כשדתי ודתל"ש עושים שישליק מהמגזר
הם צוחקים על כל מה שמטריד דתיים: שמירת שבת, חתונות במגזר, ניסיונות של דוסים לאמץ תחביבים תל-אביביים, וגם על חילונים שמנסים לחקות דתיים. נעם יעקובסון וגדי וייסברט מעלים את "בשינוי": "אם באולם ישבו 75% חילונים ו-25% דתיים, נהיה בבעיה, למרות ששווה להביא מתורגמן לשפת החילונים"
דתיים ודתל"שים יצחקו – חילונים לא יבינו: נעם יעקובסון וגדי וייסברט – הוא דתי, הוא דתל"ש (בהתאמה) – שוחטים פרות קדושות, ועושים מהן שישליק כשר למהדרין.
<< כל מה שמעניין בעולם היהודי - בפייסבוק שלנו. היכנסו >>
יעקובסון (40) מוכר גם לצופים החילונים מהפקות טלוויזיה שונות, ומתוכנית הסאטירה "לאטמה" - לימים "הכל שפיט" - שבה כיכב. את גדי וייסברט פגש במהלך לימודיו בישיבת עתניאל, ועד מהרה גילו השניים שהם חולקים הומור (מגזרי) משותף.
עוד תרבות בערוץ היהדות:
- סטנד-אפ: בלי גסויות, בלי פילטרים: הדתיות הכי מצחיקות
- תערוכה: מאחורי המסכה: מגן דוד במקסיקו, פחד בפרגוואי
- מופע: יש להם אחות: ריקה רזאל לא נשארת מאחור
- סרט: דתייה ומוסלמית אופות אוזני המן: הסיפור העצוב של הסינמטק הערבי
- סינגל: "זה לא רציני": הרב פרומן אמר, יוני גנוט שר
- אלבום: יעקב שוואקי לא עוצר: "החיים שלנו פה זה נס
"
אמנם דרכיהם נפרדו בתום הלימודים, אבל חיבתם להומור גרמה להם לשוב ולהיפגש. וייסברט היה ממקימי "קלבת שבת" - מופע בידור מצליח שהוצג בירושלים תקופה ארוכה. מדי פעם יעקובסון התארח במופע. בשלב מוקדם למדי פרש וייסברט מהקהילה הדתית, וכיום הוא לא שומר קלה כבחמורה. "אתה יכול להוציא בחור מהישיבה, אבל לא את הישיבה מהבחור", הוא צוחק. "חוץ מזה, למרות שאני דתל"ש, אני רואה את עצמי ואת שאר הדתיים-לשעבר כחלק מהמגזר הדתי".
בניגוד לשחקנים רבים מהמגזר, שמתקשים להתפרנס מהמקצוע - משחק ומוזיקה אינם חלטורה אצל השניים. וייסברט למד משחק ב"ניסן נתיב", ואילו יעקובסון למד מוזיקה ב"רימון", וחלק מחזור עם קרן פלס ומירי מסיקה (שהייתה, אגב, חברה טובה שלו).
בהמשך למד לתואר ראשון במוזיקה באוניברסיטת "בר אילן", ואף השלים תעודת הוראה - אבל נתמזל מזלו ויעקובסון, כמו גם וייסברט, התברכו בהורים תומכים, "גם כאשר התעקשתי להוציא לפני ארבע שנים אלבום שירים בשם 'ארבעים יום", כדבריו. בהמשך נישא יעקובסון לעובדת סוציאלית, ככל הנראה במטרה למנוע כל אפשרות להתעשר בגלגול הנוכחי.
המבדיל בין דתי לדתל"ש
במופע הבידור החדש של השניים, "בשינוי", יעקובסון שב בין היתר ללבוש דמויות שגילם ב"לאטמה", כמו למשל העיתונאי ההיסטרי בונה עדר, וטאוויל פאדיחה, השר לענייני זעם בלתי נשלט ברשות הפלסטינית. במהלך המופע יש גם אלמנטים שהשניים יצרו בתוכנית הסאטירה הרדיופונית שלהם, ששודרה לפני עד לפני כשנה בתחנת "גלי ישראל".
"אנחנו בראש ובראשונה רוצים להתנצל בפני נפתלי בנט על כך שאנו מתנצלים. אנחנו מתנצלים בפני קהילת החרד"לים, הלייטים והדתל"שים. אנחנו מתנצלים בפני קהילת הדתל"שים על שכינינו אותם קהילה, אתם כולכם אינדיווידואלים. אנו מתנצלים בפני אמיר חצרוני. אנו רוצים להתנצל בפני כל מי שנפגע מכך שהתנצלנו בפני אמיר חצרוני״, פותחים השניים.
בהמשך הם צוחקים על כל מה שמטריד דתיים: שמירת שבת כהלכתה, חתונות במגזר, ניסיונות של דוסים לאמץ תחביבים תל-אביביים, וגם על חילונים שמנסים לחקות דתיים. "אם באולם יש 25% חילונים ו-75% דתיים זה מעולה", מודה וייסברט. "אבל אם המצב הפוך, נהיה בבעיה. למרות שאולי שווה להביא מתורגמן לשפת החילונים".
- ההופעה הקרובה של "בשינוי" תיערך ב-2/4, בשעה 21:00, בבית מזי"א, במסגרת פסטיבל ירושלים לאמנויות.