שתף קטע נבחר

בת 17 החלה לעבוד, אביה קיבל פטור ממזונות

גבר גרוש, ששילם מדי חודש 1,200 שקל, גילה שבתו עובדת בחנות במשרה חלקית. בבית הדין הרבני נקבע כי היא יכולה לממן לבדה את צרכיה השוטפים

בית הדין הרבני בחיפה קיבל לאחרונה תביעה שהגיש גבר גרוש לקבל פטור ממזונות של 1,200 שקל בחודש ששילם לאשתו לשעבר עבור בתו בת ה-17, משום שגילה כי היא עובדת ומתפרנסת בעצמה. הדיינים קבעו כי במקום להוציא את הכסף על שיעורי נהיגה, עליה להשתמש בו לכיסוי צרכיה השוטפים.

 

את התביעה הגיש האב בספטמבר האחרון לאחר שגילה שבתו עובדת כמוכרת בחנות כמה פעמים בשבוע ומרוויחה מספיק גם כדי לממן לעצמה לימודים בתיכון אקסטרני. באמצעות עו"ד חיים שכטר הוא סיפר שהיא מתנכרת לו זה שנים, וכעת, כשהתברר לו שהיא מתפרנסת, אין הצדקה כלל לחייב אותו במזונותיה.

 

בבית הדין תיאר האב כיצד בתו התעלמה ממנו לחלוטין בבר המצווה של אחיה, וסיפר שנהגה כלפיו באלימות עד שרשויות הרווחה המליצו לו להתלונן עליה במשטרה. "יש לי תחושה של אדם שָכּוּל שאיבד את הבת", אמר. "הילדה לא מכירה בי, הפניות שלי אליה עקרות".

 

במהלך הדיון, בזמן שהאב סיפר על חוויותיו, הפריעה לו אשתו לשעבר עד שהתבקשה להמתין מחוץ לאולם. לאחר שהיא שבה לאולם היא טענה שהאב הוא שנהג באלימות כלפי בתו, ותיק שנפתח נגדו במשטרה נסגר רק משום שהתחייב ללכת לטיפול.

 

האם הודתה שבתם עובדת אולם לדבריה מדובר בעבודה זמנית, פעמיים בשבוע ותמורת שכר מינימום. עורך דינה אביב בכר ביקש לזמן לעדות את העובדות הסוציאליות שליוו את המשפחה בהליך הגירושים על מנת לעמוד על הסיבות לנתק בין הבת לבין אביה ולבחון את הסיכוי לחידושו (מה שישליך על שאלת המזונות).

 

אולם הדיינים הרב יצחק אושינסקי, הרב דוד גרוזמן והרב אברהם דב זרביב סברו שאין בכך צורך. לטענתם, שאלת סרבנות הקשר כלל לא דורשת הכרעה שכן התביעה צריכה להתקבל משום שהבת מתפרנסת בכוחות עצמה.

 

הם הבהירו כי בגיל של הבת חובת האב במזונותיה היא "מדין צדקה", כך שאינו חייב לשאת בהם אם היא מרוויחה אותם במו ידיה.

 

הדיינים ציינו כי העובדה שהבת מממנת את שיעורי הנהיגה וחלק משכר הלימוד שלה מאפשרת להסיק כי היא משתכרת כ-1,300 שקל בחודש, סכום כמעט שווה ערך למזונות שמשלם האב (1,200 שקל). "ואם כן סכום זה מספיק למזונותיה", פסקו.

 

הם הוסיפו כי העובדה שהכסף לא משמש אותה למזונות הבסיסיים אינו מצדיק לחייב בהם את האב, "שהרי תתכבד ותקנה בשכרה את צרכיה הבסיסיים". לבסוף פטרו הדיינים את האב ממזונות בתו החל מיום הגשת התביעה והאם חויבה להחזיר לו את הסכום ששילם בתקופה שבתו החלה לעבוד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים