צרות באונר"א: לקראת קריסה כלכלית
גירעון של למעלה ממאה מיליון דולר בקופתה של סוכנות האו"ם לסיוע לפליטים הפלסטינים מאיים לשתק חלקים נרחבים מפעילותה
דובר אונר"א, כריס גונס אמר בהצהרה כי הסוכנות "נוקטת באמצעים על מנת לצמצם עלויות ככל הניתן בלי לפגוע בשירותים שתעניק לפליטים".
אחד מהשירותים שעלולים להפגע הוא מערכת החינוך של סוכנות האו"ם, אשר כוללת חצי מיליון ילדים ממוצא פלסטיני ברחבי המזרח התיכון. גונס טען כי "אם הגירעון לא יכוסה, יתקבלו החלטות קשות".
כמו כן, הוא ציין כי 85% מתוך 137 העובדים הבינלאומיים יפוטרו במהלך משלבי שיארך עד סוף חודש ספטמבר. 35% מהחוזים של אותם עובדים עתידים להסתיים בארבעת השבועות הקרובים, בעוד חוזים של עוד כמחצית מהעובדים יסתיימו בספטמבר ואונר"א לא מתכוונת להאריך או לחדש אותם.
<<עוד באתר ערוץ 20>>
עושים כבוד לרוצחי ילדים: הסתה ברשות הפלסטינית
שהרה בלאו מישירה מבט אל הגבר המת
היורו הפך את היוונים לעבדים של גרמניה?
גונס הוסיף כי בעזרת "אמצעים מחמירים של מדיניות צנע שכבר ננקטים מעבר להכרזה של היום, הסוכנות אמורה להיות מסוגלת להמשיך עם שירותי הצלת חיים עד לסוף השנה".
הדובר הגדיר את בתי הספר של הסוכנות בירדן, לבנון, בשטחי הרשות ובסוריה כ"חיוניים", אך כאמור הוסיף כי "החלטות קשות צפויות להתקבל בשבועות הקרובים אם הגירעון לא יכוסה". אונר"א, מספקת שרותים לכחמישה מליון ערבים ממוצא ארץ ישראלי. חלקם מ וגדרים פליטים כבר כמעט שבעים שנה. חלק אחר הם דור שלישי ורביעי לכאלו שברחו או גורשו במלחמת העצמאות.
בחודשים האחרונים הסוכנות נאבקת לגייס תרומות קבועות, בייחוד על רקע "דרישות גוברות לשירותים הנגרמות על ידי מספרים הולכים וגדלים של פליטים המוגדרים כעניים".
גירעון ה-100 מילון דולר בשנה זו נפתח בקופה המרכזית של אונר"א, התומכת בשירותים החיוניים שלה ובחלק הארי של צוות כוח האדם שלה.
גם תוכניות החירום ומיזמי המפתח של אונר"א, אשר מתוקצבות בנפרד, נתקלו אף הם בקשיים כלכליים.