משרד הבריאות: "חליטות גת המשווקות כמשקה להרזיה מסוכנות לציבור"
משרד הבריאות מזהיר את הציבור מפני חליטות הגת המיוצרות ומשווקות בניגוד לחוק וללא אישור המשרד, ועלול להכיל חומרים הגורמים נזק לבריאות המשתמש
דיאטת מיץ גת: התיאבון נעלם - אבל מה הסכנות?
"הפורמולה משווקת בתוך תיונים לצורך הכנת חליטת תה. המוצר מיוצר ומשווק בניגוד לחוק וללא אישור משרד הבריאות, ועלול להכיל חומרים הגורמים נזק לבריאות המשתמש. אין להשתמש במוצר זה וכן במוצרי הרזיה אחרים, המכילים חלקי צמח גת (Catha edulis) או תמציות של הצמח", מזהיר משרד הבריאות.
צמח הגת מכיל חומרים פעילים מסוג אמפטמינים. החומר מופק מעלי משי, המגרים את מערכת העצבים המרכזית וגורמים להגברת אנרגיה ומצבי רוח. ההשפעה הכימית של הגת נובעת מהחומר קתיונין שבצמח, בעל תכונות המשפיעות על מערכת העצבים. קתיונין פועל כמו אמפתאמין ומשפיע גם על מערכת הלב וכלי הדם. לאחר הלעיסה מתרחשת עלייה בלחץ הדם ובדופק הלב.
החומר גורם גם לעלייה בשכיחות התקפי הלב המופיעים בשעות אחר הצהריים, להזיות, רעד בידיים, דופק מהיר, כאבי בטן, הקאות, קשיים בנשימה וירידה בלחץ הדם.
הגת אסור לשימוש במספר מדינות אירופאיות, אך חוקי בבריטניה וכמובן במדינות המזרח התיכון ואפריקה. לפני מספר שנים הוצא החומר קאתיונין מחוץ לחוק בישראל. החומר הוא המרכיב בסם חגיגת, ואחזקתו מכירתו והשימוש בו הפכה כדין אחזקת כל סם מסוכן אחר. עם זאת, ועדת הבריאות של הכנסת קבעה כי לעיסת עלי גת תמשיך להיות חוקית.