ת"א חכמה בשמש: צפו בפרויקטים הזוכים בתחרות "צל אביב"
במסגרת התוכנית להוספת שטחי צל במרחב הציבורי ושיפור האקלים, נבחר במקום הראשון פרויקט "עננים" שכולל אלמנטים מרחפים ממולאים בגז הליום, ובמקום השני פרויקט "בריז אביב" המשלב אלמנטים עגולים באזורי המתנה. "אנו נדרשים להתמודד עם השמש הקופחת ברוב ימות השנה", הסביר ראש עיריית ת"א רון חולדאי
עיריית תל אביב-יפו בחרה הבוקר (ג') את הזוכים בפרויקט "צל אביב", כחלק מתוכנית עירונית להוספת שטחי צל במרחב הציבורי ושיפור האקלים.
הרעיון לתחרות עלה לאחר שגורמי התכנון הצביעו על מגבלות תכנוניות רבות ביצירת שטחי צל, ופנו לאדריכלים ומהנדסים בכדי לבחון אפשרויות להצל צמתים וקרנות רחוב במטרה לעודד הליכה רגלית ורכיבה על אופניים.
לתחרות הוגשו 26 הצעות, 11 מתוכן עלו לשלב הגמר. ועדה שכללה את מהנדס העירייה, אדריכל העיר, מנהל האגף לשיפור פני העיר ומנהל הרשות לאיכות הסביבה, בחנו בחודשים האחרונים את ההצעות הזוכות ליישום שלושה סוגי צמתים: צומת בקנה מידה קטן, במפגשי הרחובות נחלת בנימין-גרוזנברג, המעפילים-מרגולין ומסילת ישרים-חכמי ישראל; צומת בקנה מידה בינוני, במפגשי הרחובות שלמה המלך-בן גוריון, ארלוזורוב-הירקון ומשה דיין-ינון; וצומת בקנה מידה גדול, במפגשי הרחובות יגאל אלון-יצחק שדה ונמיר-ארלוזורוב.
במקום הראשון נבחר הפרויקט "עננה" של סטודיו בר דוידוביץ, הכולל מערכת מודולרית של אלמנטים מתנפחים הממולאים בגז הליום שירחפו באוויר, במקום השני נבחר הפרויקט "בריז אביב" של האדריכלים אייל גבירצמן, נועה רונן, דלית איטקין ויוסי קמיר, המציע לחבר עיגולים מודולרים בקטרים שונים שיזרימו אוויר על הולכי הרגל ובמקום השלישי נבחרו שניים: הפרויקט "קרוטה" של ד"ר יעל הלפמן כהן וסטודנטים לארכיטקטורה, המציע להצל את המרחב הציבורי באמצעות סוככים נפתחים, כמו גם הפרויקט "בחזרה לשורשים" של האדריכל רועי טמיר, המציע לחבר אלמנטים מודולרים על עמודים בשטח.
ראש עיריית תל אביב רון חולדאי אמר כי "אנו נדרשים להתמודד עם האתגרים הנובעים מהאקלים הישראלי, שמאופיין בשמש קופחת ברוב ימות השנה בארץ השמש הנצחית ישראל. אנו שואפים לייצר יותר ויותר מרחבים מוצלים ברחבי העיר שיאפשרו שימוש ושהייה גם בימים חמים וזאת כדי לעודד אנשים ליהנות מהמרחב הציבורי במהלך כל השנה".