תביעת הגג הדולף: יזם תמ"א 38 יפצה דיירים
זוג צעיר מתל אביב סבל במשך שני חורפים מנזילה קשה של גשמים בדירה שכורה. יזם שביצע פרויקט בבניין ישלם על כך 11 אלף שקל
בית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב קבע לאחרונה שקבוצת יזמי תמ"א 38 יפצו בכ-11.5 אלף שקל
בעל דירה ברחוב בר כוכבא בעיר, משום שהעבודות שביצעו על הגג הובילו לדליפה קשה של מי גשם. בעל הדירה עצמו יפצה בכ-8,000 שקל את הזוג הצעיר ששכר ממנו את הנכס.
בתביעה שהגישו נגד בעל הדירה הם הציגו תמונות של נזקי רטיבות וסיפרו כי "ב-7 בינואר החלה סופת גשם והייתה פשוט הצפה של הדירה מהתקרה. גשם כאילו שאין תקרה. לא יכולנו להיות בדירה, בחדר שינה שלנו, ישנו בסלון. לא יכולנו לעזוב את הדירה כי היינו צריכים לגרוף מים כל הזמן".
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- האב לא ידע: תינוק שעבר לאימוץ יוחזר להוריו
- רשלנות רפואית בילדים – דברים שחשוב לדעת
- פסק הבוררות: עזרא גבאי ישלם 2.7 מיליון ש'
- 1.5 מיליון ש' לאם הנער שנסקל למוות בקטטה
בני הזוג שכרו את הדירה ב-2012 למשך שלוש שנים. ב-2013 נרכש גג הבניין שמעל הדירה על ידי קבוצת יזמי תמ"א 38 (מנור יקיר, דורון כהנא, טוחנר דן ורוד פפיר), שקיבלו זכויות לבנות עליו. בחורף 2014 התחילו השוכרים לסבול מנזילות מהתקרה, והם פנו כמה פעמים לבעל הדירה וליזמים, אך ללא הועיל, וגם בחורף 2015 סבלו מנזקים קשים.
תביעה
4 שנים של רטיבות: הקבלן יפצה את הרוכשים
עו"ד תומר ברבי
בני זוג רכשו בית בקיבוץ אור הנר אבל במשך זמן סבלו מבעיות חשמל ורטיבות. הם דרשו פיצוי של 180 אלף שקל, אבל נאלצו להסתפק בהרבה פחות
המשכיר, שטען שהיזם נושא באחריות, הגיש תביעה משלו נגד היזמים ובית משפט דן בתביעות במאוחד. בעל הדירה דרש שיפוי על פיצוי השוכרים, אם ייפסק נגדו, וכן טען לנזקים נוספים כגון עלות תיקונים, אובדן זמן ועוגמת נפש בשל "ריצה" אחרי היזם.
מנגד טען פפיר, שייצג את היזמים, שאינו הבעלים של הגג אלא רק בעל זכויות הפועל על פי הערת אזהרה. הוא הוסיף שהבניין הוגדר כמבנה מסוכן על ידי עיריית תל אביב.
השופט משה תדמור-ברנשטיין קיבל הן את תביעת השוכרים נגד בעל הדירה והן את תביעת המשכיר נגד היזם. המשמעות היא שבפועל היזם הוא שיישא בתשלומים.
נקבע כי בעל הדירה הפר את חוזה השכירות וגם התרשל כלפי השוכרים כשהתעכב במתן פתרון מלא למניעת נזקי הנזילות והרטיבות, ובכך גרם להם נזק. בנוגע ליזם הסביר השופט שהוא רכש את הגג "עם כל הצרות".
בהקשר זה השופט תדמור-ברנשטיין לא חסך דברי ביקורת מהיזם: "עד לתחילת העבודות של תמ"א 38, היזם איננו מעוניין להשקיע דבר בגג, שאוטוטו הולכים לבנות עליו. אך מה לעשות שיש עוד נפשות פועלות שחיות בבניין, וגם להן זכויות שהדין מעניק להן על מנת לקיים את חייהן בצד התמורות הגדולות העומדות להתרחש בבניין?... מצאתי כי היזם התרשל התרשלות שיכול ומגעת עד לעצימת עיניים".
נקבע כי בעל הדירה ישלם לשוכרים 8,330 שקל, ואילו היזם ישפה אותו ב-11,530 שקל – סכום הפיצוי לשוכרים בתוספת 3,200 שקל עבור ביצוע תיקונים ועוגמת נפש.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- עו"ד סיני גלבוע עוסק בתמ"א 38
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים