שתף קטע נבחר

הוצאת טפסי 4 עלולה להתעכב בגלל עיצומים של מפקחי הבנייה

מאות מפקחי בנייה בארץ חידשו את העיצומים במחאה על תיקון לחוק התכנון והבנייה, שלטענתם מעמיס עליהם אחריות נוספת. במסגרת המחאה, המפקחים לא מוציאים טפסי 4 ולא חותמים על תעודות גמר לבניינים מוכנים - דבר שמונע את איכלוסם. בוני הארץ: "הקבלנים ורוכשי הדירות הופכים לבני ערובה"

כ-2,000 מפקחי בנייה ברשויות המקומיות ברחבי הארץ פתחו הבוקר (א') בעיצומים, במסגרתם הם לא יוציאו טפסי 4 ולא יחתמו על תעודות גמר לבניינים חדשים. המשמעות: לא ניתן יהיה לאכלס מבנים שבנייתם הסתיימה.

 

תהליכי אכיפת עבירות בנייה יקוצרו משמעותית

פועלי הבניין צונחים אל מותם, ואין מי שנותן את הדין

 

איכלוס בניינים חדשים עלול להתעכב (צילום: EPA) (צילום: EPA)
איכלוס בניינים חדשים עלול להתעכב(צילום: EPA)
 

עוד במסגרת העיצומים, המפקחים אינם יוצאים לשטח, לא מקבלים קהל ולא עונים לטלפונים. משה שגב, יו"ר חטיבת הרשויות המקומיות בהסתדרות ההנדסאים, המאגדת את המפקחים, הסביר ל-ynet כי הרקע לשביתה הוא תיקון לחוק התכנון והבנייה, שאושר לפני כשלושה חודשים והשית מטלות רבות נוספות על המפקחים.

 

בין השאר, החוק חייב את המפקחים ללבוש מדים והטיל עליהם להוציא צווים מנהליים וקנסות לקבלנים על עבירות בנייה, שנעים בטווח של 70-400 אלף שקל.

 

על פי שגב, "עד היום, מי שקבע את גובה הקנסות היו בתי המשפט. כעת, בעקבות התיקון לחוק נקבע למעשה שכל מה שטופל בבתי המשפט, יעבור לאחריות המפקחים".

 

לדבריו, "אחרי שנערכה רפומה בתחום ונחתם הסכם קיבוצי מול מפקחי הבנייה, גילינו שקידמו במקביל חקיקה חד צדדית בכנסת". 

 

המרכז לשלטון מקומי: "מנסים למצוא פתרון הולם"

המפקחים פתחו כבר בחודש דצמבר האחרון בעיצומים, אבל הפסיקו אותם לאחר שהתבקשו לנהל משא ומתן מול השלטון המקומי ונציגי האוצר. כעת, מציין שגב, הם החליטו לחדש את העיצומים, לאחר שהדיונים נקלעו למבוי סתום.

 

סמנכ"ל ומנהל אגף יזמות ובנייה בהתאחדות בוני הארץ (התאחדות הקבלנים לשעבר), יוני ויצמן, אמר בתגובה לעיצומים, כי "שוב ושוב מתגלים כשלים בתכנון הרב מערכתי של הממשלה. היא פועלת לייצר יותר בנייה מצד אחד, אבל מזניחה חלק גדול מהמערכות התומכות בבנייה, כמו למשל בהתעלמותה מהצורך בהרחבת המערך המקצועי בתחומי התכנון ורישוי הבנייה.

 

"שהיזמים, הקבלנים ואיתם רוכשי הדירות, הופכים לבני ערובה בשל מאבקים של אותם אנשי מקצוע לצורך קבלת תוספת תקציב וכוח אדם", הוסיף. "התוצאה היא איחור במסירת דירות, פגיעה במהלך החיים והתכניות של רוכשי הדירות והגברת אי הוודאות ליזמים והקבלנים, שבסופו של דבר מביאה לעליית מחירי דיור. לא זו הכוונה של הממשלה ועליה לטפל בתחומים הללו באופן מידי".

 

מרכז השלטון המקומי מסר בתגובה: "מרכז השלטון המקומי חתם לפני כשנה על הסכם שכר המעניק תוספות של עד 3,000 שקל לפקחי בניה במטרה להטיב עם שכרם ותנאי עבודתם. הבקשה ללבישת מדים איננה של מרכז השלטון המקומי אך יחד עם זאת, המרכז מנהל מו"מ במטרה למצוא פתרון הולם לבעיה וחזרתם לעבודה סדירה של כלל הפקחים בהקדם האפשרי".

 

ממשרד האוצר לא התקבלה תגובה עד למועד פרסום הידיעה.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניצן דרור
מפקחי הבנייה לא יוציאו טפסי 4
צילום: ניצן דרור
מומלצים