שתף קטע נבחר
.
ערוץ 20

ישראל וארה"ב חתמו על הסכם לשיתוף פעולה למעקב ומניעת התנגשויות בחלל

המדינות סיכמו על שותפות ארוכת טווח של מדינות שוחרות חלל. יקיימו פעילות מתואמת כדי להבטיח פעילות שוטפת בתחומי התקשורת, מזג האוויר והניווט

על רקע משבר הגרעין, שיתוף הפעולה הביטחוני בין ישראל וארצות הברית נמשך. משרד הביטחון הודיע אתמול כי מנהלת החלל במפא"ת שבמשרד הביטחון, והפיקוד האסטרטגי של צבא ארה"ב חתמו על הסכם לשיתוף פעולה בנושא מעקב אחר עצמים הנעים בחלל (מעשה ידי אדם ושאינם כאלה), במטרה להבטיח פעילות שוטפת ורציפה בחלל, ולמנוע התנגשויות לא רצויות, כך מפרסם אתר ישראל דיפנס.

 

בחתימה על ההסכם, מצטרפת ישראל למהלך אמריקני כולל, שלו שותפות מדינות שוחרות חלל, הרואות את עצמן אחראיות להבטחת הפעילות השוטפת, הבטוחה, ובת- הקיימא בחלל. בין המדינות שכבר משתפות פעולה עם ארה"ב בנושא זה: בריטניה, דרום- קוריאה, צרפת, קנדה, איטליה, יפן, אוסטרליה, גרמניה וסוכנות החלל האירופאית.

 

הלווין הישראלי עמוס 4 לחלל.התיאום יוגבר ()
הלווין הישראלי עמוס 4 לחלל.התיאום יוגבר

 

>>עוד באתר ערוץ 20>>

 

על פי הדיווח, שיתוף פעולה זה ישפר את המידע הקיים בכל אחת מהמדינות, באשר לתנועה בחלל, ויעלה את רמת הביטחון בכל הקשור לפעילותם של לוויינים החיוניים לפעולות יומיומיות בתחומי התקשורת, חיזוי, מזג אוויר , ניווט וכד'.

 

ממשרד הביטחון נמסר כי שיתוף פעולה זה ישפר את המידע הקיים בכל אחת מהמדינות, בכל הנוגע לתנועה בחלל, ויעלה את רמת הביטחון בכל הקשור לפעילותם של לוויינים החיוניים לפעולות יומיומיות בתחומי התקשורת, מזג האוויר וניווט.

 

בשנים האחרונות חלה עליה במספר הלוויינים המשוגרים לחלל מדי שנה, כמו גם במספר השחקנים הממשלתיים והפרטיים שבבעלותם לוויינים. כתוצאה מכך הופך, בהדרגה, החלל הקרוב לכדור הארץ לצפוף. על כן יש צורך לעקוב באופן שוטף ויעיל אחר העצמים הנעים בחלל. מידע זה חיוני בעת שיגור לחלל, תמרון של לוויינים, הפרעות אלקטרומגנטיות ועוד.

 

ראש מנהלת החלל במפא"ת שבמשרד הביטחון, תא"ל (מיל.) אמנון הררי צוטט: "הסכם זה ממצב את ישראל בשורה אחת עם המדינות שרואות עצמן שותפות לדאגה ליציבות בעולם, ולביטחון הגלובלי, ויתרום לביטחונה הלאומי של ישראל."

 

אדמירל ססיל הייני, מפקד הפיקוד האסטרטגי של צבא ארה"ב ציין בדבריו את הנחישות של הפיקוד האסטרטגי לשיפור תמונת המצב בחלל, ושיפור שיתוף הפעולה ומתן שירותים למדינות, ארגונים וחברות המפעילות לוויינים בחלל. אחרי הכל, אמר, "לכולם אינטרס משותף לפעול באופן אחראי, להגביר שקיפות וליצור בכך חלל בטוח, יציב ובר קיימא לאורך זמן".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
לווין מייבן של נאס"א
צילום: AFP