יוקר התפילה: כמה תשלמו על כיסא בבית כנסת?
אפליקציית בתי כנסת מאפשרת לבחור מקום בבית הכנסת - ממש כמו באולם קונצרטים, להשוות מחירים וגם להעביר תרומה או את דמי החבר השנתיים
אם אתם מתכוננים להגיע לבית הכנסת ביום הכיפורים (כלומר מחר, יום ו') – יש מצב שהוצאתם כבר סכום נאה שנע בין 250 לאלף שקלים לכיסא. הצפיפות והביקוש – ממש כמו בשוק ההופעות – מתמחרים את הכיסאות בבתי הכנסת השונים לפי ההיצע.
<<הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. תעשו לנו לייק >>
"בתי הכנסת בעיקר ביום הכיפורים, מלאים, ואין זה משנה אם בצפון, בדרום או במרכז", אומר לאולפן ynet מנחם אליאס, מנכ"ל עמותת "שקל הקודש" שבוחנת מדי שנה את מדד המחירים למתפלל. "יש בתי כנסת שכיסא מתחיל בהם באלף שקל, תלוי במקום ובקרבתו לחזן או לבמת הקריאה בתורה".
קראו עוד בערוץ היהדות :
- כפרה עליכם: כך החל "יום הזעם" של התרנגולים
- עלייה ראשונה לתורה: ילדים מאחורי הסורגים
- כחרס הנשבר: הימים הנוראים בלעדיך, אלחי
המחיר הממוצע לכיסא נע סביב ה-200-300 שקלים, ומחירי כיסאות לילדים ולנשים עשויים לרדת. האפליקציה שהשיקו אליאס עם שותפו היזם יוסי מור יוסף, ב"שקל הקודש", מאפשרת לראות את מבנה בית הכנסת, ממש כמו בכל אולם תרבות. עם זאת, חשוב לציין כי במרבית היישובים מתקיימים מנייני תפילות מיוחדים לחגים ללא תשלום, ובבתי הכנסת לרוב מקבלים בסבר פנים יפות אורחים, ומשריינים מקומות.
האפליקציה החדשה יחסית, חוסכת למתפללים את הצורך להגיע לבית הכנסת בשעות ההרשמה, או בן תפילות מנחה לערבית, ולהיכנס לדיונים עם הגבאי על המקומות. "בדיוק כמו באולם קולנוע – אפשר לבחור את המקומות", אליאס אומר.
למעלה מאלף בתי כנסת באפליקציה, המאפשרת למתפלל המודרני לנהל את כל ענייניו בלי לצאת מהבית – למעט לתפילות, כמובן: "אם זה מכירת מקומות, או תשלום תרומה לבית הכנסת... במקום לרדוף אחרי הגבאי ביום הכיפורים, אתה נכנס לאפליקציה ומשלם בשני צעדים פשוטים".
סייעו בהכנת הכתבה: קובי נחשוני ויצחק טסלר