החלו בשימוש בסיסמה "מי עדן הדבר האמיתי" המזכירה את הסיסמה של קוקה קולה ("קוקה קולה - הדבר האמיתי"). טענות הנתבעים לגבי התיישנות ושיהוי, שהסתמכו על השנים הארוכות בהן נעשה שימוש בסיסמה, נדחו.

 

ממי עדן נמסר בתגובה כי "החברה עשתה שימוש בסיסמא "השמפניה של הטבע" כבר מראשית שנות ה-80 לקידום המים המינרליים הטבעיים והאיכותיים שלה שמקורם במעין הסלוקיה ברמת הגולן. החברה מאמינה וסבורה שהמילה "שמפניה" היא תו לאיכות השגור בפי כל, ולכן אין כל מניעה להשתמש בו. עם זאת, וללא כל קשר לתביעה, מי עדן הפסיקה את השימוש בסיסמא כבר לפני מספר שנים מטעמים שיווקיים. מי עדן לומדת את פסק הדין ושוקלת, בכובד ראש, ערעור לבית המשפט העליון על הפסיקה של כב' השופט הבכיר גינת".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: קובי רן
מי עדן. ארכיון
צילום: קובי רן
מומלצים