שתף קטע נבחר
 

הקבלנים: "הסכמי הגג בכייה לדורות; מיליארדים יורדים לטמיון"

במפגש שנערך בשבוע שעבר, העלו הקבלנים את החסמים איתם הם מתמודדים בכל הקשור לקידום פרויקטים של תשתיות ובניה ציבורית. לדבירהם: "מרבית הרשויות לא יודעות לנהל תקציבי פיתוח של מיליארדים, הון ירד לטמיון". יצחקי הבטיח להרתם לעזרתם

הקבלנים נגד הסכמי הגג: במפגש שנערך בשבוע שעבר בין יו"ר מטה הדיור אביגדור יצחקי, לבין עשרות קבלני תשתיות ובניה חוזית של התאחדות בוני הארץ, תקפו הקבלנים את פעולות הממשלה בשוק הדיור וטענו כי הרשויות המקומיות לא יעמדו בשורת הסכמי הגג עליהן חתמו מול הממשלה.

 

אשר גרין, סגן נשיא התאחדות בוני הארץ ויו"ר אגף בניה חוזית, אמר כי במסגרת הסכמי הגג, עברו מכרזי התשתיות והפיתוח והמכרזים להקמת מבני ציבור לידיהן של הרשויות המקומיות. התוצאה לדבריו, תהיה החרפת הפער בין הבנייה למגורים להקמת התשתיות לשכונות חדשות אלו.

 

"עד היום נוהלו מרבית מכרזי הפיתוח והתשתיות על ידי משרד השיכון ורשות מקרקעי ישראל עם חוזה אחיד ומוכר ותנאי תשלום סבירים" אמר. "העברת תקציבים של מיליארדים לניהול של רשויות וחברות כלכליות שרובן שאינן יודעות כיצד לנהל את התקציבים העצומים האלו ואת ההתקשרויות עם הקבלנים ואינן כפופות לחוק חובת המכרזים תהייה בכייה לדורות".

 

גרין קרא ליצחקי לפעול לכך ,שהרשויות והתאגידים העירוניים ינהלו את ההתקשרויות עם הקבלנים בתנאי משרד השיכון ועם תנאי התשלום הנהוגים בו, שעומדים על שוטף + 38 ולא שוטף + 150.

 

צפו: ראיון עם ראש מטה הדיור אביגדור יצחקי באולפן ynet

צפו: ראיון עם ראש מטה הדיור אביגדור יצחקי באולפן ynet

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חסם מרכזי נוסף לדבריו הוא המחסור בעובדים מקצועיים. "אני חושב שאתם מבינים היום את הצורך בהקמת תשתיות ומבני ציבור במקביל לבנייה למגורים, אז מדוע אתם לא מספקים עובדים זרים גם לקבלני התשתיות והבניה החוזית?", אמר. אנשים יוצאים לרחובות בגלל מחסור בתשתיות והממשלה מתעכבת שנים בהחלטה פשוטה לספק עובדים מקצועיים לענף".

 

עוד גרין ציין, כי "ממשלת ישראל חרטה על דגלה לייצר דירות מוזלות לזוגות צעירים אבל הזניחה את ענף התשתיות והבניה הציבורית ועכשיו נראה שלמרות תוכנית מחיר למשתכן והחתימה על הסכמי הגג יש יותר מתנגדים בציבור למהלכי הממשלה מאשר תומכים. ".

 

"יודעים לגזור סרטים אבל לא לשלם בזמן"

נשיא התאחדות בוני הארץ, רוני בריק ציין במפגש, כי "קבלני התשתיות והבניה החוזית נתקלים במכרזים לא הוגנים ובתנאי תשלום רעים ואין להם למי לפנות, ובסוף רוכשי הדירות לא יקבלו את הדירות שלהם. ענף התשתיות והבניה ציבורית נמצא בסכנה. הקבלנים מתמודדים עם תכנון לקוי, מכרז לא הגיוני, זוכה במחיר הנמוך ביותר שבו ברור שלא יהיה רווח ושכל שינוי קל בו יביא להפסד".

 

עוד אמר בריק, כי "עשרות חברות בעלות וותק וניסיון של עשרות שנים קורסות בזו אחר זו, זה מצב בלתי נתפס כלכלית, ובמיוחד הוא לא הגיוני כי אלה שנים שבהן המדינה משקיעה הון עתק בבנייה ציבורית ותשתיות. אנחנו מדברים על מאות מיליארדי שקלים שאף אחד לא מתכנן ולא מנהל בצורה מאוחדת וכוללת.

 

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

"במקום לטפל בענף, אנחנו שומעים עכשיו דיבורים שכדי לבנות את התשתיות תביאו חברות ענק מחו"ל", הוסיף. "נכשלתם כישלון חרוץ עם החברות הסיניות לבנייה, אף חברה מחו"ל לא רוצה לעבוד כאן. ממשלת ישראל פועלת מחוסר הבנה עושה שטויות הכל כדי להוציא כותרות יש פה חברות ישראליות גדולות בינוניות וקטנות שיכולות לבצע את הפרויקטים והממשלה יורקת להם בפרצוף. יודעים לגזור סרטים אבל לא יודעים לשלם בזמן".

 

יצחקי הבטיח בתגובה לדברים, כי הממשלה תאפשר את העסקתם של עובדים זרים ופלשתינאים גם בפרויקטי תשתיות ובניה חוזית בניגוד להחלטת ממשלה קודמת. "אנחנו משנים את ההחלטה"
, אמר, "אני חושב שתשתיות ומגורים זה היינו הך".

 

בנושא הצהרות על ייבוא חברות זרות לביצוע תשתיות בישראל ציין כי: "אני חושב שצריך להשתמש בקבלנים המקומיים לתשתיות, לא צריכים לסמוך על אף אחד אחר ולא צריך להגדיל את התלות בגורמי חוץ צריכים לפתח ולעודד קבלנים מקומיים".

 

בנושא הסכמי הגג אמר שאם לא יהיה פתרון בנושא המכרזים של הרשויות המקומיות והחברות העירונית וכפיפותם לחוק חובת מכרזים, הנושא יטופל בחקיקה. יצחקי התייחס גם למחאת האזרחים בערים הגדולות כנגד בנייה מסיבית ללא תשתיות וציין שהוא לא חושב שהם לא צודקים, אבל שלא ניתן לעצור את תוכניות הבנייה בהמתנה לתשתיות.

 

בנושא הקשיים בקבלת אשראי בנקאי לפרויקטים בתחום התשתיות, הבטיח יצחקי שיערוך פגישה עם נגידת בנק ישראל ועם המפקחת על הבנקים. "צריך כאן טיפול שורש, כסף יש אבל הפרויקטים נתפסים כפרויקטים בעלי סיכון גבוה, הבעיה שהבנק מחשב את הסיכונים לו ואין לן את מה לשעבד רק את התגמולים העתידים, הבנקים רואים חוזה של עירייה מסוימת אז הם אומרים שהחוזה לא שווה 10 אחוז מערכו".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדמיות: רשות מקרקעי ישראל
הדמיות: רשות מקרקעי ישראל
מומלצים