רגע לפני הבלאק פריידיי: תקלת שילוח לישראל באמזון בריטניה וגרמניה
שני האתרים הפופולריים בקרב ישראלים עדכנו את המערכת ונוצר באג: מחיר השילוח לישראל גבוה מדי. כך תתגברו על התקלה
תקלה באמזון באירופה: בימים האחרונים אירע באג במערכת של שני אתרי אמזון הפופולריים בקרב ישראלים: אמזון בריטניה ואמזון גרמניה, בעקבות שדרוג שנעשה בה. הבאג הזה גרם לבעיה בחישוב עלות המשלוח לישראל. "יש תקלה בחישוב הנפח, מה שגורם למחיר השילוח לקפוץ", אומר יניב פורת, מנהל קבוצת הפייסבוק ואתר האינטרנט עלי ביי, שעוסק בתיווך מכירות עבור אתרים בחו"ל מול קונים בישראל.
ישראלים קונים לא מעט מאתרי אמזון האירופים, שהם אתרים נפרדים מאמזון בארה"ב; הם מציגים מחירים שונים, מוצרים שונים ומבצעים שונים. מתווכי המכירות בישראל, שמציעים לצרכנים לינקים שמספקים הנחות למוצרים באתרי אמזון, מנסים לעודד את אמזון לפתור את הבעיה, כולל נסיעה מיוחדת לשם כך ללונדון. הנושא נמצא בטיפול, אך עבור הבלאק פריידיי - זה מאוחר מדי. אז מה בכל זאת אפשר לעשות (חוץ מלא לקנות בכלל - הדרך הכי טובה לחסוך כסף)?
פתרון אחד לאמזון בריטניה ופתרון אחר לאמזון גרמניה
בני בוחניק מקבוצת כזה אני רוצה! I Need it מסביר כיצד לעקוף את הבאג: "באמזון בריטניה מומלץ לעשות מִנוי חודשי לאמזון פריים. אמזון פריים הוא מועדון הלקוחות של אמזון שמקנה הטבות כמו שילוח חינם עד הבית בזמן קצר במדינות המקור והנחות עמוקות יותר. רישום לפריים עוקף את הבעיה ומחירי השילוח לישראל חוזרים לנורמה. אם זו הפעם הראשונה שאתם נרשמים לפריים: המִנוי יהיה תקף לחודש ראשון בחינם ואז יש לבטלו (או להמשיך לשלם לפי הצורך והרצון של המשתמש). אם זה לא המִנוי הראשון שלכם באתר, אתם יכולים לעשות מִנוי חודשי ולא שנתי ולשלם 8 ליש"ט בחודש זה ואז לבטל את המנוי".
מוטב להירשם לאמזון פריים אך ורק אם אתם בטוחים שאתם מעוניינים לרכוש משהו באתר ולא "ליתר ביטחון". שימו לב שמנוי לפריים באמזון ארה"ב לא תקף באמזון בריטניה וגרמניה ולהיפך. כל אתר עומד בפני עצמו.
באמזון גרמניה, לעומת זאת, ההמלצה כרגע היא להזמין את המוצר, לשלם עליו ואז לשלוח מייל או לעלות לצ'ט מול נציג שירות לקוחות ולבקש ממנו לטפל בעלות השילוח כך שתתאים למחירון השילוח הזה.
הנציגים מטפלים בהזמנה ומעדכנים את עלות השילוח בהתאם למחירון. בנוסף, כדי להפוך את מחיר השילוח למשתלם, למרות שהוא גבוה, כדאי להוסיף מוצרים שתמיד צריך בבית, בעלות לא גבוהה למשלוח. הכוונה למוצרים שנמכרים במחירים גבוהים בארץ (כמו דאודורנטים, למשל), ניתן לאגור אותם והם יהפכו את עלות השילוח למשתלמת יותר לעומת מחיר המוצרים שקניתם.
בני בוחניק מסביר: "לדוגמא, אם צרכן מזמין מאמזון מוצרים בעלות של 45 דולר המשלוח עשוי להגיע ל-17 דולר, לכן כדאי להוסיף חבילה של 6 דאודורנטים שתעלה שליש ממחירה בארץ ותוסיף לעלות המשלוח רק 2-1 דולר".