השרים אישרו: שיפוצניקים ייתנו 3 חודשי אחריות
הצעת חוק חדשה מורה לשיפוצניקים הרשומים ברשם הקבלנים לתת למזמין העבודה לפחות שלושה חודשי אחריות, בין אם ההתקשרות נעשתה בחוזה בכתב או בהסכמה שבעל פה
ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (א') מתן תמיכה ממשלתית בהצעת חוק פרטית להגנת צרכנים מפני קבלנים לא מורשים, שביצעו עבורם עבודות שיפוצים רשלניות בבתי מגורים או במבנים עסקיים.
החוק המוצע יאפשר לתבוע פיצויים מקבלנים כאלה גם אם הפגמים בעבודתם התגלו כעבור חודשים רבים ממועד השיפוץ. הצעת חוק "רישום קבלנים לעבודות הנדסה בנאיות", הוגשה ביוזמת ח"כ רועי פולקמן, יו"ר סיעת כולנו. תמיכת הממשלה תבטיח את אישורה במליאת הכנסת.
המצב הקיים מעוגן בחוק שהתקבל ב-1974, לפני כ-50 שנה, והשרים הסכימו כי מדובר בחקיקה לא מעודכנת ולא חד משמעית, אשר מנוצלת לרעה בידי קבלנים, ומפילה בפח אזרחים רבים. החוק החדש מציע כללים שיבטיחו את איכות השירות ומסדיר את תשלום הפיצויים אם נפל פגם בביצוע העבודה. זאת בתנאי שבוצעה בידי קבלן שיפוצים רשום (שעבודתו בהיקף של מעל 44 אלף שקל).
לחוק החדש, שהוגש בתמיכת משרד השיכון, מתווה גמיש המחייב את קבלני השיפוצים לתת למזמין העבודה לפחות שלושה חודשי אחריות. הקבלן יוכל להאריך תקופה זו לפרק זמן נוסף לפי בחירתו. תקופה זו תהווה עבורו "תווית איכות", שבאמצעותה יוכל הקבלן להעיד על איכות עבודתו. הנורמה החדשה נועדה לחזק את התחרות בענף.
החוק קובע שהאחריות תחול בין אם ההתקשרות עם הקבלן נעשתה בחוזה בכתב או בהסכמה שבעל פה. חובה זו לא תאפשר לקפח את מי שלא חתם על חוזה בכתב, והקבלן עמו התקשר יחויב לספק את אחריותו על עבודתו.
פולקמן אמר היום בעקבות החלטת ועדת השרים, "החוק החדש יקנה לצרכן הישראלי שקט נפשי בבואו להזדקק לשירותם של קבלני השיפוצים. מעבר לחובת האחריות לביצוע, הוא יסייע להעלות את רמת הענף של קבלני השיפוצים ולהבדיל בין בעלי המקצוע האחראים לבין החאפרים".
שר השיכון והבינוי, האלוף במילר יואב גלנט, הדגיש כי ״הגיע הזמן לשים קץ להתנהלות החפיפניקית בתחום השיפוצים". ערן סיב, יו"ר התאחדות קבלני השיפוצים, הוסיף, "החוק החדש הוא נדבך נוסף בתוכנית שאנחנו מובילים למיסוד ענף השיפוצים. למעשה בכוונת התוכנית להחיל על הענף את כללי חוק המכר שקיים בענף הבנייה, כך שלא יהיה עוד מצב שבו קבלן שיפוצים ייעלם אחרי שסיים את העבודה כפי שקורה לאנשים רבים שנעקצים מחאפרים, ואינם יכולים היום לתבוע פיצויים על נזקים שהתגלו אחרי שנעלם".