צפו: המהפך של הגשר הטורקי בבאר שבע
סכנת הקריסה לא הותירה ברירה: לאחרונה נערך פרויקט השיפוץ והשחזור של הגשר הטורקי הוותיק בבאר שבע, אשר הוקם בראשית המאה הקודמת על ידי השלטון העות'מאני. צפו בתמונות מהשיקום
סכנת הקריסה אשר עמדה בפני הגשר הטורקי הוותיק, אחד מסמלי העיר באר שבע, לא הותיר ברירה: לאחרונה נערך פרויקט השיפוץ והשחזור של הגשר ההרוס, אשר הוקם בראשית המאה הקודמת על ידי השלטון העות'מאני.
כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן
כדי לבצע שחזור מדויק של הגשר, נשכרו סתתי אבן מחברון במטרה לשחזר את שיטת העבודה ההיסטורית המדויקת. "כל אתר עתיק והיסטורי, ללא קשר להיותו אתר בעל מורשת יהודית או עולמית, דורש לשלב המון מחקר, ידע ועדינות בפרויקט", מספרת האדריכלית מיכל שפר, בעלת משרד שפר אדריכלים, שהייתה אחראית על התכנון. הפרויקט החל בשנת 2008, אולם הוקפא למספר שנים עד שחודש לאחרונה.
עלות הפרויקט: 7.5 מיליון שקל
"מהות הגשר היא חיבורים", מסבירה שפר. "חיבור בין הגדות, בין העיר העתיקה וסביבתה לפארק נחל באר שבע המתפתח, ובין הישן לחדש - גשר האבן והטיילת המודרנית ועוד. כבר בתכנון הגשר מורגשת האחריות כלפי הנוף, הסמל התרבותי של העיר, והמבנה ההיסטורי עצמו - ועל אלו התכוונו לשמור".
העבודות בוצעו באמצעות החברה הכלכלית של באר שבע. הגשר רוצף, וכולל כעת רצפת דק - ויאפשר מעבר רגלי בין הפארק לשוק הבדואי, אשר לאחרונה הוחלט על סגירתו. השתתפו בפרויקט גורמים רבים, בהם מנהלת הפארק, עיריית באר שבע, רשות הניקוז שקמה בשור, קרן JNF ועוד.
במתחם הגשר החדש ישנו אזור מנוחה ובו מרפסות הבנויות משתי עקומות א-סימטריות, המשמשות כנקודת הפוגה בגשר הארוך. בנוסף תוכננה תאורה עדינה על מדרך הגשר לצורך שימוש לילי, ותאורה מונומנטלית המדגישה את אופקיות הגשר והקשתות. אורך הגשר 200 מטר ושיקומו מוערך בכ-7.5 מיליון שקל.