יותר מלח במוצרים מותאמים לפסח
אבקת עוף של אסם וחטיפים של שטראוס מכילים יותר נתרן בגרסה הכשרה לפסח. שטראוס: "זה בגלל התבלין הכשר לפסח". אסם: "בעתיד יופחת הנתרן גם במוצרים הכשרים לפסח"
בפסח תאכלו יותר נתרן: לכבוד החג חברות מציעות למכירה מוצרים מוכרים בגרסה כשרה לפסח. רק שהגרסה הזאת עלולה להיות עתירת מלח.
למשל, אבקת מרק עוף זך של אסם מכילה בגרסתה הלא כשרה לפסח 10,170 מ"ג נתרן, כאשר בגרסה הכשרה היא מכילה 12,785 גרם נתרן. כלומר, בפסח תאכלו מוצר עם 25.71% יותר נתרן. במנה של "כף" הפער מצטמצם, כיוון שהאבקה הכשרה לפסח כנראה יותר מרוכזת ובכל זאת יש בה יותר נתרן.
במרק עוף אמיתי אסם בגרסתו "הרגילה" יש 310 קלוריות, ובגרסה הכשרה לפסח 300 קלוריות, אבל גם פה כמות הנתרן גדולה יותר במוצר הכשר לפסח: 9,345 מ"ג נתרן בגרסה "הרגילה" ו-12,040 מ"ג נתרן בגרסה הכשרה לפסח. כלומר יש 2,695 מ"ג יותר נתרן בגרסה הכשרה לפסח וכשתאכלו את המוצר הכשר לפסח תצרכו 29% יותר נתרן.
גם בחלק מהחטיפים של עלית יש תופעה דומה: במתכון הרגיל של תפוצ'יפס קראנץ' בטעם מקסיקני יש 625 מ"ג נתרן ל-100 גרם ו-313 מ"ג לשקית. במתכון פסח: 776 מ"ג נתרן ל-100 גרם ו-388 מ"ג נתרן לשקית, כך שבפסח תאכלו 24.16% יותר נתרן.
במתכון הרגיל של דוריטוס חריף אש חטיף תירס מתובל יש 516 מ"ג נתרן ל-100 גרם ו-361 מ"ג בשקית של 70 גרם. בפסח: 547 מ"ג ל-100 גרם ובשקית של 70 גרם: 383 מ"ג. כלומר, בפסח תאכלו 6% יותר נתרן.
דווקא במרק קנור בטעם עוף יש פחות נתרן בגרסה הכשרה לפסח 12,242 מ"ג לעומת 12,700 מ"ג בגרסה "הרגילה".
מאסם נמסר בתגובה: "המתכון במוצרים כשרים לפסח שונה ודורש פיתוח מיוחד לשמירה על הטעם והמרקם. קבוצת אסם מבצעת בשנים האחרונות מהלכים משמעותיים של הפחתת נתרן מתמשכת, כחלק ממדיניות החברה. במסגרת זו יופחת הנתרן גם במוצרים הכשרים לפסח".
משטראוס נמסר בתגובה: "בכדי לעמוד בדרישות הכשרות לפסח ולשמור על טעם ואיכות המוצר - כל חברת מזון נדרשת להתאים את חומרי הגלם, הספקים וההרכבים במוצריה. כמו במוצרים אחרים הדורשים יצור אחר שיעמוד בדרישות הכשרות, גם התבלין בדוריטוס הכשר לפסח הוא אינו התבלין של המוצר בשאר ימות השנה. כל שינוי בהרכב המוצר בהכרח משנה את ההרכב התזונתי, ואנו מדגישים זאת על גבי האריזה בציון מפורש של מרכיבי המוצר בפסח לעומת מרכיביו בשאר ימות השנה".