הקול הב"ה: הריאליטי שמשגע את הנשים החרדיות
הפקת התוכנית "הקול שלך" היא כל מה ש"דה ווייס", "הקול הבא" ושאר תוכניות הריאליטי-מוזיקה מוֹכרות - בהבדל קטן: התוכנית הזו היא "תוכנית מציאות" במובנה הטהור ביותר: במציאות, ולא על המסך הקטן. והיא גם על טהרת הנשים: המתמודדות, השופטות והקהל
חמושה בצוות צילום מגיעה שרית יגודייב לביתה של אחת המתמודדות, שאו-טו-טו תעלה לבצע את השיר שלה על הבמה, מול קהל נרגש של מאות צופות. על הבמה יושב פאנל מכובד של שבע שופטות, ומסכי ענק מרמזים על הפקת מולטימדיה שלא חסכו עליה.
<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
ואם כל זה מזכיר לכם משהו, זה רק מפני שהפקת התוכנית "הקול שלך" (Your Sound) היא כל מה ש"דה וויס", "הקול הבא" ושאר תוכניות הריאליטי-מוזיקה מוֹכרות – בהבדל קטן: התוכנית הזו היא "תוכנית מציאות" במובנה הטהור ביותר: במציאות, ולא על המסך הקטן.
עוד תרבות בערוץ היהדות:
- מופע: ניסו לנתק אותנו מהשורשים: דוד ד'אור וששי קשת מחברים את הקצוות
- קליפ: "אנחנו הנס": החדש של שוואקי - בבכורה
- תערוכה: בלי טיפת ציניות: ככה נראית אהבת חינם
- טלוויזיה: אבא, זו צפורה: החרדית שצמררה את אייל גולן
- סרט: כך גוייסה פלוגה דתית למבצע אנטבה
- סטנדאפ: "אני כמו המראה המגדילה באמבטיה": סטנדאפ מהחיים
- הצגה: לא פרו ולא רבו: דתיים, ולא רוצים ילדים
מחר (יום ד') יתקיים "הגמר הגדול" של העונה השנייה, המסתמנת עד כה כהצלחה, עם אולמות-ענק מלאים מפה לפה בנשים נרגשות מצוידות ב"קליקר" (מערכת הצבעה אלקטרונית), בחברה שבה גם הסלולארי "כשר". הגמר יתקיים בתיאטרון "ראסל" ברמת גן. במגזר החרדי – ימי בין הזמנים – אין טיימינג מושלם מזה.
מוצאות את הכשרונות החבויים
על הפרויקט מנצחת שרית יגודייב, מפיקה ומורה לפיתוח קול, שהחליטה לתת מענה לכישרונות המושתקים (גם אם מבחירה) במגזר החרדי. "זיהיתי את הצורך הזה", היא אומרת. "ללמוד פיתוח קול בלי להשמיע קול; בלי לעשות עם זה משהו - זה מאוד קשה. ולכן הקמתי את הפרויקט. הדבר הכי חשוב בו זה ההעצמה האישית לבנות. השירה היא האמצעי".
ואם ההפקה מזכירה לא במעט את המקבילה ה"לא כשרה", הרי שכל מה שמסביב – שונה בתכלית: "אנחנו לומדות ביחד שלושה חודשים שבהם המתמודדות הפוטנציאליות מעצימות את עצמן ומתרגלות פיתוח קל ושירת מקהלה", יגודייב אומרת. "הן מקבלות כלים לדעת מה הן רוצות מעצמן. יש המון כישרונות בעולם, אבל לא כל כישרון יכול לצאת החוצה, בגלל חוסר ביטחון".
מלי אוחיון שהגיעה לגמר בשנה שעברה, מבינה היטב מה עובר על המתמודדות הטריות, שכוססות ציפורניים במתח. "אני זמרת מילדות ובעלת תשובה", היא מספרת. "כל חיי שרתי. השירה זה הנשמה הכי גבוהה שאני יכולה להרגיש, בכל העוצמות בכל האברים. שירה זו התשוקה שלי. אני קמה בבוקר, וחיה ונושמת בשביל השירה. זה מה שממלא אותי".
לא מצער אותך שאת לא יכולה לחלוק את הכישרון שלך ?
"את הקול שלי כל בנות ישראל יכולת לשמוע; רק עם הגברים יש בעיה הלכתית, ואני מבינה את זה... באתי מהעולם השני, ואני רואה את הדרך שלי אחרת. הייתי על הבמות שם, אבל עשיתי בחירה להיות בעולם הרבה יותר פנימי. היום אני שרה מתוך הנשמה, לא רק בשביל להראות יכולות ווקאליות – אלא אני שרה באמת. מתכנסת בתוך עצמי. השירה שלי היום היא הרבה יותר עמוקה".
האם יש לכן שאיפה שאולי
דברים ישתנו בחברה הדתית, ותוכלו לשיר לכולם ?
יגודייב: "אין שאיפה כזו אצלנו. אני חושבת שזה מספק ביותר שנשים באות לשמוע נשים. יש בזה אמירה יפה שהאישה לא חשופה בפני כולם, אלא שמורה לבעלה, ואין לה מה להשמיע שם, בחוץ".