שתף קטע נבחר

טחינת הנסיך חוזר לייצר למשך חודש

משרד הבריאות אישר חידוש רישיון יצרן זמני למפעל למשך 30 יום במהלכם הסחורה תיבדק אך לא תשווק ללא אישור מפורש מהמשרד. במשרד מתחו ביקורת על העובדה שהמפעל לא הקפיד על כללי סניטריה ודרשו ממנו להכניס שיפורים רבים בנושא. כמו כן ממליצים במשרד הבריאות להזמין לשימוע את מנהלי המפעל

משרד הבריאות החליט היום (ד') להאריך באופן זמני ל-30 יום את רישיון היצרן של "טחינת הנסיך", אחרי שהייצור במפעל נעצר משום ששיווק לחברת סלטי שמיר טחינה מזוהמת בסלמונלה.

  

הטחינה שווקה כחומר גלם גם לשטראוס ולאסם, אך אלה גילו את החיידק בבדיקות מקדימות שערכו והחזירו את חומר הגלם למפעל. סלטי שמיר לא ערכו בדיקות כאלה, אלא בדקו את המוצר הסופי והוא נמצא תקין. בטחינה הנסיך לא דיווחו לסלטי שמיר על הזיהום וכן לא דיווחו עליו למשרד הבריאות.

 

משרד הבריאות אוסר על טחינת הנסיך לייצר ולשווק מוצרים

מנכ"ל טחינת הנסיך: לוקח אחריות מלאה

 

המפעל לא הקפיד על כללי סניטריה

מהודעת משרד הבריאות עולה כי החברה ערכה מקצה שיפורים בבקרת האיכות שלה ובשמירה על היגיינה במפעל אך נראה שהיה הרבה מה לשפר: עמדות מילוי ישנות, מערכות לניהול מלאי מיושנות, עובדים שנכנסו לאזורי הייצור הישר מחדר האוכל, אי הקפדה על כללי סניטריה ותדירות לא מספקת של מספר הבדיקות לטחינה המיועדת לתעשייה.

 

המשרד הודיע כי שני מהנדסי מזון מטעמו, ערכו בדיקות בקרה במפעל וערכו מעקב שוטף אחר יישום הפעולות המתקנות בצד דיווחים שוטפים, עדכונים, וסטטוס טיפול במפעל, זאת במסגרת תכנית כוללת לתיקון הליקויים.

  

"בבקרה האחרונה שערך משרד הבריאות, ב-25 באוגוסט, ניכר כי המפעל השקיע רבות בשיפורים ובנושאים של מערכות ממחושבות לניהול מלאים ורצפת ייצור במבנה, תשתית, יישום פעולות מתקנות לאחר תחקיר האירוע, ציוד חדיש ונוסף, רביזיה מחודשת למערכת אבטחת איכות (ובהתאם עדכון והנחלת נהלים חדשים), התקשרות עם גורמים מקצועיים מתחום המזון לצורך הפקת לקחים מהמקרה ולצורך המשך ליווי שוטף", כך נמסר.

 

המפעל עבר ניקוי ויערוך שינויים בכל הקשור באבטחת איכות 

לפי המשרד, המפעל שיפר נהלי השמדה והטמנה של המוצרים הפסולים, הציג לו"ז מחייב ליישום מערכות ממוחשבות לניהול מלאי ורצפת הייצור, כולל נקיטת פעולות מיידיות וכן ביטל עמדת מילוי ישנה, ובמקומה בנה עמדת מילוי חדשה וממוחשבת עם עקיבות מלאה.

 

המפעל הציג שיפורים במבנה, תשתית וציוד. בין היתר, פירק קווים לא בשימוש, פירק וערך ניקוי יסודי ומלא של כל שאר הקווים הפעילים, ביטל כניסת עובדים מכיוון חדר אוכל, שיפר התאורה הביגוד והכביסה וכן את השימוש במלגזות וגם התקין מבואה סניטרית, במקביל להחמרת ההפרדה בין מדורי ואזורי הייצור השונים בו.

 

המפעל עבר בדיקה של חברה חיצונית, לגבי התנהלות מערכת אבטחת האיכות והמפעל באירוע המדובר. המפעל ילוּוה באופן שוטף על ידי גורמים חיצונים, עם ניסיון מוכח ומוכר בתחום המזון ומיקרוביולוגיה, וכן יערוך שינוי בנהלי אבטחת איכות ונהלים למחלקת אחזקה של המפעל בכל הנושא לטיפול בציוד, עמדות מילוי ותחומים נוספים.

 

בנוסף, המפעל ערך שינוי בתדירות ובמספר הבדיקות וכן בסוג הבדיקה ושיטות הדיגום של טחינה בקו ייצור תעשייתי של שקים גדולים.

 

המפעל ייצר בפיקוח צמוד של משרד הבריאות 

עקב שינויים אלה, מסרו במשרד הבריאות כי "המפעל ביקש לחזור להפעלה מדורגת של מערכות הייצור, כאשר בכל תקופת מוגדרת יופעל קו ייצור אחד ועמדת המילוי שלו, בהתאמה. ולאחר רצף ייצור של מנה, ייעצר הקו, ויילקחו דוגמאות לבדיקת מעבדה חיצונית, ותוצאות יועברו למשרדנו מיד עם קבלתן במפעל. בהתאם לתוצאות, ייבחן המשך חזרה מדורגת של הקו לייצור, וכן המשך הפעלה מדורגת של קווים נוספים במפעל".

 

במשרד הבריאות נענו לכך ונמסר כי המשרד "יאשר חידוש רישיון יצרן זמני של העסק, לתקופה של חודש ימים בלבד- בתקופה זו המפעל יתחיל לייצר, יבדוק את הסחורה אך לא ישווק בינתיים ללא אישור מפורש ממשרד הבריאות. הרישיון הזמני לייצר, יינתן בכפוף למספר תנאים שיבטיחו המשך מעקב ופיקוח צמוד של משרדנו לאורך כל התקופה.

 

"כל הפעולות, התחייבות, עדכונים- מגובים במסמכים והצהרות מטעם המפעל, ואשר יהוו חלק מתנאים בגוף רישיון היצרן.

"יצוין כי היתר GMP כרגע לא נבחן על הפרק ואנו סבורים שמנהלי המפעל חייבים להגיע לשימוע אצל מנהל שירות המזון , ולאחר מכן תתקבל החלטה בנושא.

 

כמו כן, בסמוך לגמר איסוף כל ראיות וגביית עדות וחקירה, נוכל לגבש, בשיתוף עם כל הגורמים הרלבנטיים, תיק משפטי ולהחליט לגבי המשך הטיפול והתנהלות, במקביל לכל ההתנהלות בהווה מול המפעל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום: אלי מנדלבאום
טחינת הנסיך
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים