עקב בגידה: גרוש יקבל חלק גדול יותר מהדירה
גבר ניצל פיצויים מתאונה כדי לרכוש את הדירה המשפחתית. לימים התגרש כשגילה שאשתו בגדה עם אישה אחרת. בית הדין קבע: מגיעים לו 65% משווי הדירה
בית הדין הרבני האזורי בחיפה קבע לאחרונה שגבר שהתגרש יקבל חלק גדול יותר מהדירה המשפחתית, משום שהאחראית לפירוק הנישואים היא האישה – שבגדה בו עם אישה אחרת. הדיינים קיבלו את טענת הגבר שלפיה חלק גדול מרכישת הנכס מומנה מכספו, שבו השתמש משום שציפה לחיי זוגיות. לפיכך נקבע שבחלוקת הרכוש הוא יקבל 65% משווי הדירה.
אלא שהנישואים הסתיימו כשהגבר גילה שאשתו בגדה בו עם אישה אחרת. הם נפרדו ב-2014, התגרשו ברבנות כעבור שנה, והגבר חויב בתשלומי מזונות לילדיו. לאחרונה הם מכרו את ביתם המשותף תמורת 1.27 מיליון שקל. לאחר מכן פנה הגבר אל בית הדין הרבני בחיפה בבקשה לחלק את התמורה באופן שהוא יקבל את רוב סכום המכירה.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- הקלה בדרך לאזרחות ליטאית ולדרכון האירופי
- כ-1.8 מיליון שקל למבוטחי הבריאות של "כלל"
- אין סולחה: דקר את בן דודו - וישלם מיליון שקל
- צ'רלטון תפוצה ע"י קיוסק שהקרין משחק יורו
בני הזוג, שנישאו לפני 17 שנים, רכשו את הבית בעזרת הלוואה של 540 אלף שקל מבנק טפחות (דאז). ב-2002 קיבל הגבר פיצוי כספי גבוה על נזקי תאונה שבה נפגע עוד לפני שהתחתן, והשתמש בחלקו כדי לפרוע את יתרת המשכנתא בסכום של כ-420 אלף שקל. במהלך השנים שיפצו בני הזוג את הבית והרחיבו אותו בעזרת כספי הפיצויים.
תביעה
"לבדוק אבהות של חולה אלצהיימר"
עו"ד לורית גרון גלבוע
אישה פנתה לבית המשפט בדרישה לחייב קשיש בן 84 לעבור בדיקה גנטית ולברר אם הוא אביה. אלא שמצבו הרפואי כלל לא אפשר לו להתייחס לבקשה
לטענתו הוא נשא כמעט לבדו בתשלומי המשכנתא ועלויות השיפוצים באמצעות הפיצוי שקיבל – שמעולם לא היה חלק מהרכוש המשותף. לדבריו יש להתייחס להשקעותיו בבית כמתנה על תנאי. אלא שהתנאי הופר, שהרי אם היה יודע שאשתו תבגוד בו לא היה משתמש בכספו כדי להשקיע בבית המשותף. הוא הוסיף שהאישה הפרה החלטה של בית הדין ולקחה מהבית ריהוט וציוד משותף.
האישה התנגדה נחרצות לחלוקה לא שווה מאחר שלדבריה הבית נרשם על שניהם ואין זה משנה מהיכן הגיעו מקורות המימון. באשר לפיצוי שקיבל הגרוש היא טענה כי הוא הוטמע ברכוש המשותף, ושמדובר ב"מתנה גמורה" שאינה ניתנת להשבה.
נאלץ להתגרש וישלם?
אב בית הדין הרב יוסף יגודה, והדיינים ישראל דב רוזנטל וסיני לוי, אמנם קיבלו את הטענה שכספי הפיצויים הוטמעו ברכוש המשותף, אולם ייחסו משמעות גדולה למטרת ההשקעה.
נקבע שהפיצוי, שנועד לשרת את הגבר עקב פציעתו בתאונת דרכים, הושקע על ידו במשפחה מתוך ציפייה שהוא ואשתו יחיו יחדיו. הדיינים הבהירו כי האישה גם לא הכחישה שגרמה במעשיה לגירושים.
"לאור האמור, תחושה של אי נוחות הייתה מעיקה על מצפונינו אילו היינו צריכים לקבוע שיש לחלק את תמורת הנכס בחלקים שווים", כתבו הדיינים, וקבעו שסכום מכירת הבית יחולק כך שהגרוש יקבל 65% ממנו (כ-825 אלף שקל).
באשר לנטילת הציוד, הדיינים מתחו ביקורת על הפעולות החד-צדדיות שביצעה האישה, ש"קבעה עובדות בשטח" ונטלה לעצמה את המיטלטלים ללא הסכמת הגרוש. בקיזוז הפריטים שלקח מהמחסן, חויבה האישה לשלם לו 20 אלף שקל נוספים.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובע: עו"ד טלי רונן
- ב"כ הנתבעת: עו"ד טל איטקין
- עו"ד ז'אנה רפאלוב ממשרד רפאלוב ושות' עוסקת בדיני משפחה
- הכותבת לא ייצגה בתיק
מומלצים