שתף קטע נבחר
 

רמת השרון: הוקפאה תוכנית ל-335 דירות

ביהמ"ש קבע כי תוכנית להפשרת שטח חקלאי להקמת מגדלים בשכונת שתיל שבמערב רמה"ש תוקפא. הסיבה: סכסוך של התושבים עם הוועדה המחוזית

מעכבים בנייה ברמת השרון: בית המשפט המחוזי בתל-אביב קיבל היום (ג') את בקשת תושבי שכונת שתיל במערב העיר - וקבע כי התוכנית להפשרת שטח חקלאי ולהקמת 335 יחידות דיור חדשות בשכונה תוקפא. מדובר בהתפתחות לסכסוך שהתגלע באחרונה בין תושבי השכונה לבין הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה במחוז תל-אביב, שאישרה את התוכנית.

 

כתבות אחרונות על רמה"ש בערוץ הנדל"ן :

 

>>> רוצים להתעדכן בחדשות הכלכלה והצרכנות? הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו

 

מדובר בתוכנית להקמת מגדלים רבי קומות (בנייה רוויה וצפופה), אולם לטענת המתנגדים, בהם התושבים, היא עלולה לגרום לזיהום אוויר, הורדת ערכי הנכסים, ללכלוך ועומסי תחבורה, העלמת שטחים ירוקים ועוד.

 

תחילת הסיפור בחודש מרס השנה, אז הגישו חברת מועצת עיר, דברת וייזר, ויריב גפני, פעיל ציבורי ותיק ברמת השרון, עתירה נגד החלטה שקיבלה הוועדה המחוזית. בעתירה, שהוגשה באמצעות עוה"ד רון צין, תומר גור וניצן זימרן ממשרד שביט בר-און גלאון צין יגור ושות', ביקשו התושבים לבטל את דרישת הוועדה המחוזית כלפי היזמים להפקיד כתב שיפוי כתנאי להפקדת התוכנית להתנגדויות.

 

בעתירה נכתב שהפקדת כתב השיפוי נועדה להבטיח כי במידה שלאחר אישור התוכנית יגישו תושבים תביעת פיצויים בגין ירידת ערך נכסיהם, מי שיישא בתשלומם יהיו היזמים - ולא הוועדה המקומית, שכספיה הם כספי ציבור. ואולם, בסופו של דבר החליטה הוועדה על ביטול התנאי ודחייתו לשלב אישור התוכנית.

 

התושבים הדגישו כי אם החלטת הוועדה המחוזית לא תבוטל, תיאלץ הוועדה המקומית רמת השרון לשאת בעצמה בתשלומי הפיצוי לתושבי האזור - אשר ייפגעו כתוצאה מירידת ערך בתיהם בשכונה. הם אף ביקשו שלא להתקדם עם התוכנית, עד שתתקבל הכרעה בעתירה, והגישו בקשה למתן צו מניעה במטרה לעכב את הליכי הפקדת התוכנית עד שתתקבל הכרעה.

רמת השרון. הבנייה במערב העיר הוקפאה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
רמת השרון. הבנייה במערב העיר הוקפאה(צילום: עידו ארז)

 

"לתת הזדמנות לוועדה המקומית"

עתה, כאמור, קיבל בית המשפט את בקשת התושבים למתן צו המניעה וקבע כי "יש משקל של ממש לטענות העותרים שנפלו מספר פגמים בהחלטת הועדה המחוזית ובהתנהלותה, שלכאורה יש בהם לפגום בתקינות ההליך". השופטת יהודית שיצר הוסיפה: "כאשר החליטה הוועדה המחוזית בהחלטתה האחרונה לבטל את התנאי שקבעה בהחלטתה הראשונה, דהיינו צירוף כתב השיפוי בשלב ההפקדה, הייתה עליה החובה לתת הזדמנות לוועדה המקומית להשמיע דעתה בטרם תבטל תנאי זה".

 

וייזר, ממגישי העתירה, ציינה כי "אני מברכת על החלטת בית המשפט. החלטת הוועדה המחוזית לדחות את כתבי השיפוי בטרם הפקדת התוכנית הייתה החלטה לא סבירה, לא נכונה, לא תקנית וכוחנית; אשר לא שיקללה את ההיבטים הציבוריים של התוכנית והשפעתם על מרקם החיים של רמת השרון בכלל ושל שכונת המערב בפרט".

 

לדבריה, "התעלמות הוועדה המחוזית ממעמדה ומעמדתה של הוועדה המקומית בנושאי תכנון ובנייה היא פגיעה בדמוקרטיה, ברצון הגוף הנבחר, ביישוב עצמו ובאלפים מתושבי העיר. טוב עשה בית המשפט על שחייב את הוועדה המחוזית בהוצאות ההליך".

 

עו"ד רון צין, המייצג את העותרים, הוסיף כי "שם המשחק בתהליכי תכנון הוא איזון. בתהליך שהתרחש כאן איבדה הוועדה המחוזית את האיזון, כאשר ראתה לנגד עיניה רק את התפקיד של ייצור יחידות דיור, וזאת מבלי לאזן מטרה זו אל מול התכליות האחרות של חוק התכנון והבנייה ומול אינטרסים ציבוריים חשובים לא פחות מיחידות דיור. יש לקוות כי המסר שהועבר מבית המשפט בהחלטה זו, ייקלט ויופנם בכל מוסדות התכנון".

 

ממשרד הפנים (שבו מרוכזות הוועדות המחוזיות) נמסר בתגובה: "מדובר בהחלטת ביניים עד לדיון בעתירה לגופה, עמדתנו תוגש באמצעות הפרקליטות לעת הדיון בעתירה גם באשר לנושאים שהועלו בפנייה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
רמת השרון. סכסוך בין התושבים לוועדה המחוזית
צילום: עידו ארז
מומלצים