זה הסכום שבזבז העולם על תהליך השלום
רק בשנה האחרונה האמריקאים והאירופאים תרמו לפלסטינים למעלה מחצי מיליארד דולר כ"א. חוקרת אמריקאית מסבירה כי המערב מתעלם מהעובדה שהכסף מופנה לטרור, ומצפה מהם למעט מדי
>>עוד באתר ערוץ 20>>
- ה-BDS לחצו, מתיסיהו התעקש, ההופעה בוטלה
במאמר שפורסם באתר של מכון המחקר Gatestone, מתארת בריאן כיצד המערב משקיע כסף על הפלסטינים ללא תשואה. ארצות הברית סיפקה לפלסטינים כחמישה מיליארד דולרים מאז אמצע שנות ה-90', 540 מיליון דולר מתוכם הועברו רק השנה.
גם האיחוד האירופי לא טומן ידו בצלחת ותרם השנה לפלסטינים 558 מיליון דולרים, והפך לתורם המשמעותי ביותר עבור הפלסטינים השנה. על אף התרומות הרבות, הרשות הפלסטינית סבוכה במשבר כלכליים מתמשכים, בלי לשאת בתוצאות של חוסר ההתנהלות הכלכלית נכונה.
רק באחרונה פורסם כי הממשל האמריקאי ביקש מבית המשפט שיבחן את האפשרות לצמצם את הפיצויים שדרש מהרשות הפלסטינית לתת לנפגעי פעולות טרור, בשל החשש שהרשות תקרוס. חשוב לציין, כי במשפט הוכח קשר מובהק בין הרשות הפלסטינית ובין הפיגועים שיצאו לפועל. בריאן תמהה מדוע האמריקאים ממשיכים לספק הגנה על הפלסטינים.
לדברי סגן ראש אונר"א, הארגון זקוק ל-101 מיליון דולרים על מנת לפתוח את שנת הלימודים הקרובה במועדה. בריאן תוהה מדוע ממשלת החמאס פתורה מהצורך לממן את חינוך ילדיה שלה ולמה היא מסרבת לשלם על מנת לשפץ את בתי תושביה שלה. לדברי החוקרת, מדובר בעניין של גישה. גם בממשל האמריקאי וגם בסוכנות האו"ם לפליטים פלסטינים סבורים כי לא ניתן לצפות מחמאס להוציא את הכספים שלהם, או כספים שנתרמו להם, לטובת האזרחים שלהם. הפועל היוצא מכך הוא שחמאס מקבל לגיטימציה להפנות את כל משאביו לצורכי מלחמה.
בריאן מסכמת ואומרת כי "כל עוד יותר לחמאס ולרשות הפלסטינית לנצל את כספי התרומות שלהם על טרור ועל אמצעי לוחמה בזמן שהם חומקים מאחריות לצרכי האנשים שלהם, כל עוד איראן היא תורמת מרכזית, עם כל הפיתויים, האמצעים והיכולת "למחוק את ישראל", כפי שהיא מאיימת לעשות, "תהליך השלום" המובל על ידי האמריקאים הוא בגדר פנטזיה".