שתף קטע נבחר

בדרך להקלות בייבוא בתחום הטואלטיקה: הצעת החוק עברה בקריאה ראשונה

החוק מסמיך את הממונה על ההגבלים להורות ליבואן בלעדי על צעדים שעליו לנקוט כדי למנוע פגיעה בתחרות מייבוא מקביל. מבדיקת משרד הכלכלה עלה כי כשיש תחרות בייבוא מחירי המוצרים עשויים לרדת בכ-30%

צעד נוסף ברפורמת הטואלטיקה, שנועדה להוריד את יוקר המחיה בענף: הצעת חוק המאפשר להטיל מגבלות על יבואנים בלעדיים בתחום הטואלטיקה עברה אתמול (ב') בקריאה ראשונה במליאת הכנסת.  

 

 רפורמת התמרוקים מקודמת שוב

 

חוק זה נועד לקדם את התחרות מול היבואנים הבלעדיים, מה שלדעת יוזמי החוק יאפשר בסופו של דבר להוריד את יוקר המחייה. החוק מסמיך את הממונה על הגבלים העסקיים, להורות ליבואן בלעדי על צעדים קונקרטיים שעליו לנקוט על מנת למנוע פגיעה בתחרות מיבוא מקביל. הצעת החוק התקבלה ברוב של 66 מצביעים כשאף חבר כנסת לא התנגד לה.

 

המהלך יצא לדרך לאחר שבבדיקת משרד הכלכלה נמצא פער גדול מאוד של 48% במחירים בין מוצרים הנמכרים בארץ לבין מוצרים הנמכרים במדינות שונות בעולם בתום הטואלטיקה. מהסקירה עלה, כי המחירים של מוצרים ספציפיים בהם ישנה חדירה של יבוא מקביל ירדו בכ-30%.

 

"פערי מחירים בלתי סבירים" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"פערי מחירים בלתי סבירים"(צילום: shutterstock)

כמו כן, החוק נועד למנוע את תופעת ה"גיאו-בלוקינג", לפיה יבואן בלעדי מונע גישה של צרכנים ישראליים לרכישת מוצרים באתרי אינטרנט זרים, על מנת שהם יקנו רק באמצעות ערוצי ההפצה שלו ולא ברכישות און-ליין באינטרנט.

 

"יבואנים מנצלים את הבלעדיות שלהם בייצוג מותגים בינלאומיים כדי להשיג מחירים גבוהים בשוק הישראלי, מה שמביא לפערי מחירים בלתי סבירים בין ישראל לעולם", אמר שר הכלכלה, אלי כהן.

 

חוק זה מצטרף לצעדים נוספים שננקטו בתחום. בין השאר, בתחילת חודש יולי 2017 נכנס לתוקף חוק שקיפות המחירים גם ברשתות הפארם, שמשמעותו חובת דיווח מחירים. מחירים אלה מפורסמים באתר הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים