שתף קטע נבחר

דוחה: סופי הג'ירפה מלאה בעובש מבפנים

רופאת שיניים ניקתה את בובת הנשכן סופי הג'ירפה, האהובה על שני הפעוטות שלה ושמה לב לריח חשוד הנודף מהצעצוע. היא ביתרה את הבובה ונגעלה: היא מלאה בעובש. גם הורים אחרים נהגו כמותה. החברה: "זה לא מרוק, אלא מנוכחות של מים בתוך הצעצוע"

ייתכן שהילדים שלכם נושכים ג'ירפה מלאה בעובש: רופאת השיניים לילדים, דיינה שיאניז, ממליצה למטופליה על נשכנים כמו סופי הג'ירפה שמסייעים בהקלה על כאבי צמיחת שיניים, אבל היא לא ציפתה שהצעצוע הזה עלול להיות מלא בעובש ואולי אף לסכן את הבריאות.

 

גיליתם עובש בסופי הג'ירפה? צלמו ושילחו לנו >>

 

 

רופאת השיניים שממליצה למטופלים שלה על נשכנים גילתה עובש בתוך סופי הג'ירפה ששייכת לילדיה (צילום מסך מאתר קוסמופוליטן) (צילום מסך מאתר קוסמופוליטן)
רופאת השיניים שממליצה למטופלים שלה על נשכנים גילתה עובש בתוך סופי הג'ירפה ששייכת לילדיה(צילום מסך מאתר קוסמופוליטן)

 

ריח חשוד עלה מהג'ירפה

לפני כחודש דיינה החלה לנקות את בובת הנשכן 'סופי הג'ירפה', הצעצוע האהוב על שני בניה, בני פחות משלוש, כאשר שמה לב לריח חשוד המגיע מהצעצוע, היא חתכה את הבובה וגילתה עובש שפשה בתוככי הג'ירפה החייכנית.

 

לדבריה של שיאניז, היא פעלה על פי ההוראות בזמן ניקוי הצעצוע, והשתמשה תמיד במטלית לחה ומים עם סבון. "כואב לי לדעת על כל החודשים שאפשרתי לילדים שלי ללעוס צעצועים עם חור, או שהמלצתי עליהם למטופלים שלי", אמרה. הורים אחרים הזהירו כי גם הריר של הילדים יכול לחדור אל החור וליצור עובש, כך שלא מדובר רק בצעצועי אמבטיה העומדים בפני הסכנה.

לא הוכרז ריקול. היצרנית הצרפתית מסרה כי הסיבה לעובש היא הכנסת הצעצוע למים (צילום מסך מאתר קוסמופוליטן) (צילום מסך מאתר קוסמופוליטן)
לא הוכרז ריקול. היצרנית הצרפתית מסרה כי הסיבה לעובש היא הכנסת הצעצוע למים(צילום מסך מאתר קוסמופוליטן)

 

כרגע - אין איסוף יזום, גם לא בישראל 

לאחר שהסיפור של שיאניז נפוץ ברשתות החברתיות, ההורים החלו לחתוך את הג'ירפות האהובות על ילדיהם. חלקם גילו בתוכן עובש, אחרים גילו שסופי המבותרת נותרה נקייה. אמא אחת כתבה: "חשבנו לחתוך רק את הרגליים, כי אחרי הכל, זה צעצוע שעולה 30 דולר", כתבה אחת האימהות שגילתה שהרגליים ושאר החלקים הפנימיים של הבובה אכן היו נגועים בעובש.

 

חתכה רק את הרגליים, כי זה צעצוע יקר שעולה 30 דולר (צילום מסך מאתר קוסמופוליטן) (צילום מסך מאתר קוסמופוליטן)
חתכה רק את הרגליים, כי זה צעצוע יקר שעולה 30 דולר(צילום מסך מאתר קוסמופוליטן)

 

סופי הג'ירפה היא דמות פופולרית מאוד. הבובה מיוצרת בצרפת על-ידי חברת וולי (Vulli) מאז 1961, באופן מסורתי ועשויה 100% גומי. היא נחשבת לנשכן ממותג, כלומר כזה שנמכר במחיר גבוה יותר מנשכנים אחרים.

 

לורי שראנן, דוברת מטעם Vulli, אמרה ל-CNN ו-CNBC כי החברה לא קיבלה תלונה רשמית עד כה. בהצהרה מטעם החברה נאמר כי מחלקת האיכות העריכה את התמונות שהעלתה שיאניז לרשת, והסיקה כי "לא אפשרי שרוק יגרום להיווצרות עובש שכזה המוצג בתמונות. מחקרים פנימיים של החברה הורו על כך שלא סביר שרוק ייצר עובש. לפי מחלקת בקרת האיכות של החברה, התמונות מראות כי היתה נוכחות של מים בתוך הג'ירפה שגרמה לעובש. זה המצב עם צעצועי אמבטיה".

 

כלומר, הבעיה של סופי יכולה להיות רלוונטית לכל צעצוע מצפצף או ברווז גומי, שיש לו חור ומבלה חלק מהזמן במים. "הדרך היחידה שעובש ייכנס פנימה לצעצוע גומי הוא דרך החור ואם מים נכנסים פנימה", אמר ל-CNN ד"ר דייויד קרפנטר, מנהל המכון לבריאות וסביבה של אוניברסיטת אלבני, בניו יורק. "עובש גדל בסביבה לחה. אם יש לכם צעצוע עם אוויר בפנים, ומים נכנסים - ישנה סכנה שעובש יתפתח בפנים".

 

כך בדיוק אירע במקרה של כוסות האימון של טומי טיפי שבמאי 2016 נתגלה בהן עובש. בעקבות הגילוי של הורים רבים, שחתכו את השסתום ומצאו בו עובש (הורים אחרים גילו שסתום נקי), הכריזה החברה על ריקול. במקרה הזה של סופי, לא הוכרז עדיין על איסוף יזום של הג'ירפות, יתכן משום שהחברה טוענת שהעובש נגרם ממים והמוצר אינו מיועד לשימוש במגע עם מים, בניגוד לשסתומים המעופשים של טומי טיפי. מצד שני, ניקוי הבובה עשוי להיעשות באמצעות מים. כמו טומי טיפי, גם סופי הג'ירפה נמכרת בישראל ברשתות רבות. 

  

עד כמה מסוכן העובש?

אמנם רוב האנשים אינם אלרגיים לעובש, אבל חלקם מגיב בצורה שלילית לעובש שנוצר. ד"ר אלן דוטה, רופאת ילדים ביחידה לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית בבית החולים Mass General ומרצה לרפואה בבית הספר לרפואה של הארוורד, אמרה ל-CNN כי להורים אין סיבה לחשש גדול. "עובש יכול להוות בעיה בתור חומר שגורם לגירוי או אלרגן באוויר וסוג הבעיות שאנחנו עלולים לראות יהיו לרוב קשורים למערכת הנשימה - צינון, התעטשות, שיעול, נזלת, וכד'", אומרת ד"ר דוטה. התגובות הבולטות יראו בעיקר אצל ילדים עם מערכת חיסונית מוחלשת או אלרגיות.

 

ד"ר ג'ין מורג'אני, רופאת ילדים מבית החולים ארנולד פאלמר לילדים, אמרה ל-CNBC כי "החדשות הטובות הן שעובש אמנם נראה מגעיל ומטריד, אבל עבור רוב הילדים הבריאים הוא לא יגרום להשפעה בריאותית שלילית".

 

בכל הנוגע לעיכול עובש, מצעצוע או בקבוק מעופש, ד"ר דוטה אומרת כי כמות קטנה שנבלעה לא תוביל לתגובה כלשהי. "באופן הגיוני, עם זאת, עשויה להיווצר תגובה כלשהי במערכת העיכול", לדבריה.

 

מצאתם צעצוע עם עובש? הדרך הטובה ביותר לטפל בו, על פי הרופאים והמומחים, היא פשוט לזרוק אותו. לדבריהם, הסיכוי לנקות את העובש באופן מוחלט הוא קטן. על מנת לשמור על הצעצוע, מומלץ לפעול על פי המלצות היצרן, ואם הוא לא מיועד להכנסה למים - יש להימנע מכך ככל הניתן.

 

 

מירב קריסטל השתתפה בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
צילום מסך מאתר קוסמופוליטן
צילום מסך מאתר קוסמופוליטן
מומלצים