חולים ונעשקים: די לחניה היקרה בבתי החולים
מדוע חולה ובני משפחתו נאלצים להיפרד מסכומי עתק על חניה? למה בסמוך לבית החולים פועל חניון פרטי ולא ציבורי? בדקנו כמה יעלה לנו לחנות בחניונים הסמוכים לבתי חולים וחזרנו עצבניים. צפו בראיון באולפן ynet
הבוקר (ב') התקיים בכנסת דיון בנושא כואב: מחירי החניה בבתי החולים. המחירים אמורים להיות מתונים, אך לעתים קרובות, בעיקר כשמדובר בחניון פרטי, הם מרקיעי שחקים. בטח לנוכח העובדה שלעתים קרובות יש לשוב מספר פעמים לבית החולים, וכן לחנות שם מספר רב של שעות. הדיון הוא ביוזמת ח"כ קארין אלהרר, ח"כ מיכל רוזין וח"כ סתיו שפיר.
שילמתם הון תועפות על חניה בבי"ח? ספרו לנו >>
מחירים הזויים באיכילוב: על מה שילמנו 45 שקל
בדקנו: כמה יעלה לנו לחנות בחניון אביב, חניון פרטי הסמוך למרכז הרפואי תל-אביב (בית החולים איכילוב)? 28 שקלים למאושפז. מחיר רגיל: 70 שקל ליום.
למה בסמוך לבית החולים פועל חניון פרטי ולא ציבורי? ולמה המחיר כל כך גבוה? התשובה לשאלה הראשונה אינה ברורה. לשאלה השנייה, יש תשובה, שהיא תירוץ: תושבי האזור יחנו בחניון אם הוא יהיה זול מדי וכך יתפסו מקומות של חולים וקרוביהם. הסיבה האמיתית למחיר הגבוה שנגבה ממאושפזים ומקרוביהם: כי אפשר.
גם בבתי חולים אחרים בהם בדקנו את המחירים, לא תמיד זול. בתל השומר אמרו לנו שנשלם על כל 15 שעות 20 שקל.
בהדסה עין כרם טענו שהחניון המקורה עולה 40 שקל ליום, החניון הפתוח 20 שקל ליום, ועל שעה ראשונה 22 שקל.
בסורוקה, המחיר עומד על 20 שקל ליום שלם, ברמב"ם על שעה ראשונה משלמים 15 שקל ו-39 שקל ליום.
יש הנחות ופטורים, אבל לא לכל החולים ולא תמיד מיידעים
בכל בית חולים מציעים פטור מתשלום על חנייה, בדרך כלל לחולים אונקולוגיים, נצרכי דיאליזה, חולים כרוניים וחולים אמבולטוריים אחרים. לחולים אחרים יש "הנחה". איזו הנחה? צריך להגיע לחניון כדי לראות. המחירים וההנחות לא בהכרח מפורטים באתר האינטרנט של המוסדות.
בנוסף, לא תמיד נאמר לחולים שמגיעים לחניון כי הם יכולים לשלם מחיר מופחת או לא לשלם בכלל. "לא שמת לב? יש שלטים", אמרו לחולה שהשתחררה אחרי שבוע ושילמה מחיר מלא. היא אולי תקבל החזר בדיעבד, אבל מה לגבי מי שמגיע "רק" למיון, מי שמגיע "רק" לבדיקות, קרובי משפחה מדרגות שונות? אלה ממשיכים לשלם והרבה.