מעלות תרשיחא: הסכם גג ל-6,800 דירות
נחתם הסכם עם המדינה ל-6,870 דירות ביישוב בצפון הארץ, במסגרתו יוקצו 800 מיליון שקל לפיתוח תשתיות, אזור תעשייה ופארק תיירות. צפו בהדמיות
היישוב המרוחק שבצפון הארץ מתרחב: שרי האוצר והבינוי, קבינט הדיור ורשות מקרקעי ישראל חתמו היום (ג') עם עיריית מעלות תרשיחא על הסכם גג להקמה של 6,870 יחידות דיור חדשות, בהיקף של כ-800 מיליון שקל.
מעלות תרשיחא: מתיחת פנים ב-132 מיליון ש'
במסגרת ההסכם ישודרגו התשתיות ביישוב וייבנה אזור תעשייה ועסקים משותף עם כפר ורדים, שישתרע על שטח של 460 דונם ויכלול משרדים, חממות, מרפאות ומרכזי ידע. בנוסף יוגדל מענק התעשייה לאזור הגליל המערבי מ-20% ל-30%, וההערכה היא שמהלך זה יגביר את ההיתכנות לאכלוס מואץ של אזור התעשייה והעסקים החדש. כמו כן, ינתנו הקלות במס לחברות היי-טק.
כמו כן, יוקמו פארק תיירות חדש, מתקני ספורט ותרבות, מתחמי מסחר ופנאי ושטחי תעשייה, לצד מוסדות ציבור ותרבות, אולמות ומגרשי ספורט, מתנ"סים וגני שעשועים ומרחבים ציבוריים. במסגרת דיונים משותפים של הרשות המקומית עם משרד התחבורה ומטה הדיור הלאומי, הוחלט על סלילת שני כבישי רוחב תוך חמש שנים, תוך התחייבות לביצועם כבר בשליש הראשון של התקופה.
כיום יותר מ-430 דירות מצויות בשלבי מכרזים, כאשר מעל 200 יחידות יצאו להגרלה לזכאי תוכנית מחיר למשתכן מחוסרי דיור, לצד הקצאה של 30% למשפרי דיור. בשנים 2018-2019 ייצאו לשיווק כ-5,500 יחידות דיור נוספות, ובמסגרת מיזמי התחדשות עירונית יתווספו עוד כ-740 דירות.
על פי התוכנית, בשכונת גבעת פרס ייבנו 2,200 דירות; במע"ר החדש (מרכז עירוני ראשי); 1,500 דירות; בשכונת אסיינדה 300 דירות; בעמק זיתים 800 דירות; ובשכונת דבשייה 750 דירות. כיום נמצאות בשלבי אכלוס 700 דירות בשכונת גבעת אורנים. אשר למכרזים ששווקו, בשכונת כזיב ייבנו 54 דירות; בשכונת גבעת האירוס 80 דירות; בשכונת נוף אגם 185 דירות; ועוד 120 דירות ברחבי מעלות (40) ותרשיחא (80).
מטרת הסכם הגג לספק לרשות המקומית אמצעים וגיבוי ממשלתי להקמת שכונות ענק בנות אלפי יחידות דיור, על ידי הכנת תשתיות ראויות. ההסכם הנוכחי במעלות תרשיחא הוא המשך של התוכנית הממשלתית לפיתוח צפון הארץ.
לדברי שר האוצר, משה כחלון, "הסכם הגג במעלות תרשיחא הוא חלק בלתי נפרד מתוכנית הצפון אותה השקנו לפני כחודשיים. בזכותו נוכל להמשיך ולפתח את היישוב, לבנות אלפי יחידות דיור ולהוסיף אזורי תעסוקה. ההסכם יאפשר לזוגות הצעירים להמשיך להתגורר ביישוב ולהתפרנס בכבוד".
שר הבינוי והשיכון, יואב גלנט, הוסיף כי "נמשיך לתכנן, לשווק ולבנות בקצב הולך וגובר ואני משוכנע כי תהייה לכך השפעה על כלל שוק הדיור. אנחנו מחויבים לספק קורת גג לכל אזרחי ישראל, וגם במעלות תרשיחא ניתן מענה לכלל האוכלוסייה המגוונת של המקום".
עדיאל שמרון, מנהל רשות מקרקעי ישראל, אמר כי "ההסכם האסטרטגי עם עיריית מעלות תרשיחא יביא להגדלת היקף הבנייה וחיזוק אזורי התעשייה והמסחר בעיר. זהו הסכם מספר 15 שאנו חותמים עם הרשויות המקומיות, ונמשיך לחתום על הסכמים נוספים. מודל זה מהווה כלי מרכזי להסרת חסמים ולהגדלת היצע הדיור בישראל. אנו משקיעים סכומי כסף גדולים במסגרת ההסכמים עם הרשויות כדי להגדיל ולפעמים גם להכפיל את גודלן של הרשויות בגליל ובנגב".
שלמה בוחבוט, ראש עיריית מעלות תרשיחא, ציין כי "היה לנו חשוב שלצד הגדלה דרמטית בהיקף הדירות, נפתח גם פרויקטים תעסוקתיים עם המועצה האזורית מעלה יוסף ואזור התעשייה המשותף עם כפר ורדים, יחד עם מהפכה תחבורתית שתתרחש באזור. משרד האוצר מקצה את המשאבים הדרושים לצורך מתן מענה לצרכים ציבוריים כגון מוסדות ציבור. העובדה שרשות מקרקעי ישראל ומשרדי הממשלה מקדמים הסכם גג בגליל, מעידה על מדיניות נכונה - הגדלת היצע הדירות לא רק במרכז הארץ".