מכון התקנים החל לדרוש בדיקות בטיחות לספינר
מכון התקנים החל לבדוק את הספינר בבדיקות בטיחות משום שהבין רק עתה שמדובר בצעצוע אחרי שקודם יבואנים הציגו אותו כמתקן לטיפול בהפרעות קשב וריכוז. עקב כך, כל הספינרים שייכנסו לישראל ייבדקו בבדיקות בטיחות שעלותן 1,138.7-842 שקל לדגם. המכון: "לא מצאנו ממצאים חריגים"
ספינר - הצעצוע שמשגע את הישראלים לא נבדק עד כה כצעצוע: מכון התקנים החל לבדוק את הספינר בבדיקות בטיחות רק החל מיום חמישי האחרון ה-11 במאי, שכן עד כה הוגדר כמוצר שאין התקן החל עליו.
כתבות נוספות בערוץ הצרכנות
עלות הבדיקה: 842 שקל לספינר ללא סוללות עד 1,138.7 שקל לספינר עם סוללות. הבדיקה נעשית פר דגם כלומר לא כל הפריטים הנמכרים תחת אותו שם דגם נבדקים.
מנהלת המעבדה לכימיה בריאות וסביבה במכון התקנים הישראלי, דליה ירום, אמרה ל-ynet: "היו חילוקי דעות בין היבואנים אם על המוצר להיבדק כצעצוע או לא. בתחילת הדרך, יבואנים הציגו אותו כפריט לטיפול בהפרעות קשב וריכוז ולכן הוא לא נמכר כצעצוע. ברגע שהבנו שמדובר במוצר שנמכר כצעצוע, הוחלט להחיל עליו בדיקות בטיחות.
"כרגע נבדוק את כל הספינרים שמגיעים לארץ בתקן צעצועים. אנחנו בודקים את כל סעיפי התקן, בין היתר: אם יש לצעצוע פינות חדות, פאות חדות, אם הוא מתפרק בכוח סביר ועוד. התקן לבטיחות צעצועים מדבר על בדיקה שמדמה שימוש סביר של ילד מעל גיל 6. אנחנו בודקים את המוצר כדי לראות האם מישהו עלול להיפגע ממנו. עד כה, לא מצאנו בבדיקות ממצאים חריגים".
בדיקה אחת לכל דגם
"המחיר הוא פרי דגם. כלומר, כל עוד הדגם לא משתנה - אין צורך בבדיקה נוספת, לא משנה כמה משלוחים וכמה כמויות היבואן מביא. בנוסף זו בדיקה של "משפחה": צבעים שונים והדפסים שונים לא נדרשים לבדיקה נוספת - אלא אם יש שינוי במבנה".
לאחרונה פורסם כי נער בן 13 ששיחק עם ספינר כרך את אחת מטבעות המתכת הנמצאות במוצר סביב אצבעו, אחרי שזו השתחררה מהמתקן. הטבעת נתקעה סביב אצבעו והוא נדרש לטיפול רפואי.
אחד היבואנים אמר ל-ynet: "מכון התקנים מנסה לעשות כסף, רגע אחרי שהטרנד כבר בשיאו. לא בטוח בכלל שנייבא עוד ספינרים לארץ. יש לנו מספיק מלאי".
מומלצים