שתף קטע נבחר

כתב אישום: קילל אחות בקופ"ח "זונה רוסייה"

תושב בני ברק התעמת עם אחות ב"כללית" אחרי שנאלץ להמתין זמן רב בתור. המדינה הגישה כתב אישום, אבל ביהמ"ש חשב שלא מדובר בפלילים

בית משפט השלום זיכה לאחרונה תושב בני ברק שנגדו הוגש כתב אישום על איומים והעלבת ציבור מאחר שקילל אחות בקופת חולים "כללית" בעיר. השופט ד"ר שאול אבינור קבע בהכרעת הדין כי "התנהגות מבישה לחוד והתנהגות פלילית לחוד".

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בינואר 2014 הגיע המטופל לבצע בדיקות דם ושתן בקופת חולים "כללית" בבני ברק. התור מחוץ לחדר האחות התארך בעקבות טיפול ארוך במטופלת מבוגרת. כשתורו של הנתבע הגיע, והאחות החלה לקחת ממנו דם, הוא שאל אותה למה הבדיקה הקודמת לקחה הרבה זמן. האחות השיבה לו "שתוק", והוא בתגובה סינן לעברה קללות ואיים שיתלונן עליה.

 

כעבור כמה דקות התקשרה האחות לסלולרי של המטופל ואמרה שהיא מתכוונת להגיש נגדו תלונה במשטרה. הוא חזר לחדרהּ, קילל אותה שוב והוסיף בלעג: "מה תעשה לי המשטרה?".

 

האחות אכן התלוננה במשטרה וטענה שחשבה שהמטופל דפק על הדלת בפראות במהלך הבדיקה שקדמה לו, ומאחר שהייתה צריכה להתרכז בביצוע בדיקת הדם, אמרה לו: "תשתוק בבקשה". בתגובה, טענה, הוא איים עליה, קילל אותה וצרח: "אני אהרוג אותך וארביץ לך, זונה רוסייה".

 

בתגובה לכתב האישום שהוגש נגדו בסופו של דבר טען המטופל שלא הוא היה זה שדפק על הדלת, אלא חיכה בסבלנות כי ידע שהוא הבא בתור, וכשהאחות פתחה את הדלת הוא קם מהר כדי שלא יידחפו לפניו. לדבריו, הוא ספג מהאחות יחס מזלזל. הוא הודה שקילל אותה, ואף התנצל על כך, אך טען שמעולם לא איים עליה.

 

נימוסים ודרך ארץ

השופט ד"ר שאול אבינור החליט לזכות את הנאשם משתי העבירות. בנוגע לעבירת האיומים הוא הסביר שמתעורר ספק סביר בשאלת אשמתו, מאחר שהמדינה לא הביאה עדים נוספים למעט האחות, לכן הנאשם נהנה מספק זה.

 

ביחס לעבירת העלבת עובד ציבור קבע השופט כי בבירור התקיימה העלבה. כשאמר "זונה רוסיה" הוא חצה את הגבול שבין קללה נסבלת לקללה הפוגעת בליבת הכבוד, ואף הפך אותה לקללה בעלת אופי גזעני, הפסולה בחברה דמוקרטית.

 

אולם השופט גם הגיע למסקנה שהחוק אינו מגדיר אחות קופת חולים כעובדת ציבור, ולכן זיכה את הנאשם גם מעבירה זו. בהקשר זה השופט הסביר שהחוק אינו מגדיר באופן ספציפי מיהו "עובד ציבור" ויש להחיל את ההגדרה המצומצמת יותר של המונח. אחרת, הסביר השופט, עובדים רבים מאוד במשק עשויים להיחשב כעובדי ציבור, ואם המחוקק היה מעוניין בכך, הוא היה מנסח זאת במפורש.

 

עם זאת, הדגיש השופט אבינור, "התנהגות מבישה לחוד והתנהגות פלילית לחוד". הוא פסק שהמשפט הפלילי לא נועד להסדיר את כלל ההתנהגות בחברה, בטח שלא להנחיל נימוסים והליכות.

 

  • לקריאת הכרעת הדין המלאה – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המאשימה: עו"ד נילי תורג'מן
  • ב"כ הנאשם: עו"ד אדווה אלאב
  • עו"ד אליהו עמור עוסק במשפט פלילי
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים