בגלל הלחץ? ענבל אור תפטר כשליש מעובדיה
אור נוקטת בצעדי חירום להצלת חברת אור סיטי נדל"ן בבעלותה: מלבד צמצום העובדים יוקטנו שטחי המשרדים ב-50% והיקף הפרסום יקוצץ
ענבל אור עדכנה את עובדיה בחברת אור סיטי נדל"ן בצעדי חירום שבכוונתה לנקוט לנוכח הפרשיות האחרונות שבהן היא מעורבת. הצעד הראשון הוא קיצוץ כוח אדם: כיום מועסקים בחברה כ-40 עובדים והתכנית היא לצמצם את כוח האדם בשלבים. בשלב הראשון יפוטרו 15% מהעובדים ואילו בשלב השני יפוטרו כ-15-20% נוספים בהיקף של 20% מהעובדים.
השופט על אור: בעייתי למכור דירה פעמיים
עסקת 7.5 המיליונים של ענבל אור ושלי נרקיס
הצעד השני הוא הקטנה ניכרת של שטחי משרדי החברה בתל אביב. החברה חשפה היום כי היא שוכרת משרדים בשטח 517 מ"ר בקומה 21 שבמגדל העגול במרכז עזריאלי בתל אביב. השטח כולל 17 חדרים וחדרי ישיבות. החברה משלמת דמי שכירות חודשיים בסך כ-80 אלף שקל שהם כ-154 שקל למ"ר. החברה שוכרת את המשרדים מחברת עזריאלי בחוזה שכירות עד לשנת 2019. תכנון החברה הוא לצמצם את גודל המשרדים בכמחצית מהשטח ובכך לחסוך את עלות השכירות.
צעד שלישי הוא קיצוץ דרסטי בהיקפי הפרסום של הקבוצה. חברת אור סיטי מוציאה על פרסום כ-2.5 מיליון שקל בשנה. בנוסף, הולכת אור למנות מנהל מקצועי שיסדיר את מערכת היחסים המסחרית עם המוסדות הפיננסיים.
למרות הצעדים הדרמטיים, ממשיכה אור להרגיע את עובדיה וטוענת כי מצבה הפיננסי של החברה מאפשר עמידה במתווה הסדרה מורכב, "אך אין ספק שהפרסומים הופכים כלי שרת בידי גורמים המנסים לפגוע בחברה. ביצוע צעדי ההתייעלות יאפשר לחברה לעמוד בהנחיות השופט אורנשטיין והשבה הדרגתית לשגרה".
בסביבת ענבל אור מבהירים כי מדובר בצעדים מדודים ובשלבים להתייעלות החברה לחיסכון וייצוב המערכת, מתוך רצון להחזיר את החברה להמשך פעילות שגרתית בהקדם.
אתמול, כזכור, דן שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב איתן אורנשטיין בבקשה של עופר (רפאל) לוזון למתן צו כינוס והכרזתה של אור כפושטת רגל. לוזון התקשר בהסכם מכר עם אור, לפיו הוא רכש את זכויותיה במקרקעין ברחוב הושע בתל אביב, הידוע גם כמגדל מציצים, בשווי 7.5 מיליון שקל. הוא שילם תמורה בסך 3 מיליון שקל. לטענתו, פעלה אור יום קודם לכן למכירת הזכויות בנכס האמור לשלי נרקיס, באופן שפוגע בזכויותיו ומהווה הפרה של המכירה כלפיו, ובכך הוציאה ממנו במרמה 3 מיליון שקל.
השופט קבע שלעת עתה לא ניתן לעשות דבר בדירה, והורה לאור להגיש תשובתה תוך שבעה ימים. בנוסף, בדיון אתמול טען עו"ד פינס, נציג של בנק מזרחי טפחות, כי סיפור המעשה בעסקה המדוברת משקף את התנהלותה של אור, ולדבריו "התחילו לקרות דברים קצת משונים, כולל צ'קים דחויים שחזרו בחשבון בסך 10 מיליון שקל.
הבנק מנסה לפעול מול גברת אור ומול החברות בצורה אד הוק, ואתמול הופעל לחץ כבד על הבנק לכבד חיובים של למעלה מ-260 אלף שקל כנגד צ'ק שהתקבל בחשבון. הבנק פנה לבנק המושך, בנק יהב, כדי לבדוק אם יש כיסוי, והתקבלה תשובה שאי אפשר לתת אישור לצ'ק. הבנק לא ביצע את החיובים והיום הצ'ק חזר. זו תמונת המצב".
עוד טען עו"ד פינס כי לענבל אור יש בבנק חוב של למעלה מ-17 מיליון שקל, ממנו 9 מיליון הם בחשבונות המסחריים שלה וכ-8 מיליון בזרוע המשכנתאות שלה.