מרד חרדי במשרד החינוך: "אין לשתף עמם פעולה"
אחרי "חוק הגיוס" - החרדים יוצאים למאבק נגד משרד החינוך: בהודעה שפרסמו שתי "מועצות גדולי התורה", נקבע, בין היתר, כי אין לשתף פעולה בכל הוגע לקביעת התכנים, הצוות החינוכי - וקבלת התלמידים. הורים פנו לשר החינוך: מנהלי המוסדות זועמים על הסנקציות נגד אפליית מזרחיים
<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
בהודעה שפרסמו שתי "מועצות גדולי התורה" של המפלגה (החסידית והליטאית), באמצעות "ועדת הרבנים לענייני חינוך" הפועלת תחתיהם, נקבע: "אין לשתף פעולה עם המפקחים מטעם משרד החינוך, אלא אך ורק עם המפקחים מטעם המסגרת החרדית שהמוסד שייך אליה".
קראו עוד בערוץ היהדות :
- אחוות הדתיים: הוטרדת? עדיף שתשתקי/ טלי פרקש
- אנחנו משרתים ב"חיל התורה". אולי נגייס אתכם?/ אברהם דוב גרינבוים
- אהרון ולדמן הוא צ'אי הסיני: "הייתי עץ נטול שורשים"
"אין להתייחס למכתבים והוראות משרד החינוך הפוגעים בעצמאות המוסד", כתבו הרבנים. "אין לקבל תלמידים ותלמידות שאינם מתאימים לתקנון המוסד מבחינה רוחנית, ואין לאפשר שום התערבות של הרשויות בנושא זה".
חברי הוועדה הדגישו כי ההחלטות מחייבות את כל מוסדות החינוך במגזר, כולל גני ילדים, והסבירו כי הן התקבלו "לאור המגמה בשנים האחרונות לפגוע בעצמאות החינוך החרדי על ידי מעורבות בתכני הלימוד, קבלת תלמידים ותלמידות, קבלת מורים ומורות".
ההורים טוענים כי הטריגר - המאבק באפליה העדתית
במקביל למאמץ הפנים-חרדי לבלום את התערבות המדינה, פועלים ב"יהדות התורה" גם בזירה הפוליטית,
בעיקר באמצעות סגן שר החינוך, מאיר פרוש, בניסיון להחליש את הפיקוח על המוסדות. זו ככל הנראה הסיבה לכך שהמשרד מחפש כעת מנהל חדש למחוז החרדי, במקום מאיר שמעוני שמונה על ידי פירון.
לעומת רבני "יהדות התורה" וחברי הסיעה, מתייצבים בימים האחרונים מחנכים והורים מתוך המגזר, המשוכנעים כי הידוק הפיקוח על ידי השר הקודם דווקא הועיל לחרדים, וטוענים כי כלל לא השפיע על תכני הלימוד. לדבריהם, ישנם רבים אשר דרישת הפוליטיקאים והרבנים אינה מייצגת אותם – ואף פוגעת בהם.
במכתב ששיגרו כמה ראשי ישיבות ועסקני ציבור לשר החינוך נפתלי בנט, כמו גם בעצומה אינטרנטית שעליה חתמו עד עתה מאות הורים, הם מאשימים כי עיקר קצפם של מנהלי המוסדות יצא בעקבות מאבק משרד החינוך בגילויים של אפליה עדתית, ובגללו הסיתו את הרבנים נגד הפיקוח.
"במהלך שלוש השנים האחרונות, ועם קום המחוז החרדי במשרד החינוך, החל המשרד בהידוק הפיקוח ואכיפת הנהלים על מוסדות החינוך החרדיים המוכרים שאינם רשמיים, כפי המחויב לפי החוק", כתבו. "בכך תיקן עוול היסטורי של שנים".
לטענתם, "למנהלי המוסדות ועמותות החינוך, שהיו רגילים בעבר לעשות ככל העולה על רוחם, המצב החדש לא נוח. על כן גייסו את כל כוחם הפוליטי בשביל להחזיר את המצב אחורה". המהלכים האחרונים, הבהירו, נעשים מתוך כניעה לבעלי אינטרסים, ואינם מתחשבים בצרכים האמיתיים של הציבור.
ההורים: לגייס כוח אדם ללא שיקולים פוליטיים
חותמי המכתב קוראים לשר החינוך להמשיך להיאבק באפליית חרדים מזרחיים, עובדים או משרתים בצה"ל
בקבלת ילדיהם ללימודים במוסדות האליטיסטיים, לפקח עליהם ניהולית וכספית וכן להקים ולפתח מסגרות הנותנות מענה ל"ציבור חרדי גדל והולך, המעוניין בלימודי ליבה".
עוד הפצירו להוסיף ולפקח על תהליך גיוס כוח אדם מקצועי - "ללא שיקולים פוליטיים או קרבה משפחתית". לשיטתם, "צרכים חשובים אלה של הציבור החרדי, יכולים להיות מושגים רק באמצעות פיקוח נכון ואכיפת נהלים של משרד החינוך על המוסדות החרדיים".
"בניגוד לטענות העסקנים ומנהלי המוסדות, לא היה שום שינוי ברמת ההתערבות בתכנים הנלמדים בבתי הספר החרדיים על ידי משרד החינוך והמחוז החרדי!", הודגש בפנייה לשר בנט, "אין היום יותר התערבות בתכנים ממה שהיה בעבר. רמת הפיקוח על הניהול הפרוצדורלי של המוסדות היא זו שהשתנתה, טיב השיקולים המינהליים והליכי קבלת התלמידים - נושאים חשובים מאד, שיהא רע לכולנו אם יחזרו לאחור".