שתף קטע נבחר

דומינוס החלה לשווק פיצה ללא גלוטן. טעמנו

שנים אחרי פיצה האט, גם דומינוס החלה להציע פיצה ללא גלוטן. מדובר בפיצה מבצק תירס, שתהליך הכנתה מתבצע בכלים נפרדים, אך היא נאפית בתנור משותף ובסביבה שיש בה בצק עם קמח חיטה, ועל כן עלולה להכיל שאריות ועקבות של גלוטן. המחיר: גבוה ב-3 שקלים מפיצה רגילה. ואיך הטעם לעומת המתחרה הגדולה ולעומת פיצה "רגילה"?

בשורה לצליאקים? רשת דומינוס פיצה החלה לשווק פיצה ללא גלוטן בכל 60 סניפיה. בכך היא מצטרפת לפיצה האט, שהחלה לשווק פיצה כזאת ב-2009 בחלק מסניפיה, ומ-2012 היא משווקת בכל 85 הסניפים שלה.

 

שתי הרשתות שולטות בכ-50% משוק הפיצריות, אך גם רשתות קטנות יותר, כמו פיצה פרגו ופיצה עגבנייה, מוכרות פיצה כזו כבר מספר שנים.

  

לכתבות נוספות בנושא פיצה

חושבים בריאות: החידושים בעולם ללא גלוטן

 

מצאו את ההבדלים (צילום: גיא לוי) (צילום: גיא לוי)
מצאו את ההבדלים(צילום: גיא לוי)

 

בדומינוס מזהירים: "הפיצה ללא גלוטן מיוצרת בכלים נפרדים, אך נאפית בתנור משותף ובסביבת עבודה הכוללת גלוטן, ולכן עלולה להכיל שאריות ועקבות של גלוטן". על חלק מהאריזות אפילו נכתב שהמוצר לא מיועד לחולי צליאק, אך בחברה התחרטו וכעת מסתפקים באזהרה בלבד לגבי הכנת המוצר ללא גלוטן בסביבה שעלולה להוות זיהום משני למוצר.

 

גם המתחרה פיצה האט משתמשת באותה אזהרה, אם כי לפי הרשת מבדיקות מעבדה רנדומליות עלה כי כמות הגלוטן במוצרים היא מתחת לרף המינימום (20 חלקיקים למיליון – PPM20).

 

בשתי הרשתות עברו "לפתוח" את כל הפיצות בקמח תירס – כלומר לקמח את הבצק שמגיע מוכן - בקמח ללא גלוטן, גם כשמדובר בפיצות עם בצק חיטה, כדי להימנע מזיהום משני. האט משתמשת בקמח מגידרון ודומינוס מגרין לייט, שני מפעלים עם GMP – תקן איכות לסביבה ללא גלוטן.

 

"עבור צליאקים, לאכול בחוץ זה ניהול סיכונים"

סמנכ"ל שיווק דומינוס פיצה בישראל, עידו פרידמן, מסביר: "בהתחלה יצאנו בהכרזה שזה לא מיועד לחולי צליאק, לשם הזהירות. הבנו שזה גם לא נכון וגם מאוד מתסיס. במקום, החלטנו להיות שקופים ולהודיע שהמוצר מיוצר בסביבה שעלול להיות בה גלוטן, למרות שהמוצר ללא גלוטן והאביזרים הם ללא גלוטן".

 

דן סולומון, מוביל מאבק הצליאק, לא חושב שהאזהרה הזאת לפיה המוצר נמכר בסביבה שעלולה להכיל גלוטן תרתיע את רוב חולי הצליאק: "לאכול בחוץ עבור צליאקים זה ניהול סיכונים", אמר ל-ynet. "זה תמיד יהיה בחזקת 'עלול להכיל גלוטן'.

 

"אני מקווה שבקרוב יהיה לי שיתוף פעולה ברשתות הגדולות, כך שאוכל להעביר הדרכה לכל הסניפים שלהם, פעם ברבעון, איך להגיש מנות ללא גלוטן, כך שיהיה כמה שפחות זיהום משני בפיצות ללא גלוטן. שתי הרשתות עברו להשתמש בקמח תירס בסניפים, כי אם יש קמח רגיל בפיצריות - הוא מתעופף וזה 'מזהם' את המוצרים ללא גלוטן".

   (צילום: יח"צ דומינוס פיצה) (צילום: יח
(צילום: יח"צ דומינוס פיצה)

 

המחיר: גבוה יותר ממחיר פיצה "רגילה"

הפיצה של דומינוס מגיעה בגודל 14 אינץ' (35 על 35 ס"מ), בניגוד לפיצה ללא גלוטן של פיצה האט שגודלה 13 אינץ' (L). צורתה ריבועית כמו בפיצה האט, והיא יקרה מפיצה "רגילה" בגודל דומה בשלושה שקלים. זאת בעוד שבפיצה האט הפער בין פיצה ללא גלוטן לפיצה עם גלוטן באותו גודל, מגיע ל-10 שקלים. ניתן להזמינה גם בגרסה טבעונית (עם תחליף גבינה לנמנעים מלקטוז).

 

מחיר הפיצה ללא גלוטן יעמוד על 74.9 שקל. לרגל ההשקה תציע דומינוס פיצה מבצע השקה: מחיר משפחתית דומינוס ללא גלוטן + 2 תוספות יהיה 74.9 שקל בעוד מחיר 2 משפחתיות ללא גלוטן + 2 תוספות יעמוד על 110.9 שקל.

 

הפיצה פונה לצליאקים ולנמנעים מגלוטן

"חשוב לנו לספק פתרון גם לאלו שמחפשים אלטרנטיבה לגלוטן", מסביר פרידמן. "לכן יצרנו פיצה המספקת גם את האיכות המוכרת של דומינוס וגם בצק ללא גלוטן, שתוצע לצד מגוון אפשרויות התפריט של דומינוס".

 

פיצה האט יצאה עם מוצר דומה ב-2009. למה רק עכשיו?

"כי היינו צריכים לעבור תהליך. בדומינוס העולמית יש מוצר ללא גלוטן כבר הרבה שנים, לפני כל רשת אפשרית. אנחנו נזהרנו ונמנענו. היינו הראשונים שיצאו עם מוצר טבעוני ומוצר עם בצק מחיטה מלאה.

 

"אנחנו רוצים להגיע לפיות של הרבה אנשים שרוצים להימנע מגלוטן. איך כל כך התעכבתי? כי רציתי להיות 100% שלם כשאצא החוצה, רציתי להכשיר היטב את כל הצוותים. שהמוצר יהיה טעים. רצינו ליצור מוצר מושלם".

   (צילום: יח"צ דומינוס פיצה) (צילום: יח
(צילום: יח"צ דומינוס פיצה)

למה היא יקרה יותר מפיצה רגילה?

היא יקרה יותר בשלושה שקלים כי חומרי הגלם יקרים. אין פה רווחיות לרשת, זה מינימלי כדי לספק מוצר באיכות גבוהה. אם אצליח להגיע לסיטואציה שהמחיר יירד אז הוא יירד. לצערי כרגע זה לא המצב".

 

איזה חלק אתם צופים שהיא תהווה מהמכירות?

"לטבעונית יש נתח שוק יפה, וזה אחרי שהחלפנו תחליף גבינה ארבע פעמים בכדי להגיע לטעם המושלם. אחוז הצליאקים באוכלוסיה עומד על 1%, ו-7% נוספים לא אוכלים גלוטן מטעמי תזונה ובריאות. אני מאוד מאמין במוצר. במשך שנים היו לנו הרבה פניות מקהל צליאקי ללא גלוטן. מעל ל-100 איש לאורך השנים ביקשו מוצר כזה. בימים אלה אנחנו פשוט שולחים להם פיצה מתנה ואומרים: תודה שפניתם כל השנים".

 

בפיצה האט - הפיצה ללא גלוטן הגיעה ל-4.5% מהתמהיל

ניב זילברשטיין, מנכ"ל ובעלים משותף בפיצה האט ישראל אומר שאצלו הפיצה ללא גלוטן מהווה 4.5% מתמהיל המכירות של הפיצות, שעומד על 250 מיליון שקל בשנה. "יותר מהפיצה הטבעונית", הוא מדגיש. "אנחנו בנינו את השוק ואני רואה בזה שירות לצרכנים.

 (צילום: גיא לוי) (צילום: גיא לוי)
(צילום: גיא לוי)

"95% ממכירת הפיצה ללא גלוטן מלווה בפיצה רגילה נוספת – כך שאנחנו גם מספקים פתרון מלא למשפחה וגם מקבלים מכירות נוספות. גם בפסח זה המוצר המוביל אצלנו, ב-60 סניפים מתוך 85 שהם כשרים למהדרין. ההישג הגדול מבחינתנו הוא שבמסיבת יום הולדת – ילד יכול לקבל פיצה כמו כולם, ולא לשבת בצד ולא לאכול".

 

המחיר שלה גבוה.

"חומרי הגלם יקרים פי שניים. יש בזה סיכון כלכלי ובריאותי, ולכן בנינו מערך בקרה ושליטה עם סט של פעילויות, כללים, נהלים ומבחנים. הפיצה היא מרובעת – המצאה שלנו - ומגיעה בקופסה ירוקה עם אזהרה שרק פיצה מרובעת היא פיצה ללא גלוטן. עשינו טוב כנראה, אם מעתיקים מאיתנו".

  

איך הטעם? דומינוס ניצחה

במבחן טעימה שערכנו כללנו שלושה סוגי פיצה ללא תוספות: פיצה ללא גלוטן של דומינוס פיצה, פיצה ללא גלוטן של פיצה האט ופיצה רגילה של דומינוס.

 (צילום: גיא לוי) (צילום: גיא לוי)
(צילום: גיא לוי)

 

מתוך 12 טועמים, רוב הטועמים זיהו את הפיצה "הרגילה", ורובם אף טענו שהיא הכי טעימה, אם כי הופתעו לטובה מטעמו של הבצק ללא גלוטן. פ' היה אחד משני הטועמים היחידים שטענו שהפיצה ללא גלוטן של דומינוס היא הכי טעימה מבין כל שלוש הפיצות.

 

בהשוואה בין שתי הפיצות ללא גלוטן בלבד - תשעה בחרו בפיצה ללא גלוטן של דומינוס פיצה כטובה מבין השתיים, בעוד שרק שלושה העדיפו את הפיצה ללא גלוטן של פיצה האט.

 

ומה היה לטועמים לומר על שתי הפיצות ללא גלוטן? 

ה' טענה שהפיצה של האט "לא טעימה", והעירה שדומינוס טעימה - אך קצת צמיגית.

צ' לעומת זאת, אהב את פיצה האט, למרות שהצהיר שהוא בדרך כלל לא חובב את הפיצות של הרשת.

פ' קבע בדומה ל-ה' שהאט "פשוט לא טעימה", וחסרונו של הגלוטן בדומינוס לא מורגש.

לעומת זאת ר', שהעדיפה את פיצה האט, טענה שלבצק של דומינוס יש טעם של מלוואח. 

 

ארז קומורובסקי מכין פיצה    (צילום: אביהו שפירא)

ארז קומורובסקי מכין פיצה    (צילום: אביהו שפירא)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים