76 דיירים זכו: הגג יירשם בצמוד לדירות שלהם
ב-1982 התחייבה חברה קבלנית לרשום את הגגות בפרויקט במבשרת ציון בצמוד לכל דירה. 35 שנה חלפו, והתביעה שהגישו הדיירים התקבלה
בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל לאחרונה תביעה שהגישו 76 דיירים
מפרויקט בשכונת נוף הרים במבשרת ציון נגד החברה הקבלנית, שחויבה – אחרי כ-35 שנים - להצמיד במרשם את הגגות לדירותיהם. במקביל התקבלה הודעת צד שלישי שהגישה החברה נגד עורך הדין שטיפל בזמנו בעסקאות, והוא חויב לשלם 25 אלף שקל.
הנתבעת, שיוצגה על ידי עו"ד גל ספקטור, הגישה הודעת צד שלישי נגד עורך הדין שנתן ליווי משפטי לפרויקט. היא טענה שלנוכח תפקידו הוא היה אחראי לכך שהרישום שיבוצע יתאים להסכמים שנחתמו עם הדיירים, והוסיפה שהתובעים יכלו למנוע את המצב הנוכחי או לצמצם את נזקיהם אם היו מבצעים בעצמם את התיקונים ברישום.
את התביעה הגישו הדיירים לפני כחמש שנים נגד "אורן השקעות", חברה קבלנית שהיא "גלגול" של החברה המקורית שבנתה את הפרויקט ב-1982. בתביעה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין ערן שטרנברג ואייל שטרנברג, הם הלינו על תקלות ברישום הדירות. לטענתם, בהסכמים התחייבה החברה לפעול לרישום הגגות בצמוד לכל דירה, אך בפועל הגגות נותרו רכוש משותף. הם ביקשו מבית המשפט להורות לנתבעת לתקן את הרישום בפנקס הבתים המשותפים על ידי הוצאת שטחי הגגות מהרכוש המשותף והצמדתם לדירותיהם.
תביעה
אין טופס 4? רוכשי דירה יפוצו בחצי מיליון שקל
עו"ד ישראל שלו
זוג יהודים מצרפת סיכמו על רכישת דירה בנתניה שתשמש אותם עם עלייתם לארץ. אלא שבעלת הנכס לא הצליחה להשיג אישור אכלוס עבור הנכס
עורך הדין שליווה את הפרויקט יוצג על ידי עו"ד יוסף תוסייה-כהן וטען כי תפקידו בכוח הוגבל לכריתת ההסכמים מול הדיירים ומול מינהל מקרקעי ישראל, והאחריות על ביצוע הרישום הוטלה על החברה. לדבריו, לדבריו הוא כלל לא נטל חלק ברישום הדירות והכנת המסמכים הנלווים לכך ויצא מהתמונה לאחר חתימת ההסכמים.
השופט רפאל יעקובי קבע שמדובר בתביעה מוצדקת וציין שהיה מקום לסיים את ההליך בפשרה. "יש להצטער מאוד על כך שכאשר התברר שהרישום שגוי, הנתבעת לא נטלה על עצמה את האחריות לכך ונמנעה מתיקונו בעלויות מינימליות וללא הליכים משפטיים", כתב.
נקבע שממכלול הראיות עולה בבירור שהרישום הנוכחי של הדירות שגוי ויש לתקנו שכן הוא לא תואם את הסכמי המכר והסכמי החכירה. מקור הטעות, לדברי השופט, הוא בכך שהרישום נעשה לפי התקנון והתשריט של הבית המשותף שלא תאמו את הכתוב בהסכמים מול הדיירים.
חובת הרישום, הוסיף, הוטלה בהסכמים על הנתבעת ואין לאפשר לה התנערות ממנה. מאחר שמדובר בדירות כה רבות, לא ניתן לצפות להתארגנות עצמאית של כל בעליהן, ורק גורם מקשר כמו החברה יכול היה לרכז ולבצע את כל הדרוש. "משהרישום לא בוצע כראוי, לא מילאה הנתבעת את חובתה החוזית כלפי התובעים ויש לחייבה בכך עתה", כתב.
עם זאת, השופט יעקובי קיבל את הודעת הצד השלישי של החברה נגד עורך הדין שטיפל בעסקאות. הוא קבע שעורך הדין היה בתמונה גם בשלב הרישום ובמצב דברים זה יש לראותו כגורם המקצועי האחראי מטעם הנתבעת לכך שהרישום יבוצע כראוי.
בסיכומו של דבר חויבה החברה לתקן את צו הבית המשותף בהשלמת רישום זכויות הדיירים בלשכת רישום המקרקעין. עורך דין חויב לשלם 25 אלף שקל. כמו כן, על הנתבעת הוטלו הוצאות ושכר טרחת עו"ד של 40 אלף שקל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובעים: עוה"ד ערן שטרנברג ואייל שטרנברג
- ב"כ הנתבעת: עו"ד מקרקעין גל ספקטור
- ב"כ הצד השלישי: עו"ד יוסף תוסייה-כהן
מומלצים