שתף קטע נבחר

אחרי 25 שנה: תקבל 1.5 מיליון ש' על המשק

בני זוג שנפרדו ב-1990 לא הצליחו להסכים על חלוקת הזכויות של ביתם במושב ועל מימוש הזכויות בו. בית המשפט לענייני משפחה שם לכך סוף

בית המשפט לענייני משפחה בירושלים סיים לאחרונה סאגה בת 25 שנה שבמסגרתה התקוטטו שני בני זוג לשעבר על נחלה משותפת במושב באזור ירושלים. השופט קבע כי האישה תקבל מבן זוגה 1.5 מיליון שקל על חלקה בנכס.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בני הזוג נישאו ב-1979, כשלבעל כבר היה ילד מאשתו הראשונה שהלכה לעולמה. האישה השנייה נכנסה לגור איתו במשק במושב ונולדו להם שלושה ילדים. ב-1990 עלו הנישואים על שרטון והאישה והילדים עזבו את הבית. אלא שמאז ועד היום בני הזוג לא התגרשו.

 

בתקופת הפרידה הגישה האישה תביעה לפירוק השיתוף במשק, ובסוף ההליכים קבע בית המשפט המחוזי בירושלים ב-1991 כי מגיעות לה מחצית מהזכויות בבית ובקרקע שעליה הוא ניצב, אולם לא ביתר חלקי המשק.

 

כשנתיים עברו והאישה פנתה פעם נוספת לבית המשפט וביקשה לממש את זכויותיה באמצעות מכירתן. אולם המושב התנגד משום שלא ניתן לפצל את המשק, מה שהוביל את בית המשפט לדחות את הבקשה בנימוק שאינו מוסמך להורות על מכירת המשק בכללותו.

 

בתחילת שנת 2000 פנתה האישה לבית המשפט לענייני משפחה בירושלים וביקשה להורות על פירוק השיתוף בדרך של מכירת המשק בכללותו, וחלוקת התמורה כך שהבעל יזכה בזכויותיו במשק, והזכויות בבית יתחלקו ביניהם באופן שווה. תביעה זו מעולם לא הוכרעה, ונמחקה מחוסר מעש.

 

בסוף 2011 הגישה האישה תביעה חדשה שבה טענה לפירוק השיתוף במשק על ידי מכירתו למרבה במחיר, וחלוקת התמורה ביניהם. היא גם ביקשה לקבל מחצית משווי מימוש מגרש בהרחבת המושב שניתן לבעל, ולחייבו בתשלום דמי שימוש עבור המגורים בבית.

 

השופט נמרוד פלקס קיבל את התביעה רק בחלקה. הוא דחה את בקשת האישה למימוש המגרש בהרחבה, והסביר שזכותה כחברה באגודה השיתופית של המושב פקעה במועד הפרידה מבעלה – חבר המושב. גם בקשתה לדמי שימוש נדחתה, מאחר שהבעל ביקש מממנה בעבר לשוב לגור בבית - כלומר, לא מנע ממנה את המגורים בו – והיא זו שבחרה להתגורר במקום אחר.

 

עם זאת, השופט קיבל את הבקשה לפירוק השיתוף במשק. הוא הסביר כי כבר חצי יוֹבֵל עבר ממועד הפרידה, ועדיין התובעת לא זכתה לקבל את שווי זכויותיה בבית. בנסיבות אלה יש לראות בנתבע כמי שהחזיק בידו את כספה. אם הנתבע היה משלם לה בדרך כלשהי את שווי זכויותיה, ניתן להניח כי התובעת הייתה עושה שימוש בכסף לצרכיה ואולי רוכשת קרקע משלה.

 

השופט, שהעריך את שווי הבית בכשלושה מיליון שקל, קבע שהתובעת זכאית למחצית. אם הבעל לא יעשה זאת תוך חודשיים, ניתן יהיה למנות כונס נכסים שימכור את המשק למרבה במחיר. הבעל חויב בהוצאות משפט בסך 40 אלף שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים