סכין לדג: סטים מיוחדים של סכו"ם לפסח
בסדר הפסח מארגני הארוחה מתהדרים בכלי ההגשה וגם בסט הסכו"ם שבחרו למאורע. לרגל החג, אספנו לכם מקבץ סטים וגם טיפים איך לשמור על ניקיון הסכו"ם לאורך זמן ולצמצם את הסיכוי לאבד חלקים ממנו
רשת Arcosteel Kitchen מציגה מגוון מערכות סכו"ם של המותג ארקוסטיל מנירוסטה וידיות צבעוניות מעוצבות. לדוגמא: מערכת סכו"ם 24 חלקים מעורב צבעים (אדום ואפור) בעיצוב ייחודי במחיר 239 שקל, סט סכו"ם כסף מעוצב דגם ענת 24 חלקים ב-179 שקל, סט סכו"ם דגם דיאנה 24 חלקים, באריזת מתנה, ב-349 שקל ועוד.
חברת מכסף מציעה מערכת סכו"ם יוקרתית לתריסר סועדים. דגם נטע מנירוסטה בקווים נקיים ובגימור אלכסוני המעניקים מראה אלגנטי הכולל 60 חלקים ל-12 סועדים במזוודת מתנה קשיחה לשמירה על הסכו"ם לאורך זמן. המערכת כוללת: סכין, מזלג, כף, כפית ומזלג לעוגה. מחיר 650 שקל.
נעמן מציעה מערכות סכו"ם נירוסטה אל חלד יוקרתיות חדשות בציפוי זהב מט ושחור. הסכו"ם כולל 24 חלקים ( 6 סועדים) ומגיע באריזה מהודרת. מחיר 389 שקל.
חברת Bugatti משיקה מגוון סדרות מהודרות של סכו"ם המתהדרים בעיטורים, גימור קריסטל במגוון צבעים כמו ירוק, כחול, אדום ולבן. סדרה עיטורים מתכתיים כשל עבודת צורפות בצבעי ערום, כסף עתיק וזהב נחושתי, סדרה הכוללת דגמים בעיצוב דרמתי ומלכותי וסדרה שקופה יוקרתית ועוד. מחיר: החל מ-1,790 שקל.
חברת עולם הבית מציעה מערכות סכו"ם מעוצבות מבית המותג האיטלקי EME. לדוגמא: מערכת סכו"ם יוקרתית 24 חלקים, דגם HERMITAGE עשויה מפלדת אל-חלד מלוטשת ומעוטרת עם גילופים עתיקים מוכספת או מוזהבת במחירים בין 599-750 שקל. מחירי סכו"ם החל מ-89 שקל.
בית המותגים שקל מציע סטים יוקרתיים, לדוגמא: סכו"ם עשוי נירוסטה עם קצה מעוגל של המותג האיטלקי Salvinelli, סט 24 חלקים, 49 חלקים או 75 חלקים. מחיר החל מ-645 לסט 24 חלקים.
גולף & קו משיקה לקראת החגים קולקציית סכו"ם במגוון דוגמאות. בקולקציה ניתן למצוא סט סכו"ם מוזהב 24 חלקים לארוחה יוקרתית ב-499 שקל.
Novell Collection (נובל קולקשיין) משיקה סטים של סכו"ם יוקרתי של פלדינוקס. בין הסטים: סכו"ם של 72 חלקים טוסקנה במראה אנגלי קלאסי המכיל כף, מזלג, כפית וסכין. מחיר 793 שקל. סט טוסקנה בגימור של עיטורי זהב במחיר 954 שקל.
רשת הסטוק מציעה סט סכו"ם מהודר של המותג ארקופלסט (דגם אדווה) הכולל 24 חלקים. מחיר 89 שקל.
רשת הרמוניה לבית מציעה סט סכו"ם לשישה סועדים ( 24 חלקים) במגוון טקסטורות במחירים בין 99-300 שקל.
רשת הום סנטר משיקה מותג חדש בתחום עולם הבית -ONTOP ומציעה מערכות סכו"ם 24 חלקים בשילובים שונים כגון: עיצוב נקודות במגוון צבעים כולל סטנד, מערכת סכו"ם 24 חלקים מעוטרת במגוון צבעים ועוד. מחיר 99.90 שקל.
טולמנ'ס מציעים סט סכו"ם 24 חלקים לשישה סועדים, מבית ALESSI במחיר 2,085 שקל. או סט סכו"ם בעיצוב מרסל וונדרס 24 חלקים במחיר 1,485 שקל.
כיצד לא תאבדו את הסכו"ם ותשמרו הצורה המקורית שלו
יצא לכם בעבר לארח לארוחה קלה ולגלות שמתוך סט הסכו''ם הענק נותרו רק ארבע מזלגות, שבעה סכינים ושתים עשרה כפות? אתם לא לבד, מתברר שהישראלים נחשבים למאבדי סכו''ם כרוניים. איך שומרים על הברק לאורך זמן?
אלו שהצלחנו להציל מאבדון מתהדרים בכתמים ושלל שריטות וסימנים שגורמים לנו לאבד את התיאבון. "זו לא גזירה משמיים", מרגיעה אותנו אלכסנדרה מקורי, מנהלת מותג Bugatti, "יישום של מספר כללים פשוטים, יכול לאפשר שמירה על סכו''ם לאורך זמן. באמצעות טיפול נכון, ניתן להאריך את חייהם ושלמותם של סטים לשנים ארוכות". מקורי מספרת על מספר המלצות לשמירה על מגירת סכו''ם מלאה ומבריקה:
שטיפה ידנית - בשנים האחרונות ישנה חזרה לסכו"ם מעוצב הכולל שילוב של מספר חומרים, כמו עץ, נירוסטה, פלסטיק ואפילו כאלה המשובצים באבני חן. סכו"ם הכולל ידיות עץ, שיבוץ אבני חן, סכו"ם מוזהב או מצופה כסף, מומלץ לנקות אך ורק בשטיפה ידנית, לשמירה אופטימלית של ידיות הסכו"ם הייחודיות, מומלץ להשתמש בחומר ניקוי נוזלי ולא באבקה. כמו כן, אין להשתמש בצמר פלדה או בחומרי ניקוי המכילים אלכוהול, בשמים וכלור (אקונומיקה).
לגבי סכו"ם העשוי פלדת אל-חלד או נירוסטה, חשוב לדעת שמגע ממושך עם מלח, חומץ, ביצה, רוטב עגבניות, חומצת ירקות או פירות, חומרי ניקוי או חלק מהמינרלים והמלחים הקיימים במי ברז, יכול לגרום לשריטות וכתמים על גבי הסכו"ם. לכן, אין להשאיר סכו"ם העשוי פלדת אל-חלד או נירוסטה בתנאי לחות או בסמיכות לחומרים אלה. להסרת כתמים שכבר הצטברו על סכו"ם נירוסטה, ניתן להשרות במים רותחים עם חומץ או לימון.
חשוב לשים לב כי לסכינים נדרש טיפול מיוחד יותר: חלק מלהבי הסכינים הקיימים בשוק עשויים סגסוגת פלדת אל-חלד עם תוכן פחמן גבוה. תהליך חימום מיוחד שעובר הלהב במהלך הייצור. להבי סכינים המשמשים למנות עיקריות, ארוחות צהריים או מאכלי בשר, עדיף לשטוף מיד לאחר השימוש ולייבש מיד בתום השטיפה באמצעות מטלית רכה. כך תוכלו לשמור עליהם כדי שלא יפגמו.
במדיח הכלים - עבור מי שאינו מעוניין לשטוף את הסכו"ם באופן ידני, מומלץ תמיד לבדוק שהסכו"ם מתאים לשטיפה במדיח כלים. חשוב לדעת, שסכו"ם עשוי נירוסטה ניתן לניקוי במדיח כלים בטמפרטורה של עד 65 מעלות צלזיוס. לעומת זאת, סכו"ם בעל ידיות צבעוניות (מפלסטיק) יש לנקות במדיח כלים בטמפרטורה נמוכה- לכל היותר 50-55 מעלות צלזיוס. כדי לצמצם אפשרות לשחיקה של הכלים מומלץ להשתמש בחומר ניקוי שאינו מכיל כלור, אלכוהול או בושם.
רצוי להסיר ולייבש ידנית את הסכו"ם מיד בסיום מחזור השטיפה של המדיח, ואם זה לא אפשרי, חשוב להקפיד ולפתוח את דלת מדיח הכלים, כדי שאדי המים יוכלו לצאת ולא ייווצרו תנאי לחות, המזיקים לאורך זמן לסכו"ם.
מומלץ לשים במדיח הכלים את הסכינים בנפרד מהמזלגות, הכפות והכפיות, כשהלהב שלהם פונה כלפי מטה, לשם שמירה על הבטיחות.
בחלק מהמדיחים ישנה אפשרות לייבוש הכלים במכשיר, אך חשוב לדעת שייבוש הסכו"ם באמצעות מדיח הכלים אינו מונע חלודה, לכן מומלץ לייבשו באופן ידני מיד לאחר השטיפה במדיח.
פתרונות כיצד לא לאבד סכו"ם
לפנות את השולחן בחוכמה - הווה אומר לבדוק שאין שאריות כלים קטנים הבעיה העיקרית נוצרת בעת פינוי השולחן, כאשר רובינו עורמים את הסכו"ם על הצלחות יחד עם שאריות המזון.
לא לשכוח להניח מסננת בכיור- בכיורים ישנו פתח המאפשר זרימה של מים, לעיתים הפתח רחב דיו עד כדי מצב שהסכו"ם פשוט זורם דרכו יחד עם המים.
מפות או לא להיות- אם ביום יום הסכנה לסכו''ם מתקיימת, היא מכפילה ומשלשת עצמה כשמגיעים אורחים ומקיימים ארוחות גדולות. וכחלק מההשקעה הבסיסית באירוח כמובן שעל השולחן נניח מפה שתעביר מסר של השקעה וחגיגיות. אך אותה מפה מקשטת, בסופה של הארוחה עלולה להפוך לבית קברות לכפיות. את הצרה הזו תפתרו בקלות על ידי שימוש בכלי אחד (יכול להיות קערת הסלט לשעבר) שבו ירוכז כל הסכו''ם וכך תמנעו מטעויות שעלולת להשאיר אתכם עם סט חלקי.