פרטנר השיקה רשמית את פרטנר פייבר - תשתית האינטרנט הסופר מהיר
החברה הודיעה על הרחבה והאצה של פריסת סיבים אופטיים והשיקה נתב חדש שמאפשר גלישת Wi-Fi וגלישה סלולרית. השירות כולל מחירים לאינטרנט מהיר במיוחד עד 1 גיגה - החברה הראשונה שמציעה מהירות שכזו. המחירים: 100 שקל ל-1 גיגה לחודש, ואחרי שנה 210 שקל לחודש. נקודת התורפה: רוב הצרכנים עדיין לא יכולים להצטרף לשירות
פרטנר השיקה היום באופן רשמי את פרטנר פייבר, תשתית הסיבים האופטיים של החברה, שמאפשרת גלישת אינטרנט מהירה במיוחד עד 1 גיגה, בדומה לשירות שחברת IBC של חברת החשמל מציעה, אך עם מהירות העלאה של 10% ממהירות ההורדה.
המחירים: 100 שקל לאלף מגה - 1 גיגה, ו-210 שקל אחרי שנה. מדובר במחיר לתשתית + ספק. ניתן להוסיף 69 שקל ולקבל גם שירות טלוויזיה על גבי תשתית זו. כרגע אין לחברה תמחורים למהירויות נוספות, אך בעתיד החברה תאפשר חיבור לחבילות נוספות החל מ-99 שקל.
עם זאת, רוב הצרכנים בישראל עדיין לא יכולים להתחבר לשירות. ניתן להיכנס לאתר האינטרנט הייעודי של פרטנר פייבר ולבדוק אם יש פריסה ואפשרות להתחבר באזור מגוריכם.
החברה אף השיקה היום נתב חדש שמאפשר גלישת Wi-Fi סופר מהירה הכולל גיבוי סלולרי. כלומר יהיו בבית שתי תשתיות: קווית (בכל סוגי הטכנולוגיה) וסלולרית. הנתב עוד לא זמין ויימכר ללקוחות בקרוב, בחודשים הקרובים.
"אנחנו נמצאים בכ-30 אלף בתי אב", אמר מנכ"ל פרטנר איציק בנבנישתי במסיבת עיתונאים שערכה החברה. "הפריסה תלויה באישורי רשויות ואישורים רגולטוריים. הכרזנו על הפריסה לפני שנה. יש במדינה 2.2 מיליון בתים מחוברים, ובכוונתנו להגיע לפריסה מקסימלית. עם זאת זה פרויקט תשתיתי מורכב וההתקדמות לא יכולה להיות מהירה מאוד. התחלנו לעבוד כעבור חצי שנה מההכרזה, במרס. כבר עכשיו אנו נמצאים בפריסה גדולה יותר ממה ש-IBC פרסה ב-5 שנים".
בכוונת פרטנר להגיע ל-60 אלף בית אב מחוברים עד סוף השנה. כרגע, רק כמה אלפים בודדים משתמשים בשירות מתוך הלקוחות המחוברים (לקוחות פוטנציאלים).
רשת פרטנר פייבר כוללת אלפי ק"מ של סיבים אופטיים הפרוסים ברחבי הארץ, וכן כוללת בנוסף פריסה בכבל תת ימי לאורך מישור החוף.
הסיבים של פרטנר עוברים בצירים מרכזיים, לאורך ולרוחב המדינה, עם נוכחות במרכזים הכלכליים (שכן זה שירות שמשווק כאטרקטיבי למגזר העסקי) ופריסה בעשרות שכונות ביישובים ברחבי הארץ, בין היתר באור יהודה, ירושלים, כפר סבא, תל אביב, ראשון לציון, באר שבע, הוד השרון, פתח תקווה, רמת גן וראש העין.
החברה מסרה שעד סוף שנה, תחל פריסה של הרשת ביישובים נוספים: גבעתיים, באר יעקב, גבעת שמואל, גני תקווה, הרצליה, חדרה, חולון, יבנה, נתניה ורמת השרון.
הפריסה מתבצעת בתשתית פסיבית (גובים ותעלות) עצמאית של פרטנר באזורי בנייה חדשה, ובאמצעות השחלת הסיבים של פרטנר בתשתית פסיבית קיימת (של בזק), המאפשרת פריסה ללא צורך בחפירות מיותרות במקביל לתעלות קיימות.
חיבור הסיבים האופטיים אמור להגיע עד לבית הלקוח תוך התאמה לבניין ולגובה הבית, על מנת לאפשר גלישה במהירות של מאות מגה לפחות לכל לקוח. הטכנולוגיה של פרטנר היברידית (g fast בבניינים ישנים ו-point 2 point בבניינים גבוהים), על מנת שלקוחות לא יסבלו מהאטת מהירות.
גם לבזק יש מיזם דומה (פרסה 60 אלף ק"מ של סיבים אופטיים ברחבי הארץ - מעל מיליון וחצי בתי אב), ונמצאת בפיילוט עם כמה מאות לקוחות. לשאלה מדוע פרטנר לא מנצלת את התשתית הקיימת של בזק, אמר בנבנישתי: "אנחנו בעד תחרות. במקומות בהם ניתן יהיה להשתמש בתשתיות בזק ו-HOT בצורה פסיבית - נשתמש בהם".
בנוסף, גם סלקום פועלת בתחום הסיבים האופטיים במספר חלופות ובהן, פריסה עצמאית של תשתית סיבים בפתח תקווה, תל אביב, גבעתיים, כפר סבא רמת גן, ירושלים, ראש העין והרצליה. החברה אף בוחנת שיתופי פעולה נוספים כולל רכישת IBC.
ברגע שכל ארבע קבוצות התקשורת בישראל יחלו להציע שירות פס רחב דומה (בטכנולוגיות שונות) תתחולל מהפכה באיכות תקשורת הנתונים בישראל.
סיבים אופטיים הם תשתית האינטרנט המתקדמת ביותר, שמאפשרת מהירויות של 1 גיגה (1,000 מגה) כשקצב ההורדה וההעלאה של קבצים יכול להיות סימטרי, בניגוד למה שמציעות חברות התשתית כיום. רובן מציעות מהירות הורדה של עד 100 מגה ומהירות העלאה זניחה ומביכה.
בינתיים רק מיזם הסיבים של IBC בשם unlimited, שמתקדם באיטיות (פריסה בצפון תל אביב, רעננה, נתניה, באר שבע, רמת גן ורמת השרון בלבד), הכריז כי יציע מהירויות גבוהות סימטריות על גבי סיבים אופטיים.
הטכנולוגיה הזאת מאפשרת צפייה ישירה וחלקה של תכנים באיכויות 4k, ניהול קל של שיחות וידיאו, גיבוי מהיר ביותר של קבצים (כולל אלבומי תמונות), מקלה על השימוש בטכנולוגיות בית חכם ומאפשרת ניהול מורכב וחכם יותר של עסק מהבית.
בדו"ח מבקר המדינה האחרון, נכתב כי ישראל מפגרת אחר העולם במתן שירות לצרכנים על גבי סיבים אופטיים. יש גידול בפריסה אבל הוא זניח בהשוואה למדינות ה-OECD.