פיטורים משפילים: מאמן נבחרת הנכים יפוצה
ההתאחדות הפסיקה את עבודתו של מאמן הנבחרת בטניס שולחן על רקע חרם של השחקנים. בית הדין קבע שהוא יפוצה בכ-140 אלף שקל
בית הדין לעבודה בתל אביב קבע לאחרונה שמאמן נבחרת ישראל לנכים בטניס שולחן יפוצה בכ-140 אלף שקל
על ידי ההתאחדות לספורט נכים, בגין התנהלות משפילה שהביאה לפיטוריו ללא הליך שימוע כדין. השופטת אריאלה גילצר-כץ קבעה שההתאחדות פעלה באופן לא ראוי כשלא טיפלה בשחקנים שערכו נגדו חרם ולא שילמה לו את מלוא זכויותיו.
התובע עתר לקבלת פיצויי פיטורים ופיצויים על הליך פיטורים לא תקין. בנוסף, הוא עתר לפיצוי על עוגמת הנפש שנגרמה לו לקראת סיום ההעסקה. לדבריו, במהלך השנה האחרונה הוא התלונן על מקרה שבו מנהל אחד ממועדוני הספורט ואחד משחקני הנבחרת בילו עם נערה חברת הנבחרת עד שעות הלילה המאוחרות ושתו עמה אלכוהול. תלונתו לא זכתה להתייחסות ושחקני הנבחרת חברי המועדון פתחו נגדו ב"חרם".
בתביעה שהגיש המאמן נגד ההתאחדות ב-2014 הוא סיפר שכ-25 שנה שימש כמאמן נבחרת ישראל בטניס שולחן לנכים. לדבריו, בדצמבר 2013 פיטרה אותו ההתאחדות במכתב מבלי שנערך לו שימוע. רק בעקבות בקשתו זימנה אותו הנתבעת לשיחה שבמהלכה הבין שהחלטת הפיטורים בטלה. למרות זאת, כחודשיים לאחר מכן קיבל הודעת פיטורים והעסקתו הסתיימה.
תביעה
גנב מידע סודי מהמעסיקה – וישלם 100 אלף ש'
עו"ד רמה לשם
אחרי פיטוריו מחברת הביטוח "רוזין" העתיק עובד נתונים אישיים של לקוחות. בית הדין לעבודה קבע שהוא ישלם את הסכום המרבי בחוק
לדבריו, בספטמבר 2013 הוא יצא לאליפות אירופה עם הנבחרת ובמהלך מפתיע ומבזה הורחק על ידי יו"ר המשלחת מהשחקנים בעקבות מרד חברי המועדון. בעקבות זאת הוא חש ברע וחזר לארץ.
ההתאחדות טענה מנגד שהמאמן הוא עובד של ארגון נכי צה"ל ולא היו ביניהם יחסי עובד-מעסיק. לדבריה, שכרו שולם על ידי הארגון שנהג "להשאיל" לה מאמנים. היא הוסיפה שכספי הפיצויים והפנסיה הופרשו לתובע כדין על ידי ארגון נכי צה"ל גם עבור התקופה שבה סיפק שירותים להתאחדות, ולכן היא לא חייבת בפיצויי פיטורים. היא גם התעקשה שערכה לתובע שימוע כדין.
עטור מדליות
אבל השופטת אריאלה גילצר-כץ קבעה שההתאחדות הייתה מעסיקתו של התובע. לדבריה, המאמן היה נתון לפיקוח מנהליה, אופי תפקידו היה חלק מהמערך הארגוני והמרכזי שלה והיא גם זו שפיטרה אותו. לדבריה, ארגון נכי צה"ל שימש רק צינור להעברת התשלומים לתובע. היא הוסיפה שההתאחדות לא הוכיחה שפיצויי הפיטורים גלומים בהפרשות שביצע ארגון נכי צה"ל ועליה לשלם לו את הפיצויים המגיעים לו.
עוד נקבע שהתובע פוטר תחילה ורק אחר כך זומן ל"שיחת הבהרה" שבמהלכה הבין בצדק שפיטוריו בוטלו. "איש מנציגי הנתבעת לא ציין בשיחה נימוקים לכוונה לפטר את התובע ולא הייתה לו הזדמנות להתייחס לטענות נגדו", כתבה השופטת גילצר-כץ והוסיפה שבנסיבות אלה עליה לפצות אותו על הליך פיטורים לא תקין.
"התובע, עטור מדליות בתחרויות בינלאומיות, שירת נאמנה את הנתבעת במשך שנים רבות והיה מצופה ממנה שתנהג אחרת עמו", כתבה בהקשר זה.
נקבע שההתאחדות התנהלה כלפי התובע באופן לא ראוי בכל הקשור לטיפול בשחקנים המרדנים. לדבריה, הנתבעת לא נקטה צעדים משמעתיים כלפי השחקנים ולמעשה רוקנה מתוכן את סמכויותיו ואחריותו המקצועית של התובע במהלך התחרות. בנסיבות אלה פסקה השופטת לתובע פיצוי על עוגמת נפש. בסך הכול חויבה ההתאחדות לפצות את התובע ב-138,471 שקל בתוספת שכר טרחת עו"ד של 20 אלף שקל והוצאות בסך 5,000 שקל.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- ב"כ התובע: עו"ד אבירם מי-טל
- ב"כ הנתבעת: עו"ד מגי ליס-גרוס, עו"ד גדיאל בלושטיין
- עו"ד שמעון בן-נעים עוסק בדיני עבודה
- הכותב לא ייצג בתיק
מומלצים